Najbolje jesenje cveće jednogodišnje višegodišnje i prilike

Višegodišnje jesenje cveće

Da li želite da obnovite i oživite svoju baštu ove jeseni? Da li ste u potrazi za raskošnim jesenjim cvećem kako biste ispunili sezonu žetve radošću i lepotom? Ako ste u potrazi za najboljim godišnjim i višegodišnjim jesenjim cvećem koje možete dodati u svoju baštu, ovo su neke od najboljih opcija.


Koja je razlika između jednogodišnjeg i višegodišnjeg cveća?

Jednogodišnja biljka je biljka koja živi samo jednu sezonu. U roku od godinu dana, jednogodišnja biljka će niknuti, cvetati, zasejati i potom uginuti. Jednogodišnje biljke će većim delom morati da budu ponovo zasađene sledeće godine. Višegodišnja biljka će živeti nekoliko godina, ali njihov period cvetanja je kraći od godišnjih. Zbog toga će ih baštovani obično saditi u paru sa drugim trajnicama koje će cvetati tokom druge sezone, tako da uvek cveta novi cvet.
Višegodišnje jesenje cveće

Ruska žalfija je plavičasti cvet boje lavande koji raste u punim šiljastim grozdovima. Ne samo da je prelepo punilo za svaku baštu, već ima i onaj osvežavajući miris nalik žalfiji da ne možete pomoći da zastanete i pomirišete ovo cveće. Ako odlučite da posadite rusku žalfiju u svojoj bašti, obavezno dajte ovoj biljci puno sunca i zaista solidnu drenažu.

Razgovarajte o dodavanju šare i zabave u vašu jesenju baštu! Njujorška tratinčica dolazi u prilično ljubičastom, svetlo ružičastom ili belo-žutom cvetu i odlična je ako pokušavate da ubacite neke ptice i leptire u svoju baštu. Ovo višegodišnje cveće će cvetati od kraja avgusta do sezone mraza.
Mame

Upozorenje o glavnim emodžijima za oči! Mame su na drugom mestu kada su u pitanju jesenji must-have, odmah iza čuvenog kafe sa začinom od bundeve. Trebalo bi ih posaditi u proleće za najbolje rezultate u jesen, međutim, ako odlučite da ih kupite i posadite u jesen (ponekad jednostavno morate da idete sa svojom idejom u poslednjem trenutku!), pobrinite se da ih nabavite u jesen. odmah prizemlje kako bi se osiguralo da će verovatnije trajati.
japanska anemona

Ovaj cvet je odličan zbog duge sezone cvetanja; može da cveta šest do osam nedelja! Japanska anemona dolazi u roze ili beloj boji i prelep je i delikatan cvet koji je savršen za svaku baštu. Ovom cveću je potrebno nekoliko godina da se učvrsti, ali kada se to učini, potrebno je prilično malo održavanja.

Cvet je dobio ime jer se njegovi pupoljci samo otvaraju balonima u prelepe cvetove u obliku zvona. Cvetovi balona cvetaju u plavoj, roze ili beloj boji lavande. Ovo višegodišnje jesenje cveće savršeno je za dodavanje boje vašoj bašti svake godine!
Helenijum

Ovaj cvet dolazi u prelepim, bogatim narandžastim, crvenim i žutim bojama, tako da zaista izgledaju kao da pripadaju jesenjoj sezoni. Ovo jesenje cveće nalik tratinčici ima nadimak Sneezeveed, ali osobe koje pate od alergija ne brinu. Ime potiče od činjenice da bi Indijanci osušili listove kihavice da bi napravili burmut, što bi izazvalo prekomerno kijanje.
Najbolje godišnje cveće za jesen

Maćuhice

Maćuhice su klasika. Puno jesenjih boja, ovo cveće dolazi u ljubičastoj, narandžastoj, žutoj, beloj, crvenoj i plavoj boji. Ne samo da će ovo cveće dodati lepotu i boju vašoj bašti ove jeseni, već će dodati ukus vašoj kuhinji. Tako je, maćuhice su jestivo cveće! Imaju donekle mentasti i osvežavajući ukus i dobro idu u koktele.
Stravflovers

Slamčica izgleda kao pom pom koji navija za jesenju sezonu! Slamčice su jednogodišnji jesenji cvet koji cveta ružičastom, žutom, narandžastom i belom. Slamice pripadaju porodici tratinčica, ali imaju latice nalik papiru. Takođe prave odlično sušeno cveće za bukete suvog cveća.
Calibrachoa

Ovaj cvet je dvostruki udar u divnim cvetovima: svetle boje i nisko održavanje. Oni zaista dobro podnose hladno vreme, tako da nema potrebe da brinete ako je jesen hladna tamo gde živite. Prave sjajno cveće za vaše jesenje posude jer će iz njih padati na zaista divan način.
Cvetni kelj

Da, to je vrsta kelja o kojoj obično razmišljate kao o salati, a ne o lepoj biljci ili jesenjem cvetu za dodavanje u svoju baštu. Međutim, cvetni kelj je više za dekoraciju nego za jelo i zaista je prelepa biljka tamnoljubičastih i ružičastih listova i zaista će ove jeseni učiniti da vaša bašta bude sjajna.
Ukrasne paprike

Da li želite da dodate malo začina svojoj bašti? Ukrasne paprike su samo godišnjaci za to! Paprike dolaze u različitim bojama i različitim ukusima. U stvari, neke od njih su pomalo voćne, tako da su bezbedne za rast oko radoznale dece.

