sjajnih načina da maksimalno iskoristite prestupni dan

Ove godine smo dobili ono što smo oduvek želeli – ceo dodatni dan da radimo šta god želimo! Ali kada ste poslednji put zaista maksimalno iskoristili vreme zastoja? I ne govorimo o samo bezumnom skrolovanju kroz vaš Insta feed!

Govorimo o tome kada ste poslednji put podelili nešto stvarno. Naši odnosi su se možda pomerili na mreži. I to je sjajno. Ali kada ste poslednji put pozvali prijatelja da napravite planove? Ili ste poslali cveće da se zahvalite kolegi koji je imao loš dan?

Ova godina je prestupna i želimo da vam pomognemo da maksimalno iskoristite dodatni dan koji vam je dala 2020. Dakle, uzmite inspiraciju iz naše vrhunske liste aktivnosti prestupnog dana i #ShareSomethingReal sa osobom zbog koje vaše srce peva.

Označite jednu stvar sa svoje liste obaveza koju ste ZAUVEK odlagali

U redu, nemojte se nervirati što našu listu pokrećemo tako što ćemo vam reći da radite kućne poslove, ali zaista nema vremena poput prestupnog dana da uradite ono što uvek pada na dno vaše liste obaveza. Imate čitava dodatna 24 sata – zato ih iskoristite na najbolji način i uradite nešto! Malo preko potrebnog uradi sam? Da li ste na vrhu svojih budžeta za praćenje? Marie Kondo-u tvoju garderobu? Imate dodatna 24 sata da probijete svoju listu obaveza. I samo pomislite kako ćete se neverovatno osećati kada to konačno označite sa liste!

Zapravo dogovorite sastanak da se nađete sa tim jednim prijateljem

Znaš onu. Prijatelj koji uvek piše „prošlo je tako dugo, hajde da uradimo nešto uskoro“, ali ti se zapravo nikada ne obavežeš na sastanak. Shvatamo, planovi se menjaju, datumi se menjaju, ali sada imate dodatna 24 sata da to ostvarite. Bilo da je u pitanju kafa, branč ili nadoknada uz koktele – učinite da se neko oseća posebnim ovog prestupnog dana tako što ćete odvojiti vreme da odvojite vreme za njega.

Probajte nešto potpuno novo

Nema vremena poput prestupnog dana za pronalaženje novog hobija – pa, šta imate da izgubite!? Bez obzira da li konačno odlučite da ručno ispletete ćebe, obrišite prašinu sa patika za trčanje ili se ubacite na čas plesa – svet je zaista vaša ostriga.

sjajnih načina da maksimalno iskoristite prestupni dan

Napišite pismo svom budućem sebi

Da li ste ikada poželeli da imate svoju navijačicu koja će vas podsetiti na sve dobre stvari koje vam se dešavaju u životu? Tako je lako biti uhvaćen u svakodnevnom životu, pa budite sami sebi navijačica ovog prestupnog dana – stavite olovku na papir i razmislite o svim neverovatnim stvarima u životu na koje biste želeli da se podsetite za dva, pet ili čak deset godina. Iskopavamo našu beležnicu dok govorimo…
Uzmite SKOK i predložite!

Da, žene mogu zaprositi bilo koji dan u godini, ali ne postoji ništa poput 29. februara što bi vam dalo samopouzdanje da to zaista učinite! Bilo da ste usred burne romanse, ili ste godinama čekali taj prsten, samo krenite! Recite toj posebnoj osobi koliko vam znači i koliko vam je stalo – možete čak i da kleknete na jedno koleno ako želite. Samo napred!
Stavite sebe na vrh liste

Znamo da je briga o sebi važna, ali kada ste poslednji put zaista odvojili vreme za sebe? O tome slušamo na sastancima i to je svuda u našem Insta feed-u, ali hajde da se suočimo sa tim, često pada na dno liste.

Zašto se ovog prestupnog dana ne zakleti da ćete praktikovati samoljublje? Nema ništa loše u tome da s vremena na vreme budete malo sebični. Bilo da se radi o dugom kupanju, uvlačenju u dobru knjigu, odmaranju sa svojim kučićem ili samo uživanju u Netflik maratonu – odvojite malo vremena za sebe.

Priredite zabavu za sve svoje omiljene

Večera, noć sa vinom i sirom, prespavajte sa svojim najboljim prijateljima – nije važno, samo se pobrinite da prestupni dan proslavite sa stilom. Uživajte u poklonu od dodatna 24 sata ovog februara. Ali, što je najvažnije, pobrinite se da se okružite svojim omiljenim ljudima.
Potpuno isključite

Ima nešto tako umirujuće u tome da ste malo odsečeni od sveta, zar se ne slažete? Svi se bavimo digitalnom detoksikacijom – ona zaista čini čuda, obećavamo! Ako ste krivi zbog toga što ste uhvaćeni u skrolovanju kroz Instagram satima zaredom, ili ste opsednuti držanjem na vrhu svog prijemnog sandučeta, onda je ovo zaista za vas. Isključite telefon, spustite tablet i uživajte u digitalnoj tišini. Osećaćete se mnogo opuštenije i mnogo više cenite male stvari u životu.
Uživajte u sesiji opuštanja

Ako ikada postoji izgovor da se počastite ceo dan, to je kada imate dodatnih 24 sata na raspolaganju. Pa zašto ne transformisati svoj dom u banju? Nabavite svoje omiljene maske za lice, zapalite sveće, okrenite toplu kupku, otvorite gas i pripremite se za ozbiljno opuštanje.
Neka svesnost bude prioritet

Vežbanje umetnosti svesnosti jednako je važno kao i pranje zuba – to je nešto što može postati deo vaše svakodnevne rutine. Treba vam još inspiracije? Sastavili smo poseban blog da bismo vam pomogli da ga pronađete.

I naravno, iznenadite nekoga cvećem!

Očigledno je da će se cveće pojaviti na našoj listi inspiracije, ali zaista ne postoji bolji način da nekome učinite dodatni dan malo posebnijim nego da ga iznenadite prelepom gomilom cvetova. Želite da pokažete svojoj mami koliko je voljena? Recite hvala svom najboljem prijatelju za sve što rade? Ili neka vaša druga polovina zna da su oni vaš svet? Podelite nešto stvarno i pošaljite cveće. A ako ste srećni sami sebi partneri, samo pošaljite te cvetove sebi!