Povoljno venčano cveće

Ako tražite cveće za venčanje sa ograničenim budžetom ili se pitate „koliko košta venčano cveće?“ došli ste na pravo mesto! Ovde delimo naše vrhunske savete o tome kako da uštedite novac na cveću za venčanje kako bismo vam pomogli da maksimizirate svoj veliki dnevni budžet.


KOLIKO KOŠTA VENČANSKO CVEĆE?

Koliko je dugačak komad kanapa? Ozbiljno, bez poznavanja vaših tačnih zahteva zaista je teško odrediti cenu venčanog cveća. Ukupni troškovi će zavisiti od veličine vaše svadbene zabave, koliko (i koliko složenih) ukrasa želite za ceremoniju i mesto prijema i vrste cveća koje želite da uključite u dizajn (neki su daleko pristupačniji od drugih) .

Povoljno venčano cveće

Ako želite da dobijete tačnu predstavu o tome koliko košta svadbeno cveće, najbolji savet je da zakažete konsultacije sa svojim lokalnim cvećarama kako biste sa njima razgovarali o svojoj viziji. Većina cvećara će sa zadovoljstvom raditi u okviru vašeg budžeta, a takođe će moći da podele korist od svoje stručnosti kako bi vam pomogli da postignete izgled koji želite, a da pritom ne izgubite novac. Čitajte dalje za naše vrhunske savete za jeftino venčano cveće.

SAVETI ZA VENČANSKO CVEĆE NA BUDŽETU

Cveće za venčanje može biti iznenađujuće skupo, pa bez obzira na to koliko je vaš budžet veliki ili mali, želećete da ga maksimalno iskoristite. Pratite ove vrhunske savete za jeftinije venčano cveće.

Znajte svoj budžet

Zamolite svog cvećara za konsultacije kako biste prošli kroz vaše ideje za vaš veliki dan i obavestite ih od samog početka koliko novca morate da potrošite. Uvek budite iskreni i otvoreni sa svojim cvećarom o tome šta vam je prijatno da potrošite kako bi on ili ona mogli da maksimiziraju novac koji imate umesto da gubite vreme gledajući dizajne koji su van vašeg cenovnog ranga. Takođe imajte na umu da je uvek lakše potrošiti više kako se dan približava nego grozničavo pokušavati da smanjite troškove kada se dizajn završi.

Izrežite svoju svadbu

Više djeveruša znači i više cvjetanja, tako da ako imate samo ograničen budžet za vjenčanje, možda ćete morati ozbiljno razmisliti koliko vam je pratilaca zaista potrebno. Ne podnosite da eliminišete bilo kakve BFF? Smanjite troškove dajući deverušama prelepu cvetnu frizuru ili korsaž na zglobu umesto buketa. Ako ne želite da prekršite tradiciju, onda dajte svojim ‘sluškinjama jednu stabljiku da nose niz prolaz. Orhideje i Calla ljiljani su savršeni za ovu svrhu i zaista mogu dati izjavu.

Povoljno venčano cveće

Izaberite svoje cveće mudro

Cena svadbenog cveća će u velikoj meri zavisiti od vašeg izbora cveća. Tipično, Đurđevak je skuplji izbor sa karanfilima i gipsofilijom na drugom kraju skale. Ako imate ograničen budžet, poverenje vašem cvećaru da vam da preporuke o izboru cveća koje vam mogu pomoći da postignete sveukupni izgled i osećaj koji želite, može biti daleko.

Uz to, nemojte se plašiti skupog cveća, jer iako božuri i orhideje mogu biti malo skuplji, oni takođe pokrivaju više prostora i imaju veći uticaj. Jedna zapanjujuća orhideja, na primer, može imati veći uticaj od čitavog buketa punog gerbera.

Dva buketa prikazana iznad imaju sličan dizajn, ali onaj sa leve strane je povoljniji jer uključuje manje cveća i manje ekskluzivne sorte.
Radite u okviru godišnjih doba

Iako su mnoge popularne vrste cveća poput ruža, orhideja i ljiljana dostupne tokom cele godine, druge nisu. Cveće van sezone može da se uveze, ali to često košta. Ako želite da zadržite čvrstu kontrolu nad troškovima cveća, preporučljivo je da budete u skladu sa prirodom i planirate svoje venčanje oko sezone u kojoj se venčavate. Takođe treba da imate na umu da se troškovi cveća značajno povećavaju oko Dana zaljubljenih i Majčinog Dan kada su veoma traženi

Budite spremni na kompromis

Sjajno je imati viziju o tome šta radite, a šta ne želite, ali jedna od najvećih grešaka koju mlada može da napravi je da joj srce pristane na određeno cveće ili aranžmane i da ne bude spremna na kompromis. Cvećara može da uradi mnogo bolji posao ako mlada zatraži ukupan izgled, osećaj i šemu boja i prepusti cvećaru da oživi svoju viziju.

Ako se vaš veliki dnevni budžet neće proširiti na elaboriranje kandelabra za vaše centralne delove stola, onda će male poze raspoređene u vaze i grupisane zajedno stvarati samo kao atraktivnu žarišnu tačku.

Učinite da vaši aranžmani rade teže

Još jedan veliki savet za uštedu novca je da vaši aranžmani idu dalje tako što ćete ponovo koristiti dizajne za ceremonijalnu sobu na mestu prijema. Pošto ceremonija obično traje samo oko pola sata, šteta je videti da se toliko lepog cveća propada kada se lako može ugraditi u dekor prijema. Moraćete da razgovarate o logistici sa svojim cvećarom, ali ovo je brza i laka pobeda za neveste sa ograničenim budžetom.

Nemojte biti u iskušenju da sami uradite svoje venčano cveće bez obzira koliko novca mislite da će vam to uštedeti. Mnoge neveste jednostavno postanu preplavljene takvim projektom i na kraju mahnito zovu svoje cvećare za pomoć. Ne samo da „uradi sam“ cveće može biti izuzetno stresno, već često može postati skuplje od angažovanja profesionalca od samog početka.

JEFTINIJE IDEJE ZA VENČANSKO CVEĆE

Jeftino cveće za venčanje zapravo ne postoji, ali to ne znači da ne možete biti pametni kada kupujete za svoj veliki dan. Ako imate veoma mali budžet, evo četiri načina da uštedite na cveću za venčanje.
postavljanje mesta za venčanje

Ako ne možete da priuštite tortu prepunu cveća, umesto toga upotrebite rasipanje latica ruže da ukrasite svoj središnji deo.
Svadbeni pokloni i poruke

Bez obzira da li ćete se pridružiti srećnom paru ili im želite dobro iz daljine, mi možemo pomoći. Od isporuke predivnih ručno rađenih cvetova i korpica prepunih poslastica, do pomoći pri pisanju čestitke, možete nam poveriti sve stvari za venčanje.