10 jednostavnih saveta koji će vam pomoći da najbolje iskoristite ovu godinu

Nova godina je vreme kada svi donosimo odluke, ali ponekad one mogu biti prilično nategnute i nerealne. Ključ sreće leži u skupu malih radnji, a ne u jednoj velikoj promeni koja može delovati veoma zastrašujuće. Kao što svi znamo, male radnje i gestovi mogu mnogo da doprinesu i vama i onima koji vas okružuju. Neka vam 2016. bude najbolja, najsrećnija, najuspešnija godina do sada prateći naš praktični vodič koji će vam pomoći da ostvarite svoj potencijal.

1. Pijte više vode

Počinjemo super lako sa ovim. Preporučena količina vode za piće je dva litra dnevno, što je ekvivalentno oko 8 čaša. Ako vam se ne sviđa ukus vode, u redu je da dodate malu količinu soka bez šećera, ili za dodatne poene uzmite bocu vode sa voćem! Oni čine da ostanete hidrirani tako ukusni da ih nećete moći odložiti!

2. Jedite više voća i povrća

Voće i povrće je puno dobrih i prirodnih hranljivih materija koje će učiniti vaše telo veoma srećnim, kao i vaš mozak. Zdravija ishrana zapravo može uticati na vaše mentalno zdravlje, a ako dodate u vodu koju pijete, takođe ćete imati sjajnu kožu!

3. Spavajte se kakav vaše telo zaslužuje

Mnogi od nas imaju daleko ispod tačne količine sna koju bi trebalo da spavaju. Ovo će, naravno, učiniti da se osećate umorno, ali takođe može da stari vašu kožu i poveća nivo stresa i anksioznosti jer vaše telo nema vremena da se popravi. Potrudite se da spavate najmanje 7 sati po noći i osećaćete se mnogo življe sa povećanim nivoom energije i produktivnosti spremnim da dostignete svoj potencijal.

4. Uklopi se u neku vežbu

Svi se opravdavamo što ne idemo u teretanu, a glavni je što jednostavno nemamo dovoljno vremena u našim zauzetim rasporedima. Pronađite aktivnost u kojoj uživate, a vežbanje će postati zabavno! Pokušajte da to radite najmanje 3 puta nedeljno i ne samo da će vaše telo imati koristi, već će se i nivo stresa smanjiti.

5. Provedite vreme sa prijateljima

Idi i popij to piće sa svojim prijateljem koji je tražio poslednja 3 meseca! Čak i ako žive na drugom kraju zemlje, potrudite se. Ne samo da se dobro provodite sa vama, već ćete shvatiti koliko su vam nedostajali.

6. Odredite noćni izlazak

Svi možemo da se uhvatimo u koštac sa životom i ne dajemo partnerima ljubav i pažnju koju zaslužuju. Donesite romantiku tako što ćete odvojiti noć nedeljno da provedete samo vas dvoje. Ne morate čak ni da napuštate svoj dom, lep film i kokice će učiniti trik!

7. Više posećuj roditelje

Verovatno se ne viđate sa roditeljima onoliko koliko bi trebalo, ali oni će uvek voleti da provode vreme sa vama, bez obzira šta radite! Nema ništa bolje od porodičnog vremena.

8. Vodite dnevnik

To ne moraju biti stranice i stranice pisanja, samo zapišite šta ste uradili tokom dana. Ima terapeutske prednosti i sjajno je pogledati unazad za nekoliko godina!

9. Držite cveće u svojoj spavaćoj sobi (i kuhinji!)

Cveće ne samo da izgleda i miriše lepo, već ima i neke fantastične zdravstvene prednosti! Istraživanja sugerišu da šarene stvari, kao što je cveće, podižu vaše raspoloženje ujutru i pomažu u povećanju produktivnosti i energije. Naš buket korala bi trebalo da uradi trik!

10. Smej se

Ovo bi mogao biti ovaj najjednostavniji na listi i jedan od najefikasnijih. Istraživanja su pokazala da 84% rukovodilaca veruje da ljudi sa dobrim smislom za humor rade bolji posao, što pomaže u usponu na lestvici karijere. Zato pustite kosu i nasmejte se!