najboljih biljaka koje ce upotpuniti plavi dekor u kuci

Ne postoji bolji način da svom domu dodate blještavilo boje nego pažljivo postavljanje zapanjujuće, šarenih biljaka na prava mesta. Ako želite da oživite svoj životni prostor plavim nijansama, onda imamo biljke za vas, bilo da tražite jednostavno cveće nalik na vikendicu ili jedinstvene sukulente.


Kolekcija sobnih biljaka u plavom tematskom unutrašnjem životnom prostoru
1. Burroov rep
Kućne biljke Burro’s Tail sastavljene u visećoj sadi su savršene da upotpune plavi dekor

Burroov rep je predivno jedinstvena biljka koja se ostavlja na tragu u vašem plavom domu. Najbolje izgledaju u visećim korpama, koje savršeno izlažu svoje zadnje stabljike i sivo-plavo tkane sočne listove.

Oni uspevaju na puno sunčeve svetlosti, a na sreću, pošto su sukulenti, Burro’s Tails neće trebati mnogo vode!
2. Cebu Blue Pothos
Cebu Blue Pothos biljke u tamno plavoj sobi

Cebu Blue Pothos je privlačna loza najpoznatija po plavo-zelenim listovima. U pravoj prirodi Potosa, ova prateća biljka izgleda savršeno u visećoj sadi. Ali možete ga postaviti i na prozorsku dasku ili kuhinjsku policu, puštajući da ovalni listovi vise sa svoje visine.

Bez obzira gde postavite ovu zapanjujuću malu biljku, sigurno ćete imati koristi od tih mirnih plavih nijansi. Međutim, zapamtite, potrebno mu je dosta indirektne sunčeve svetlosti i treba ga zaliti kada se gornjih par inča zemlje osuši.
3. Blue Pearl Sedum
Blue Pearl Sedum biljke u rasadnicima

Ako imate manji životni prostor, voleli biste Blue Pearl Sedum. Kao što ime govori, ova mala biljka ima tamno plave listove koji se ističu u svakom prostoru. Bez obzira da li imate čistu, minimalističku sobu ili pretrpanu, domaću kuhinju, Blur Pearl Sedum dodaje samo pravu mrlju plave boje.

Za najbolji plavi efekat, posadite ovaj mali sukulent u ukrasnu saksiju na vašoj prozorskoj dasci ili bočnom stolu.
4. Plave hortenzije
Velike plave hortenzije u cvetu

Dovedite svoju vikendicu u zatvorenom prostoru tako što ćete uzgajati plave hortenzije! Po mom mišljenju, ništa nije tako klasično plavo kao mali grm plavih hortenzija. Učinite ih žarišnom tačkom vašeg doma tako što ćete ih postaviti na radnu površinu ili centralno ostrvo u kuhinji.

Međutim, gde god da ih postavite, sigurno ćete imati briljantan prasak plave boje.

Ali, pošto je ovim biljkama potrebno puno sunčeve svetlosti i toplote, uverite se da dobijaju nekoliko sati indirektne svetlosti.

Za više, pogledajte naš vodič o značenjima i porukama hortenzija .
5. Orhideja ‘Vanda Pachara Delight’
Biljke orhideje ‘Vanda Pachara Delight’

Orhideje podižu eleganciju svakog prostora! A najbolja plava orhideja je Vanda Pachara Delight, koja se može pohvaliti zadivljujućim plavim i ljubičastim nijansama u svojim laticama. Mogli biste imati samo jedan, i vaša plava potreba bi bila savršeno zadovoljena.

Još bolje, ako već imate plave elemente širom svog doma, dublje nijanse cveća ove orhideje će se i dalje izdvajati.

Kao i kod uobičajene nege orhideja, Vanda Pachara Delight treba puno svetlosti, pa biste mogli da razmislite o tome da svoju stavite na prozorsku dasku.
6. Ruzmarin ‘Logee’s Blue’
Ruzmarin ‘Logee’s Blue’ sa malim plavim cvetovima

Najbolje plave kuhinjske biljke su biljke. Pravo bilje će dodati malo sjaja vašem kuvanju, a istovremeno će dodati vizuelnu privlačnost. Ruzmarin ‘Logee’s Blue’, sa svojim plavim nijansama listova, dodaće onu mrlju plave boje koju tražite.

Kad god kuvate, sve što treba da uradite je da se nagnete, počupate malo listova i voila, imate sveže začine za svoj obrok! Najbolje izgleda u dugačkoj, plitkoj sadi na vašoj prozorskoj dasci, ali možete ih uzgajati u visećim žardinama ako želite drugačiju estetsku atmosferu.
7. Plavi đumbir
Plavi đumbir sa dubokim nijansama plavog i ljubičastog cveća

Uprkos tome što ime sugeriše, biljka Plavi đumbir nije povezana sa đumbirom. Bez obzira na to, nećete požaliti da uzgajate ovu upečatljivu ljubičasto-plavu biljku u svom domu.

Iznenađujuće, upečatljivo cveće dodaje divnu tropsku atmosferu vašem prostoru i ističe se na bilo kojoj pozadini. Uparen sa vašim kućnim biljkama ili bilo kojom od ovih plavih biljaka navedenih u ovom članku, plavi đumbir će i dalje stvarati zadivljujući prikaz.

Stavite ga u ukrasni lonac i koristite ga kao središnji deo koji dodaje egzotičan dodir, dajući prostoru jedinstven šarm.
8. Leptir grašak
Jarko plavi cvet leptira graška u cvetu

Vinova loza Butterfli Pea izgleda sofisticirano u zatvorenom i na otvorenom. Kada se stavite u vaš dom, upečatljivi plavi cvetovi istinski se ističu. Ali vinova loza leptira je više od lepog cveta!

Cveće možete koristiti za pravljenje prirodnih boja za hranu ili čaja sa nekoliko zdravstvenih prednosti.

Kao biljku vinovu lozu, možete dodati ovu lepu cvetnu biljku u viseću sadilicu ili visoko na kuhinjsku policu. Kako se obično uzgaja na otvorenom, leptir grašak bi uspevao na sunčanom mestu u vašem domu. Možete dodati jedinstvenu baklju dodavanjem male rešetke u sadilicu tako da može da se penje umesto traga.
9. Afričke ljubičice
Tamnoplave do ljubičaste afričke ljubičice u cvatu

Afričke ljubičice, sa svojim različitim nijansama ljubičaste i plave, mogu dodati klasičan izgled svakom dizajnu enterijera. Iako su mali, njihovi živopisni cvetovi dodaju obilje boja svakom prostoru i savršeno bi izgledali u dnevnim sobama, kupatilima, kuhinjama ili ulazima.

Postavite ih na radne ploče, prozorske klupice ili u ukrasne saksije da biste svom životnom prostoru uneli šarmantan i graciozan ambijent.
Pakovanje najboljih biljaka za plavu kuhinju

Sa ovim zadivljujućim biljkama, svom domu možete dodati pravu količinu plave boje. Od sukulenata vinove loze do cvetova nalik na vikendicu, možete eksperimentisati sa svojim dekorom sa ovim najboljim biljkama kako biste upotpunili plave unutrašnje prostore.