Samac na Dan zaljubljenih Vodič za preživljavanje

Bez obzira da li ste srećno slobodni, u potrazi za savršenim partnerom ili još uvek shvatate kako zabavljanje funkcioniše tokom Covida, teško je ne razmišljati o svom statusu samca na Dan zaljubljenih. Dok vas reklame bombarduju parovima koji se ljube i na izlozima se nalaze buketi crvenih ruža i čokolada u obliku srca, uobičajeno je da se osećate pomalo usamljeno. Uz to rečeno, ne bojte se! Pre nego što upadnete u zamku listanja srećnih parova na Instagramu, zapamtite da Dan zaljubljenih možete da proslavite dok ste sami!


Tako je, ovaj praznik nije samo za one u srećnom partnerstvu. Dan zaljubljenih je dan ljubavi, a svi znamo da postoje sve vrste ljubavi osim romantične. Zato se oslonite na samoljublje, prijateljstva i svoju zajednicu i pogledajte ove ideje za Dan zaljubljenih.

Pošaljite sebi cveće

Pošto Dan zaljubljenih ove godine pada u ponedeljak, verovatno ćete morati da radite tog dana. Ako idete u kancelariju, možda se plašite da gledate kako vaši kolege primaju bukete i šikljaju dok čitaju ljubavna pisma. Čak i ako živite tim VFH životom, verovatno ćete čuti sve o prelepim aranžmanima koje su primili vaši prijatelji i kolege.

Ali znaš šta? Ne treba vam neko drugi da vam pošalje cveće! Izaberite svež buket sa farme i pošaljite ga svojim putem. Dok ste već kod toga, izaberite aranžman za svog jedinog kolegu koji se plaši dana punog srca. Ako vam treba pomoć da shvatite kako ceo proces isporuke, pogledajte ove savete za isporuku cveća za Dan zaljubljenih.

Kada primite svoje aranžmane, podsetićete se da na svetu postoje sve vrste ljubavi. I to je nešto čemu se treba osmehnuti.
Proslavite sa svojim samcima

Iako se može činiti da su svi u vašem životu srećni u partnerstvu, to verovatno nije tačno. Kada parovi slave zajedno, okupite nekoliko svojih slobodnih prijatelja i pripremite se za zabavu.

Pošto je Covid još uvek zabrinut, razgovarajte o tome šta vam je prijatno. Ako svi smatrate da je izlazak siguran, shvatite kakvu vrstu vibracije želite.

Želite da uživate u romantici prigušenog svetla i raspoloženog somota? Idite u vrhunski restoran sa prijateljima. Iako su vrhunski restorani sa svećama možda ispunjeni parovima koji se drže za ruke, to ne znači da se ne možete pridružiti zabavi. Rezervišite sto, podelite neka predjela i ćaskajte celu noć dok ispijate nekoliko koktela.

Ako se osećate malo manje, otputujte u svoju omiljenu pivaru ili piceriju – bonus poeni ako možete da pronađete mesto sa društvenim igrama ili nekim fliperima.

Ako biste se radije držali podalje od gužve, pozovite nekoliko slobodnih prijatelja. Planirajte meni (volimo ideju interaktivne večere kao što je taco bar ili hot pot), postavite koktel stanicu i okupite svoje omiljene društvene igre. Možete provesti noć pričajući o poteškoćama u zabavljanju tokom Covida ili prestati pričati o romantici.
Volontiranje voli svoju zajednicu

Umesto da se osećate loše tokom Dana zaljubljenih, iskoristite ovo kao priliku da uzvratite svojoj zajednici! Volontiranje ne samo da pomaže drugima, već može i podići vaše raspoloženje.

Neke organizacije organizuju posebne događaje za Dan zaljubljenih za koje će možda biti potrebni volonteri. Proverite da li se u skloništima za beskućnike ili u društvenim kuhinjama održavaju večere za Dan zaljubljenih. Ako je tako, verovatno bi voleli dodatnu ruku.

Drugi način za volontiranje je odlazak u lokalno sklonište za životinje. Ljubav prema nekim psima i mačkama sigurno će vam izmamiti osmeh na lice. Osim toga, oni će ceniti naklonost.

Ako želite da volontirate, ali ste u karantinu kod kuće ili igrate na sigurno, ne brinite! Postoji mnogo načina da volontirate bez napuštanja kuće. Jedna ideja je da napravite neke valentinove, a zatim ih pošaljete štićenicima u lokalnom staračkom domu ili radnicima hitne pomoći.
Odjavite se sa društvenih medija

Budimo stvarni. Bez obzira koliko volite sebe, ponekad može biti teško biti samac. Gledanje parova koji se grle na kauču ili gledanje večere sa morskim plodovima koju je vaš BFF napravio za njih može dovesti do nekih velikih osećanja.

Ako znate da ćete videti srećne parove otežati Dan zaljubljenih, odjavite se sa Instagrama, Fejsbuka i bilo gde drugde, bićete bombardovani romansom.
Provedite noć uživajući u sebi

Na stranu Dan zaljubljenih, svima bi nam dobro došlo malo maženja. Iskoristite ovaj dan kao izgovor da sve to iznesete. Sada je vreme da kupite onu masku za lice koju ste gledali i upotrebite tu bombu za kupanje koju ste sačuvali za posebnu priliku. Nakon što ste se umočili u kadu ili uživali u lepom toplom tušu, obucite neke nove pidžame ili znojnice i opustite se uz omiljenu hranu za poneti.

