Bez obzira ko ste i šta je vaš posao, svi treba da ostanu zdravi.

Ni na koji način ne sugerišem da je bilo koji od saveta u nastavku novi ili raketna nauka, ali lako je uhvatiti se u životu i zaboraviti da se fizički najbolji u sebi može preneti na vaš profesionalni život i isplatiti dividende. Evo mojih 5 najboljih saveta koji će vam omogućiti da ostanete na vrhu svoje igre i da se osećate najbolje što možete.


Dobro jede

Svi smo krivi što volimo hranu koja ne mora nužno da voli naša tela. Preskočite smeće i umesto toga napunite svoje telo svežom, zdravom i organskom hranom. Isprobajte ovaj recept za dnevni sok i vidite koliko više energije imate. Prepun je hranljivih materija i savršen je početak vašeg jutra!

Sastojci:

Šaka listova spanaća
1/2 cvekle
1 zelena jabuka
2 komada lubenice
Nagoveštaj đumbira

Uputstva:

Voće operite i iseckajte na kockice. Ubacite sastojke u NutriBullet ili blender i napunite ih filtriranom ili kokosovom vodom. Mešavina. Ostavite NutriBullet šolju u frižideru ako ste u pokretu ili sipajte sok u šolju i dodajte malo „svežeg“ u jutro!

Vežbanje

Većina ljudi ima lažan utisak da će više aktivnosti rezultirati manje energije. Iako trčite okolo na nogama ceo dan, morate da povećate nivo svoje kondicije da biste održali svakodnevni rad. U stvari ćete otkriti da se osećate bolje i da imate više energije nego što ste imali kada svakodnevno vežbate. Ako otkrijete da imate problema da počnete, počnite sa malim. Organizujte jutarnju ili večernju šetnju sa svojom porodicom u kojoj ćete povećati broj otkucaja srca i polako ga povećavati. Prednosti treninga otpora, posebno za žene, se često zanemaruju, ali takođe imaju dodatnu prednost jer vam pomažu da izbegnete povrede na poslu. Korporativne vaze, bilo ko?
Spavaj

Idite u krevet rano! To može biti tako teško izvedivo, ali čini tako veliku razliku. Nastojte da spavate najmanje 7-8 sati noću i ušunjajte se u 15-minutni „snažni san“ tokom pauze za ručak ako ustanete rano da biste otišli ​​na pijacu cveća. Davanje prioriteta odmoru može biti jedna od najboljih stvari koje možete da osigurate da ste zdravija verzija sebe. Želeo bih da kažem da telefon ne izlazi iz spavaće sobe, ali to bi me učinilo malo licemerom!

Hidrirajte

Pijte više vina! Hm, mislim na vodu… Pijenje dovoljno vode je jedan od najboljih načina da poboljšate svoje zdravlje i zaista je lako. Iako se preporuke odnose na vašu težinu, sa sigurnošću se može reći da bi trebalo da pijete najmanje 1,5 – 2 litre vode dnevno da biste bili hidrirani. Ako ne pijete prirodnu vodu, možda mislite da ovaj broj zvuči mnogo, ali možete polako da ga nadogradite. Uzmite sebi flašu vode da biste mogli da pratite šta pijete i nosite je svuda sa sobom. Spor i stabilan pobedi u trci! Biti hidrirani je jedan od najboljih načina da svom biću donesete prirodan, zdraviji sjaj. Neželjena korist je što je pijenje više vode povezano sa povećanim metabolizmom i gubitkom težine. Takođe je odlična ideja sa vinom.

Opustiti

Ako imate prirodno zauzet raspored poslom i porodicom, verovatno ste čitali reč „opustite se“ sa određenom dozom skepticizma. Ipak, ovaj način razmišljanja je važan. Važna je sposobnost da se opustite i pravite pauze. Ovo vam je potrebno i kao ličnosti i profesionalno. Ponekad je teško pomisliti da je ne raditi apsolutno ništa zdrava stvar. Ali odvojite vreme iz svog rasporeda za sebe – da udahnete i unesete smirenost i spokoj u svoj život. Vreme je da se samo ohladimo. Bukvalno planirajte unapred i označite to vreme u svom dnevniku. Postoji često korišćena i retko razmatrana reč koja sumira sve ovo – „rekreacija“. Sada reci polako, ponovno stvaranje. To je ono o čemu se radi.

Pa, nadam se da ste izvukli nešto iz mojih top 5, makar samo podsetnik. Vreme je da se odjavim za ovaj dan kao vaš stalni trener za cveće i da se vratim svom pravom poslu!