Šta raditi sa suvim cvećem

Izbor suvog cveća u žutoj, plavoj, lavandi i beloj boji

Naravno, sveže cveće ima svoje mesto u svetu, ali ne možemo zaboraviti na sušeno cveće. Bilo da kupite već osušen buket ili sušite svoje sveže cveće, sigurno ćete voleti ove dugotrajne lepote.

Ako se ikada umorite od gledanja suvog cvetnog aranžmana, ne brinite. Kada naručite sušeno cveće preko interneta, sa njim možete učiniti mnogo više nego što mislite. Postoji mnogo načina da ovom cveću i lišću date novi život. Nastavite da čitate da biste saznali o nekim od najpopularnijih vrsta suvog cveća, kao io idejama šta da radite sa suvim cvećem.


Vrste suvog cveća

Ako mislite da je sušeni cvet samo cvet koji je osušen, u pravu ste! Međutim, neko cveće se suši mnogo bolje od drugog. Evo nekih zvezda sveta sušenog cveća.
Pampas Grass

Pampas trava je ukrasna trava koja se obično koristi u pejzažnom uređenju, ali je takođe odličan dodatak sušenim buketima. Stabljike su prekrivene velikim, pahuljastim perjem nalik na perje. Pampas trava je najčešće bela ili smeđa, ali može biti i roze, ljubičaste i drugih šarenih nijansi.
Lufa

Pre nego što su postojali plastični sunđeri za kupanje, postojale su lufe. Ovi prirodni, osušeni sunđeri su unutrašnjost tikvice. Iako prave odlične perače za lavabo i tuš, oni takođe dodaju zanimljivu teksturu sušenim buketima.
Sago Palm

Dok se sve vrste sušenih palmi mogu koristiti u cvetnim aranžmanima, sago palme su neke od najpopularnijih. Veliki listovi dobro rade kao pozadina za manje cveće.
Gomfrena

Takođe poznat kao globusni amarant, gomfrena je mali okrugli cvet koji podseća na lizalice. Pošto su cvetovi čvrste teksture, lepo se suše. Gomphrena dolazi u velikom broju boja, uključujući ružičastu, ljubičastu i narandžastu.
Stravflover

Iako slamčica pomalo liči na tratinčicu, potpuno je drugačija po teksturi. Dok su tratinčice meke i nežne, slamčice imaju grubu teksturu, čak i kada su sveže. Kada sušite slamke, one zadržavaju svoj oblik i teksturu. Možete pronaći slamčice koje su crvene, roze, žute, narandžaste i druge boje.
Bleached Aster

U slučaju da niste znali, aster je opšti izraz za cveće u porodici tratinčica. Oni uključuju cvetove više veličina i boja. Međutim, izbeljene astre nisu šarene, već mirne sivobele boje.
Cornflover

Poznati i kao momačka dugmad, različak je mali cvetić sa delikatnim laticama. I ceo cvet kao i pojedinačne latice dobro deluju kao suvo cveće. Kukureci su najčešće plavi, ali dolaze i u beloj, roze i ljubičastoj boji.
Bleached Oats

Iako možda pomislite na zobene pahuljice kada čujete zob, postoje i ukrasne sorte zobi koje su jednostavno zapanjujuće. Ovas raste sa više zrna iz jedne stabljike, što dovodi do izgleda poput vatrometa. Kao i kod drugih beljenih biljaka, beljeni zob je bele boje.
Srebrni dolar

Sa okruglim, sjajnim mahunama semena koje podsećaju na njihov istoimeni novčić, srebrni dolari dodaju pravi glamur svakom sušenom buketu. Ova biljka je poznata i kao lunarija. Ako naiđete na sveže biljke lunarije, nemojte se iznenaditi ako su zelene. Mahune će postati srebrne boje kako se osuše.
Bunni Tails

Ako želite jednostavnu, ali zapanjujuću travu, ne tražite dalje od repova zeca. Ova biljka ima cvast koji podseća na slatke repove zečića.
Šta raditi sa osušenim venčanim cvećem

Kada se vaš veliki dan završi, ne bacajte svadbeni buket i centralne delove! Sušenjem cveća možete ga čuvati godinama koje dolaze. Nakon što se vaše cveće osuši, imate mnogo opcija za ponovnu upotrebu.