Dok uživate u noći, odvojite trenutak da razmislite o sebi, osim o svima ostalima. Na šta ste ponosni što ste postigli ove godine? Koje su neke od tvojih sjajnih karakteristika? Zapišite ih i spremite negde gde ćete ih moći pronaći u budućnosti.

Bez obzira da li ćete ostati sami sledeću deceniju ili ćete sutra pronaći svoju srodnu dušu, uvek se možete obratiti ovim podsetnicima.
Proslavite Galentin dan

Uz svu gužvu oko Dana zaljubljenih, lako je zaboraviti još jedan sjajan praznik koji pada sredinom februara. Ne znate o čemu pričamo? Galentinov je dan!
Svet je uzeo inspiraciju iz ovog praznika u parkovima i rekreaciji i preneo ga u stvarni život. Svakog 13. februara, devojke se druže i slave ljubav koju dele jedno za drugo.

Iako je svaka vrsta proslave igra, branč ispunjen vaflima i mimozama u obliku srca je teško pobediti. Uz to, ova godina nudi jedinstvenu priliku za proslavu. Pošto i Galentin dan i Super Boul padaju na isti dan, zašto ne organizovati Superboul žurku za Galentin dan?

Ne samo da će vas Galentin dan podsetiti na ljubav u vašem životu, već će vam takođe dati priliku da kažete kako se zaista osećate kada ste sami na Dan zaljubljenih. Tako je, recite svojim damama kako se osećate! Bez obzira da li se oporavljate od grubog raskida, krećete se na Covid scenu za sastanke ili uživate u svemu što samac može da ponudi, rešite to.
Provedite malo vremena u prirodi

Sedeći u praznom domu ili šetajući prodavnicama punim svega u obliku srca može brzo da ostari. Ako tražite način da pobegnete, obujte cipele i idite napolje. Lokalni park ili reka će učiniti trik, ali možete planirati i veći izlet u obližnji državni park ili nacionalni park.

Provesti dan planinareći na vrh planine ili posmatrajući kako talasi udaraju o obalu podseća nas koliko smo mali. Iako ovo može zvučati kao razočaravajuće, to može biti osvežavajuća promena u odnosu na misli usredsređene na sebe koje izgleda preuzimaju u vreme stresa. Vreme u zelenom prostoru takođe nam može pomoći da se smirimo i podmladimo.
Get Groovin’

Odbacite te spore pesme za optimistične melodije da biste svoju dnevnu sobu pretvorili u plesni podij! Plešite kao da niko ne gleda (jer niko ne gleda) i ne plašite se da se malo preznojite. Posle nekoliko pesama, osećaćete se dobro.

Iako su solo plesne žurke nešto što bi svako trebalo da iskusi, možete se odlučiti i da pozovete nekoliko svojih prijatelja na noć u pokretima. Napravite zajedničku listu za reprodukciju nekoliko dana unapred i uverite se da svi dodaju nekoliko pesama ili dve. Kada dođe vreme za pauzu, imajte pri ruci neka osvežavajuća mešana pića. Seltzer voda sa prskanjem soka od brusnice, ceđenjem limete i opcionom čašicom votke će učiniti trik.
Oslonite se na romansu uz neke rom-kome

Samo zato što ste slobodni, to ne znači da ne volite ideju o romantici. Ako je to slučaj, udobno se smjestite na kauč uz malo kokica i čokolade, a zatim stavite u red za svoju omiljenu rom-com.

Ovi filmovi će vam pružiti one nežne romantične trenutke za kojima žudite, plus oni će vas brzo nasmejati do stomaka.
Napravite i pošaljite Valentinovo svojim najmilijima

Sećate se kada ste bili dete i kada su svi nosili valentinove? Uzmite belešku iz ovih jednostavnijih vremena i napravite neke ručno rađene valentine za važne ljude u vašem životu.

Čak i ako ne smatrate sebe umetnikom, ne možete pogrešiti sa crvenim papirom, šljokicama i šarenim markerima. Izrežite neka srca, smislite nekoliko kalambura vezanih za ljubav i ne plašite se da kažete drugima šta volite kod njih.

Ako želite da poboljšate stvari, isprobajte jedan od naših omiljenih trikova za cveće za Dan zaljubljenih – utisnuto cveće na vaše kartice! Ako planirate nekoliko nedelja unapred, možete da osušite cveće tako da bude spremno za veliki dan.

Iako će vaši slobodni prijatelji sigurno ceniti valentinovo, nemojte se zaustaviti na tome! Čak i ako su vaši prijatelji i porodica u romantičnim vezama, i dalje će voleti da znaju kako mislite o njima. Davanje valentinova takođe pomaže da se normalizuje ideja neromantične ljubavi. A svet uvek može da iskoristi više od toga.
Proslavite Dan zaljubljenih samac

To što ste sami tokom Dana zaljubljenih ne znači da ne možete da slavite sa stilom! Izaberite jednu od gore navedenih ideja, naručite sebi sveže cveće sa farme i spremite se da proslavite svu ljubav koja je u vašem životu.