Slavite svoju prvu godišnjicu veze ili braka? Čestitamo! Prva godina je uvek puna sreće, romantike i momenata za pamćenje, ali i izazova.

U prvoj godini puno naučite jedno o drugom, prilagođavate se navikama svog partnera i postavljate temelje dugog i srećnog zajedničkog života. Prva godišnjica se zato proslavlja sa stilom! I da, vaša lepša polovina očekuje (i) cveće za prvu godišnjicu!

Kako biste odabrali idealan buket, kojim ćete izraziti svoju ljubav i poštovanje prema vašem partneru ili supruzi, donosimo van nekoliko korisnih saveta.

Koji cvet je tradicionalan poklon za prvu godišnjicu?

Karanfil je tradicionalni cvet prve godišnjice. Karanfili simbolišu naklonost, što ih čini idealnim izborom za prvu godišnjicu. Uz širok izbor boja, koje se kreću od pastelnih do punih nijansi, karanfili su odličan dodatak i manjim buketima i većim aranžmanima.

Ako želite da glasno i jasno kažete „volim te“, veliki luksuzni aranžman od karanfila će biti savršen poklon za godišnjicu. Poslednjih godina su veoma popularne i kutije sa cvećem. Ukoliko se odlučite za buket, možete uz njega pokloniti i lepu, staklenu vazu.

Koje boje da bude cveće za prvu godišnjicu?

Kad pričamo o bojama cveća za godišnjicu, klasičan izbor je crvena, jer simbolizuje ljubav i romansu. Univerzalno, crvena ruža je najpopularniji cvet za iskazivanje ljubavi.

Odlična alternativa je i roze cveće, koje je simbol ljubavi, divljenja i razumevanja i veoma je popularno među mladim devojkama i ženama. Narandžasta boja izražava toplinu, strast i zadovoljstvo. Lale i orijentalni ljiljani odlično izgledaju i nijansama roze i narandžaste i biće veoma impresivan poklon.

Ako tražite neobično cveće za poklon...

Ukoliko vaša lepša polovina voli moderne bukete, možete je iznenaditi buketom cveća u duginim bojama, koji je upadljiv, jedinstven i prelep, čineći tako nezaboravan poklon za prvu godišnjicu. Ukoliko želite da vaša prva godišnjica braka bude zaista posebna, pogledajte fotografije sa venčanja i rekreirajte venčani buket vaše supruge! Venčani buket se sigurno sastojao od cveća, koje ona najviše voli, a vaš trud i originalna ideja će sigurno biti cenjeni.

Kako da čestitate godišnjicu sa stilom?

Ako želite da godišnjica bude zaista posebna, posvetite posebnu pažnju predavanju buketa. Iako je uvek lepo iznenađenje, kad se pojavite na vratima sa buketom cveća, za godišnjicu možete prirediti i nešto posebno, nesvakidašnje. Naručite svojoj lepšoj polovini cveće uz dostavu na njen prag ili na radno mesto, ukoliko bi ona cenila takav gest!