Da li se ikada brinete da su vaše cveće i biljke preterano zaliveni ili da ima previše padavina? Postoji mnogo cveća koje voli kišu i biljaka kojima je za rast potrebna vlažna zemlja ili močvarno zemljište.

Dolazimo do kraja marta (već!) i otkrili smo da je mart zapravo poznat kao „mesec kišobrana“. Dakle, da bismo se povezali sa početkom proleća, predstojećim aprilskim pljuskovima i ‘mesecom kišobrana’, sastavili smo listu naših omiljenih 5 cveća koje voli kišu i treba mu puno vode da bi raslo. Ovo je korisno za vašu baštu ako živite u kišnom gradu ili gradu.

Ne zaboravi me

Nezaboravac formira oblak delikatne boje u rano proleće, posebno ako se uzgaja na ivici vode. Ova kratkotrajna višegodišnja biljka obično se sama zaseje u bašti, divno izbija tu i tamo. Dobro rastu u divljini sa velikom količinom padavina.

Japanski peršun

Japanski peršun je šarmantna trajnica koja cveta u proleće i nudi grozdove ružičastih, belih, magenta ili crvenih cvetova visine 18 inča na dugim cvetnim stabljikama. Najbolje uspeva u hladnim letnjim predelima.

Svamp Milkveed

Sa imenom kao što je močvarna mlečika, znate da ova biljka voli vlažno zemljište. Srećom, rasti će i na sušnijim mestima. Poput svog bliskog rođaka, narandžastog leptira, močvarna mlečika privlači monarha i druge leptire.

Calla

Graciozne kale dolaze u vrtoglavom nizu boja od ružičaste preko bele do narandžaste, crvene, bronzane, žute ili kestenjaste. Dugotrajno cveće odlično je za rezanje, a svakom buketu dodaje eleganciju. Često rastu blizu okeana i vole da im je okolina vlažna.

Hortenzija

Jedna od omiljenih biljaka svih vremena u bašti, hortenzija voli vlagu. U stvari, njegovo ime potiče od latinskog izraza hidra, što znači voda. Bez obzira da li uzgajate mophead, lacecap, peegee ili hrastov list, dajte svojoj hortenziji dovoljno vlage da bi bila srećna i dobro cvetala.

Da li razmišljate da naručite dostavu cveća ovog proleća? Pogledajte našu prelepu prolećnu ponudu da ulepšate svoj dom. Postoji mnogo lepih buketa koje možete izabrati, uključujući mirisne zumbule slatkog mirisa, prolećne tulipane i narcise.