Praznici za slanje cveća na jesen
Dan baka i deda: prva nedelja posle praznika rada

Bake i deke su najbolji! Oni provode sve svoje srebrne godine razmazujući svoje unuke, pa zašto ne odvojiti malo vremena da ih razmazite? Dan baka i deda je prva nedelja posle Praznika rada i najidealniji je od svih jesenjih praznika za porodično druženje. Bilo da možete lično da budete sa bakom i dedom ili morate da pošaljete cveće izdaleka, ovaj praznik je savršen izgovor za praznično cveće!
Nacionalni dan sećanja na kućne ljubimce: Druga nedelja u septembru

Naši kućni ljubimci su naša porodica, a gubitak člana porodice nikada nije lak. Ovo je jedan od onih jesenjih praznika koji je namenjen cveću. Možda ste vi ili član porodice upravo izgubili nekog od svojih krznenih voljenih. Pošaljite im cveće za Nacionalni dan sećanja na kućne ljubimce!
Roš Hašana: Prvi dan sedmog meseca u hebrejskom kalendaru

Roš Hašana skoro uvek pada u septembru ili oktobru. To je praznik za jevrejsku Novu godinu i fokusira se na pokajanje za prošlu godinu i proslavu za narednu godinu. Jabuke i med su tradicionalna hrana za Roš Hašanu. Ali šta je sa cvećem za Roš Hašanu? Belo ili sezonsko cveće je odličan poklon ako ste pozvani da proslavite Roš Hašanu sa jevrejskom porodicom. Takođe se mogu izabrati za centralne delove
Dan pozitivnog razmišljanja: 13. septembar

Dan pozitivnog razmišljanja je jedan od jesenjih praznika koji je posvećen pokušaju da ostanete pozitivni. Život te lako može srušiti. Bilo da ste u nevolji ili ste samo imali loš dan, svima je potreban podsetnik da ostanete pozitivni. Pošaljite sebi ili prijatelju praznično cveće za Dan pozitivnog razmišljanja!
Nacionalni dan ženskog prijateljstva: Treća nedelja u septembru

Vaše ženske BFF su tako važne! Vaše devojke su vaše stene, vaši besplatni terapeuti i vaši poverenici. Trebalo bi da iskoristite svaki izgovor koji možete da nađete da svoje prijateljice obasipate ljubavlju, naklonošću i cvećem! Treća nedelja svakog septembra je Nacionalni dan ženskog prijateljstva i savršeno je od svih jesenjih praznika da prijateljima pošaljete cveće!
Dan zahvalnosti ženi: Treća nedelja u septembru

Supružnici najbolje da ne zaborave ovaj praznik! Iako vam nije potreban izgovor da kažete svojoj ženi da je cenite bilo koji dan u nedelji, zašto ne iskoristite ovaj praznik da joj pošaljete praznično cveće? Dan poštovanja žena je treća nedelja svakog septembra – obeležite ga u svojim kalendarima!
Nacionalni dan dečaka: 3. oktobar

Dečki takođe zaslužuju puno ljubavi i poštovanja. Nacionalni dan dečaka je manje poznat od ostalih jesenjih praznika, ali ipak zaslužuje da se slavi. Ako ste dovoljno srećni da imate momka u svom životu koji voli cveće, razmislite o tome da mu pošaljete buket da ga iznenadite nekonvencionalnim gestom. Ovaj praznik je vaš izgovor da obasipate svog muškarca malo ljubavi!
Uradite nešto lepo Dan: 5. oktobar

Ovaj praznik je upravo onako kako zvuči – dan posvećen tome da se uradi nešto lepo i da se razveseli. Jeste li čuli bolji izgovor za praznično cveće? Prenesite malo ljubaznosti svojim prijateljima uz svež buket. Oni će se osećati lepo i vi ćete se takođe osećati!
Svetski dan učitelja: 5. oktobar

Nastavnici zaslužuju da se o njima bolje brine. Oni po ceo dan provode sa našom decom i uče ih kako da budu obrazovani odrasli. To nije lak zadatak, posebno ove godine nakon učenja na daljinu! Nastavnici rade sve više i više, radeći posle škole da bi pripremili lekcije i ocenili radove i testove. Zato nastavnici zaslužuju zahvalnice i cveće na Svetski dan učitelja 5. oktobra.
Dan šefova: 16. oktobar

Bez obzira da li ste vi i vaš šef bliski ili ne, Dan šefova pruža odličnu priliku da pokažete zahvalnost za lidere u vašem životu. Neka se vaši kolege jave i pošalju svom šefu veliki, prelep buket zahvalnosti kako biste im pokazali da primećujete njihov naporan rad!
Dan svekrve: Četvrta nedelja u oktobru

Tvoja tazbina može biti ili tvoj najbolji prijatelj, ili tvoja najgora noćna mora. Bez obzira na to gde su vam tazbina ležala na toj skali, ne može škoditi ponuditi povremenu maslinovu grančicu – ili da kažemo stabljiku cveta? Četvrta nedelja u oktobru je Dan svekrve, i to je savršena jesenja prilika za praznično cveće!

Dakle, ljubitelji praznika, zaboravite na svoj bluz za kraj leta – postoji mnogo razloga da svoje prijatelje i voljene obasipate iznenađujućim gestovima naklonosti i uvažavanja. Na sreću, MojaCvecara vam može pomoći da pošaljete sveže cveće za svaki praznik!