Ružičasto cveće predstavlja milost i radost, a kada stavite ružičasto cveće u svoj buket, kaže se da naglašava nežnost i eleganciju, što može dodati lep sloj značenja vašem cvetu.

Ružičasto cveće ima niz značenja od ljubavi, prijateljstva, zahvalnosti i može se koristiti da ulepša svaki buket, bez obzira na značenje koje pokušavate da prenesete. Otkrijte vrste ružičastog cveća i šta oni znače u našem vodiču za ružičasto cveće.

Koja su značenja ružičastog cveća?

Neka od najčešćih značenja ružičastog cveća su ženstvenost, razigranost i nežnost. Međutim, može biti mnogo različitih čitanja ružičastog cveća u zavisnosti od konteksta i vrste cveta.

U različitim zemljama, ružičasto cveće može značiti različite stvari. Na primer, na Tajlandu ružičasta je simbol poverenja, u Kini znači sreću, au Japanu predstavlja mladost i dobro zdravlje.

U međuvremenu, u zapadnim kulturama, ružičasto cveće se češće koristi da simbolizuje ženstvenost, nevinost i razigranost i stvara veliko prijateljstvo i romantično cveće. Oni dodaju dašak radosti i boje svakom buketu, a mogu dodati i nagoveštaj koketnog šarma.

Kada treba poslati roze cveće?

Postoji mnogo prilika i događaja u kojima ružičasto cveće može biti savršeno. Evo nekih od najčešćih na koje treba obratiti pažnju:

Ružičasto venčano cveće

Ružičasto venčano cveće može ponuditi prskanje boja i izraziti nežnost i zahvalnost – sjajnu poruku koju možete poslati porodici i prijateljima na vaš poseban dan. Ružičaste ruže su posebno popularne kao deo svadbenog buketa. Kada razmišljate o venčanjima, verovatno ćete pomisliti na čisto, belo cveće. Ali, ružičasto cveće može biti zapanjujući dodatak venčanju
Godišnjice

Kada želite da izrazite ljubav i posvećenost, ružičasta je odlična boja za izražavanje sebe. Ružičasti karanfili se obično koriste za prvu godišnjicu da izraze mladu ljubav, odnosno strast i posvećenost.

Izražavanje romantične namere

Dok se crveno cveće obično koristi za izražavanje duboke ljubavi, ružičasto može izraziti romantičnu nameru koja je razigranija. Ružičasto cveće se smatra mekšim načinom za iskazivanje naklonosti i idealno je za pokazivanje romantičnih osećanja prema nekome.

Čestitam za devojčicu

Ružičasto cveće je savršeno da nekome čestitate novu devojčicu ili otkrijete pol bebe. Ružičasta je klasična boja za devojčicu, ali nikako nije jedina boja kojom se može izraziti radost za devojčicu. Kupite sve naše novo cveće za bebe za više inspiracije!

5 ružičastih cvetova za zimu

Ko ne voli zimu? Sveže pali sneg, praznična radost i uzbuđenje za Novu godinu su u punom jeku, a ružičasto cveće može da doda tviter tom uzbuđenju. Iako ružičasta nije tipično zimska boja, ružičasto cveće može biti lepo u zimskim mesecima. Uzmite u obzir ovo ružičasto cveće za vaš zimski buket:

1. Ružičaste ruže

Ružičaste ruže simbolizuju zahvalnost i radost, što ih čini idealnim kao božićni cvet za one koji su religiozni i žele da zahvale i izraze radost za Božić. Takođe prave sjajno zimsko cveće kao poklone, da izraze zahvalnost i divljenje.

2. Pink Pansies

Ružičaste maćuhice su prelep zimski cvet i imaju koristi od toga što mogu da izdrže niske temperature. Za ružičastu maćuhicu se kaže da predstavlja lojalnost i vernost, što je čini idealnim cvetom zimske romantike.

3. Pink alstroemeria

Dugotrajne alstromerije su prelep zimski cvet u ružičastoj boji i dobro se slažu sa zelenim zvončićima i zelenim plodovima koji stvaraju prirodan izgled. Za ružičastu alstromeriju se kaže da predstavlja romantiku i razigranost, što ih čini savršenim cvetom za poklon kada se prijateljstva pretvore u ljubav.

4. Pink astrantia

Astrantia je neverovatan zimski cvet, jer njen bukvalni prevod potiče od latinske reči „aster“ što znači „zvezda“. Nežni cvetovi u obliku zvezde daju praznični sjaj svakom buketu, a u roze se smatraju simbolom snage i hrabrosti.

5. Ružičasti mak

Ružičasti mak se obično viđa u zimskim mesecima, jer su poznati kao simbol sećanja. Međutim, kada ih dodate u svoj buket u ružičastoj nijansi, oni simbolizuju uspeh i luksuz – idealan gest za zimski poklon.

