Otkriveno Najgori dan za proslavu rodjendana

Sumnjate da ste izvučeni kao slamka kada je u pitanju dan na koji vam pada rođendan? Tada su šanse da ste zimska beba.

Kako smo pogodili? Zato što smo pitali gomilu vas o vašem stavu prema vašem posebnom danu i jasno i glasno čuli da su oni koji slave rođendane na samom kraju i na početku godine osetili da je to nekako nešto manje posebno od onih koji slave tokom leta. meseci.

Da li zaista treba da budemo iznenađeni? Možda ne. Svako ko ima zimski rođendan znaće koliko je teško motivisati ljude da izađu i proslave; vreme je hladno i svi su ili vezani za novac ili kreću na novu godinu, novu dijetu.

Ono što ne možemo da odlučimo je koga nam je najviše žao; oni sa decembarskim rođendanom – trećina od kojih nam je rekla da osećaju da je njihov poseban dan u senci proslava (pokloni za rođendan umotani u božićni papir) ili oni rođeni u januaru za koje je, prema našem istraživanju, najverovatnije rođendan zaboravljen. Da li ste znali da je 14% ljudi sa januarskim rođendanom takođe dobilo „reciklirani“ božićni poklon kao poklon? Ozbiljno, ko misli da je to u redu?!

Dakle, koji je statistički najgori dan za proslavu rođendana? Naše istraživanje je tačno utvrdilo 16. decembar (loša sreća za one od vas koji svoj rođendan dele sa Džejn Ostin i Zarom Larson koje su takođe rođene na ovaj dan). Šta ga čini najgorim? Kombinacija faktora uključujući lošu vremensku prognozu, udaljenost od dana isplate (što znači da će prijatelji i porodica verovatno biti malo škrtiji na frontu davanja poklona) i blizina Božića.

A najbolji dan za proslavu rođendana? Statistički gledano, 28. jul.