Šta znači boja ruža

Svaka boja ruže nosi drugačije značenje, simbolizuje nešto i prenosi drugačiju poruku. Hajde da pogledamo šta znači boja ruža i da vidimo koja boja ruža je prikladna za koju priliku.

Crvena ruža

Crvena ruža simbolizuje ljubav, romantiku i naklonost. Nema ništa loše u tome, buket baršunasto crvenih ruža je bezvremenski način da se kaže „volim te“. Dobar je izbor za svaku romantičnu priliku, Dan zaljubljenih i godišnjice, ako želite da prenesete ovu poruku.

Ružičasta ruža

Ružičasta ruža je klasičan simbol milosti i elegancije i često se daje kao znak divljenja i uvažavanja. Značenje može malo da varira u zavisnosti od nijanse roze. Svetlo roze ruže simbolizuju sreću, dok tamnije roze ruže simbolizuju zahvalnost. Ova različita značenja čine ružičaste ruže svestranim cvetom, savršenim za sve prilike. Odličan izbor za Dan majki, rođendane i kao poklon zahvalnosti.

Buket ružičastih ruža Mala kutija ruža

Vesela žuta ruža simbol je prijateljstva i optimizma, odiše radošću i srećom. Lep način da poželite srećan rođendan, čestitate ili zahvalite prijatelju. Savršen je i izbor u društvu drugog žutog cveća ako želite nekoga da razveselite i poželite ozdravljenje.

Bela ruža

Uprkos svojoj varljivoj jednostavnosti, značenje bele ruže je višestruko. Često se viđa u svadbenim buketima, jer simbolizuje čistoću i nevinost i takođe je simbol večne ljubavi. Takođe se redovno koriste kao deo buketa simpatija, venaca i grobnih ukrasa jer prenose mir i poštovanje.

Zelena ruža

Iako prilično retke za nas, zelene ruže prenose život, rast, energiju i obnovu. Zelena ruža simbolizuje stalno obnavljanje i podmlađivanje duše, prenosi pozitivnu energiju i produktivnost na osobu koja je njome obdarena.

Narandžasta ruža

Svetlo narandžaste ruže sa svojim vatrenim laticama simbolizuju intenzivne, aktivne emocije, uključujući želju, entuzijazam i energiju. To je sjajan način da nekome poželite sreću ili mu čestitate.

Breskva ruža

Sa svojom mekšom i suptilnijom bojom, ruže breskve imaju nežnije značenje od svetlijih narandžastih ruža. Oni simbolizuju iskrenost i zahvalnost, pa su savršeni za zahvalnost. Ako postoji neko ko ima veliki uticaj na naše živote i želimo da im se zahvalimo, onda je prelepa ruža breskve pogodna za ovo.

Ruža lavande

Poruka ruže lavande se ne razlikuje od poruke crvene ruže, ona znači magiju i ljubav na prvi pogled. Za one kojima su crvene ruže dosadne, ruže od lavande mogu biti dobra alternativa. Mnogo je ređa od crvene ruže, pa će ko god da je dobije sigurno zaslepiti ovim šarmantnim cvećem.

Plava ruža?

To je daleko najneuhvatljivija ruža jer ne postoji u prirodi. Već su pokušali da ga proizvedu genetskom manipulacijom, ali čak i najuspešniji eksperiment je rezultirao ljubičastim ili ljubičastim cvetovima. Međutim, nema potrebe da očajavate ako želite plavu, ona se može stvoriti slikanjem bele ruže. Možda nije iznenađujuće, plava ruža je simbol misterije, uvažavanja neobjašnjivog i tajanstvenog.