5 ružičastih cvetova za proleće

Proleće je vreme za novi život, mrazna jutra i sveže, svetle boje. Ružičasta je savršena za proleće i dobro se slaže sa drugim prolećnim bojama poput žute i zelene. Evo nekih od najboljih roze cveća za proleće:

1. Ružičasto suvo cveće

Suvo cveće je nešto malo drugačije za proleće, ali izgleda neverovatno u ružičastim nijansama i traje zauvek. Jo je puna ružičastih prskanih ruža koje dodaju dašak ružičaste i osvetljavaju svaku prostoriju. Sve što treba da uradite je da je stavite u visoku vazu bez vode i lepo će sedeti. Savršen prolećni dodatak vašem domu koji zahteva veoma malo održavanja.

2. Ružičasti tulipani

Ružičasti ljiljani su prelepi letnji cvetovi koji privlače pažnju i simbolizuju prosperitet i obilje. Oni su pozitivan i elegantan cvet koji može biti prekrasan poklon za letnje mesece.

3. Pink hibiskus

Uprkos činjenici da hibiskus cveta samo nekoliko dana u isto vreme, činjenica da traju kroz proleće, leto i jesen čini ih lepim poklonom. U ružičastoj boji, obično se daju malim devojčicama, ili čak deverušama da pokažu brigu i nevinost.

4. Pink dianthus

Ružičasti dianthus živi u prolećnim mesecima, deleći svoje jarke cvetove dok ide. U ružičastoj boji, Dianthus se smatra cvetom bogova i predstavlja božanstvo i divljenje.

5. Ružičaste tratinčice

Ružičaste tratinčice prirodno nastaju u prolećnim mesecima i kao takve predstavljaju odličan dodatak buketu prirodnog izgleda. U roze daju svetlost i razigranost, kao i simbol nevinosti.

5 ružičastih cvetova za leto

Ružičasta je jedna od najletnjijih boja, koja odmah vraća uspomene iz detinjstva na korpe sa cvećem i blistave, sunčane dane. Ovih 5 ružičastih cvetova su savršeni za letnje mesece:

1. Roze kamelije

Ružičaste kamelije su žbunaste i svetle i izražavaju suštinu leta. Obično su poznati kao cvet koji simbolizuje ljubav i naklonost, ali u ružičastoj boji predstavljaju čežnju za nekim i mogu značiti „nedostaješ mi“.

2. Ružičasti ljiljan

Ružičasti ljiljani su prelepi letnji cvetovi koji privlače pažnju i simbolizuju prosperitet i obilje. Oni su pozitivan i elegantan cvet koji može biti prekrasan poklon za letnje mesece.

3. Ružičasti karanfili

Obično se smatra da ružičasti karanfili predstavljaju majčinsku ljubav, ali se ne može poreći kao jedno od najpopularnijih letnjih cveća. Sa svojim naboranim perjem i jarko ružičastom nijansom, oni su prelep dodatak letnjem buketu.

4. Ružičasti božuri

Ako želite da izrazite letnju ljubav ili letnju zabavu, onda su ružičasti božuri pravi izbor. Nežni i razigrani, božuri su jedno od najčešće poklanjanih cvetova i mogu predstavljati ljubav na prvi pogled i mladalačku ljubav.

5. Pink frezija

Smatra se da ružičaste frezije predstavljaju prijateljstvo i pažljivost, što ih čini divnim letnjim poklonom. Njihove nežne latice izgledaju sjajno u buketu i prenose gracioznost i eleganciju, kao i platonsku ljubav.

5 ružičastih cvetova za jesen

Kako se vreme hladi i lišće počinje da menja boju, jesen je odlično vreme da unesete malo ružičastog cveća u svoj dom kako biste dodali raznolikost i osvetljenost.

1. Ružičaste orhideje

Ružičaste orhideje su popularan jesenji cvet jer često rastu tokom leta, a zatim cvetaju u jesen. U roze, orhideje predstavljaju ženstvenost, gracioznost i radost – što ih čini savršenim jesenjim poklonom za prijateljicu.

3. Ružičaste hrizanteme

Ružičaste hrizanteme, ili mame kako ih zovu od milja, divne su u jesen. U roze, oni simbolizuju dugovečnost i radost.

4. Pink eringium

Ovaj šiljasti cvet je izdržljiva mala stvar i može dobro da se nosi sa nižim temperaturama u jesen, ali ne i zimi, pa je dobro da ih predstavite u jesen kada možete. Izgledaju sjajno kao dodatak jesenjem buketu i mogu se naći u ružičastoj nijansi.

5. Ružičaste ljubičice

Ružičaste ljubičice predstavljaju osećajnost, nežnost i ljubav. Iako cvetaju u proleće, one traju i tokom jesenjih meseci i mogu ponuditi sjajan dodatak buketu.

Otkrijte ružičasto cveće za svako godišnje doba u Bloom & Vild-u. Osim toga, sa crvenim, belim i žutim cvetovima za svaku priliku, moći ćete da ulepšate nečiji dan bez obzira na njegovu omiljenu boju.