Naše omiljeno britansko divlje cveće ranog i kasnog leta

Dobre vesti! Ne morate još da se pozdravite sa letom. To, bre! Naših 8 omiljenih cvetova ranog i kasnog leta će vaš dom učiniti svetlim i toplim. Osim toga, možda ćete moći da uočite neke od ovih britanskih divljih cveća tokom vaše sledeće šetnje po selu.


1. Cornflover

Odvažni i svetli različak su jednogodišnje cveće poznato po svojoj živopisnoj plavoj boji, mada možete videti i bele, crvene, ružičaste i ljubičaste verzije. Cvetaju od juna do septembra, održavajući vašu baštu ili dom lepim i šarenim do samog kraja leta. Različak najbolje cveta u sunčanim uslovima, tako da je idealno držanje na svetlom mestu. Takođe su odlični oprašivači, privlače pčele, leptire, pa čak i male ptice.

2. Honeisuckle

Slatki mirisni orlovi nokti su veoma popularni u Velikoj Britaniji i lako ih je uočiti! Mogu se naći kako divlje rastu u šumama, privlačeći bumbare i leptire od juna do septembra. I oni su jedno od zvaničnih cvetova meseca rođenja za jun! Orlovi nokti takođe imaju dugu istoriju sujeverja povezanog sa njima. Nekada se verovalo da ako ih posadite oko kuće, to će doneti sreću i odvratiti zle duhove i veštice.

3. Suncokreti

Ko ne voli svetle i vesele suncokrete? Svakako da! A kako cvetaju od jula do oktobra, možete uživati u ovim ljupkim, sunčano žutim cvetovima čak i dok idemo u jesen. Kao što verovatno možete reći iz njihovog imena, suncokreti obožavaju sunce. Njihove glave zapravo prate sunce tokom dana kako bi mogle da upiju sav vitamin D. Postoji mnogo polja suncokreta koje možete posetiti da biste videli ove lepotice u divljini i dobili savršenu fotografiju za Instagram. Takođe imamo na raspolaganju mnogo buketa sa suncokretima!

4. Hortenzije

Omiljena u domovima i baštama mnogih ljudi, svetla i pahuljasta hortenzija je pravi zaustavljač. Cvetajući od sredine leta do kraja godine, imaćete dovoljno vremena da uočite ovo zapanjujuće cveće. Sa njihovim širokim spektrom lepih boja od ružičaste i ljubičaste do plave, bele i zelene, nije ni čudo zašto su tako popularne. Takođe se mnogo koriste u svadbenim buketima jer neverovatno mirišu i generalno simbolizuju ljubav, naklonost, entuzijazam i razumevanje.
5. Japanska anemona

Cvetovi japanske anemone su prilično mali beli ili ružičasti cvetovi koji cvetaju od jula do oktobra. Elegantno i dugotrajno ovo cveće je lako za negu i dodaće nešto posebno u vaše bukete ili samo posađeno u vašoj bašti. Ako ih tražite kada ste napolju, najverovatnije ćete ih naći u šetnji uz obalu ili na sunčanim livadama gde vole da se šire i prekrivaju područje svojim ljupkim cvetnim glavama u obliku čaše.

6. Dalija

Cveće dalije je dobro poznato po tome što je veliko, smelo i lepo! Cvetajući od sredine leta do rane jeseni, ovo cveće će u vaš dom doneti praske boja u kojima možete dugo uživati. I sa širokim izborom dostupnih boja, oblika i veličina, oni su super svestrani i bez premca na bilo kom displeju. Dalije su takođe sjajno cveće za sva venčanja u kasno leto jer simbolizuju posvećenost i večnu zajednicu.

7. Lili

Potpuno smo opsednuti ljiljanima ovde u Bloom & Vild-u i imamo neke divne bukete ljiljana koji se zaista ističu. Ovo predivno cveće cveta kasno leto koje će najbolje izgledati od avgusta do septembra. Sa mnogo različitih vrsta ljiljana možete očekivati da ćete pronaći barem neke od njih u divljini. Najčešći onaj koji ćete naći je đurđevak koji je šarmantan i slatko mirisni šumski cvet. Pogledajte naš centar za ljiljane da biste saznali više o različitim vrstama ljiljana.

8. Zalihe

Kao najmirisniji cvet u okolini, zalihe su divne za izlaganje po kući zbog slatkog, svežeg mirisa. A sa širokim spektrom boja poput roze, crvene, bele, plave i breskve, one će sigurno ulepšati baštu. Cvetaju tokom celog leta i mogu trajati do rane jeseni ako se pravilno neguju. Sa njihovim kultnim mirisom i značenjem sreće, mi ih, naravno, uključujemo u mnoge naše letnje bukete cveća!

Želite da svoj dom ukrasite suvim cvećem? Pogledajte ovih 7 kreativnih ideja za dekoraciju sušenog cveća!

Takođe, naučite kako da izaberete savršenu vazu za svoj buket cveća pomoću naših vrhunskih saveta.