Jedna ideja je da koristite osušene latice za stvaranje sveće. Jednostavan način da to uradite je da zalepite latice na spoljašnju stranu unapred napravljene sveće. Druga opcija je da pomešate latice sa vrućim voskom i sipate smešu u kalup za sveće ili staklenku. Bez obzira koju opciju odaberete, paljenje sveće će vas podsetiti na vaše venčanje i ljubav koju delite vi i vaš partner.

Druga opcija je da jednostavno sačuvate osušene latice za buduće prilike. Kada vam je potreban način da dodate malo romantike ili učinite da večera bude posebna, pospite neke od latica po stolu.

Još jedna ideja je da sačuvate svoj osušeni svadbeni buket u kutiji za senke. Ovo će ga zaštititi od štete i omogućiti vam da uživate u njemu u budućnosti.
Šta raditi sa suvim cvećem za sahranu

Čuvanjem cveća za sahranu, imaćete prelep podsetnik na svoju voljenu osobu koja je preminula.

Jedan od načina da zadržite cveće je kreiranje sunca. Jedna sjajna stvar u vezi sa ovom opcijom je da možete ići opušteno ili profesionalno koliko želite.

Da biste napravili jednostavnu i jeftinu sunčanicu, stavite latice između dva komada voštanog papira i zalepite ivice. Ako želite da napravite nešto što izgleda malo profesionalnije, koristite dva komada tvrde plastike ili stakla da uokvirite cveće. Zapečatite ivice metalom traka i spremni ste. Svaki put kada pogledate u sunčanicu, podsetićete se na svoju voljenu osobu.

Druga opcija za očuvanje pogrebnog cveća je korišćenje cveća u okviru za slike. Koristite malo lepka da pričvrstite cveće za okvir i ostavite da se osuši. Premažite cveće slojem smole da biste dodali sjaj i zaštitili cveće od oštećenja. Postavite fotografiju svoje izgubljene voljene osobe u okvir da se setite srećnih trenutaka koje ste podelili.
Pressed Flover Cards

Umesto da bacite buket, ponovo upotrebite cvetove da biste napravili presovane cvetne kartice. Sve što vam treba je osušeno, presovano cveće, lepak, četkica i neke prazne kartice. Napravite gomilu karata odjednom i bićete spremni za svaku posebnu priliku.

Ako počinjete sa svežim ili starim cvećem, uvek možete da ih osušite za svoje karte. Zapamtite da neko cveće pritiska bolje od drugog. Mali cvetovi poput ljubičica, maćuhica i lavande su odličan izbor. Međutim, možete sušiti i veće cveće poput ruža. Ključ za ovo je da uklonite latice ruže i osušite ih pojedinačno.
Nadogradnja poklon omota

Ako tražite način da ulepšate pakovanje poklona, dodajte malo suvog cveća! Jednostavan smeđi papir i kanap čine savršenu pozadinu za sušeno cveće.
Bath Salts

Treba vam pomoć da se opustite? Zatim pretvorite sušene latice cveća u so za kupanje!

Iako za ove soli možete koristiti bilo koji cvet, latice ruže i lavanda deluju posebno dobro. Ako koristite cveće bez mnogo mirisa, uvek možete dodati neko od svojih omiljenih eteričnih ulja u soli.

Da biste napravili cvetnu so za kupanje, kombinujte svoje latice sa dva dela Epsom soli, dva dela morske soli i jednim delom sode bikarbone.
Vall Art

Ako imate veliko suvo, presovano cveće, izložite ih kao zidnu umetnost! Pronađite okvir i komad kartona koji će odgovarati cveću. Zatim zalepite cveće na papir koristeći osnovni zanatski lepak i četkicu.

Kada se lepak osuši, uokvirite svoju kreaciju. Ako želite da napravite veliki komad, napravite više umetničkih dela i obesite ih zajedno.
Venac od suvog cveća

Ko kaže da se venci moraju praviti od borovih grana? Suvo cveće i trava čine odlične vence koji su odlični za svaku priliku.

Pošto je sušeno cveće krhko, moraćete da budete oprezni kada ga pričvršćujete za venac. Međutim, to se može učiniti!

Da biste napravili venac od suvog cveća, trebaće vam sledeće:

Podloga vijenca vinove loze
Cvetna žica
Klešta za žicu
Suvo cveće
Cvetna traka

Prvi korak je da rasporedite cveće oko baze dok ne pronađete stil koji vam se sviđa. Zapamtite da ne morate pokrivati svu podlogu materijalom, neka vidljiva loza je u redu.

Kada budete srećni, počnite da pričvršćujete cveće cvetnom žicom. Zamotajte stabljike cveća dovoljno čvrsto da budu sigurni, ali ne tako čvrsto da se slome. Nakon što ste ga omotali žicom, dodajte sloj cvetne trake. Nastavite sa ovim procesom dok se sav vaš materijal ne priloži.

Pošto je vaš venac već osušen, možete ga čuvati godinama koje dolaze. Samo se pobrinite da ga skladištite negde gde se materijali neće smrskati.
Potpuri

Ako imate mirisno cveće, samo napred i osušite ih za potpuri! Ako niste upoznati sa potpurijem, to je mešavina suvog cveća, začina, a ponekad i eteričnih ulja. Postavljanjem kontejnera ili kesica potpurija oko kuće, na kraju ćete dobiti prostore sa svežim mirisom.
Nakit

Tako je, sušeno cveće je odličan nakit! Na kraju krajeva, ko ne bi želeo da nosi cveće?

Korišćenjem metalne osnove za priveske, epoksidne smole i suvog cveća, moći ćete da napravite ogrlicu, minđuše, narukvicu i još mnogo toga. Iako gotov proizvod može izgledati komplikovano, pravljenje nakita od suvog cveća je zapravo prilično jednostavno.

Prvo, napunite četvrtinu osnove priveska smolom (uverite se da je to vrsta koja se jasno suši). Zatim koristite pincetu da dodate svoje suvo cveće. Biće teško da ih preuredite kada udare u smolu, pa radite pažljivo. Kada su cveće na mestu, dodajte još jedan sloj smole na vrh.

Sve što treba da uradite je da dozvolite da se smola osuši i dodate sve potrebne lance.
Homemade Paper

Da li ste znali da možete napraviti papir? I da li ste znali da možete dodati suvo cveće za malo boje?

Pravljenje papira je relativno lak proces, ali zahteva malo vremena i neke posebne materijale.

Da biste napravili papir za cveće, trebaće vam sledeće:

Komadići starog papira
Suvo cveće
Voda
Blender
Velika kanta
Kalup i dekle (okvir sa ekranom)

Nakon što prikupite svoje materijale, sledite ove osnovne korake.

Pomešajte papir i vodu i ostavite da odstoji preko noći.
Mešajte smesu dok ne dobijete glatku kašu.
Umešajte suvo cveće.
Sipajte kašu na vrh kalupa i očistite, a zatim zagladite.
Pritisnite ekran dok sav višak vode ne pobegne.
Prebacite papir na ravnu površinu i ostavite da se osuši.

Sada kada ste naoružani širokim spektrom projekata koje možete preduzeti sa suvim cvećem, možete naručiti buket na mreži sa saznanje da imate bezbroj stvari sa tim buketom suvog cveća. Ako vam treba još neke ideje, možete pokušati da napravite sveće sa suvim cvećem ili mobil za suvo cveće.