Šta je značenje crnih ruža

Dok crne ruže zaista ne postoje u majci prirodi, njihova simbolika u velikoj meri postoji u kulturi i svakodnevnom životu. Mnogo puta, crne ruže su zapravo izuzetni tonovi tamnocrvenih, kestenjastih ili ljubičastih cvetova. Da bi postigli tamniju crnu nijansu, cvećari obično farbaju, prskaju, potapaju ili čak spaljuju svoje cveće. Bez obzira na metodu, crne ruže nisu bogate samo bojom, već i značajem i značenjem.

Tajanstvena i upečatljiva, najčešća simbolika vezana za crne ruže je simbolika smrti, žalosti ili tragedije. Bez obzira da li su u pitanju samostalni buketi crnih ruža ili mešani beli i crni cvetovi, oboje su pokretni prikazi za sahrane ili komemoracije da bi se izrazila tugovanje ili poslednji oproštaj od voljene osobe. Dok same ruže oličavaju ljubav, crne ruže mogu da prenesu nesrećnu propast romanse. Prelepa dostava crne ruže najboljem prijatelju koji prolazi kroz razvod je zadivljujući način da se odaju počast i saosećaju sa emocijama koje možda doživljavaju od kraja tako važne veze.

Istorija crnih ruža

Istorija crne ruže datira još iz antičke Grčke i Rima kada je fascinantni cvet korišćen kao simbol moći i snage. U 19. veku tokom viktorijanske ere, crna ruža je porasla u popularnosti kroz književnost i jezik cveća, gde su ljudi komunicirali pomoću cveća sa šifrovanim porukama. Tokom vremena, tamni cvet je bio simbol crne magije, kao i pobune i otpora anarhističkih i antiautoritarnih grupa. Transcendentna privlačnost mistične crne ruže nastavlja se u današnjoj pop kulturi.

Kulturni značaj crne ruže

Od književnosti, televizije, filma i muzike do animea, pa čak i video igrica, crna ruža prenosi mračne emocije smrti, opasnosti, tuge i osvete. Crne ruže takođe mogu značiti opsesivnu ljubav ili duboku vezu između anti-heroja. U fikciji, crne ruže se često dodeljuju vampirima, mračnim dušama i antagonistima, što označava njihovu zloću i sramotu. Da li je vaša sestra ispuštala nagoveštaje o rođendanskim poklonima o nedavno objavljenom misteriji ubistva? Ona će se oduševiti kada je „iznenadite“ željenim romanom uparen sa buketom crnih ruža za umiranje od MojaCvecara-a.

Crne ruže su takođe našle svoje mesto u svetu mode, odišući sofisticiranošću. Bezvremenske, kao tipična mala crna haljina ili oštro crno odelo, crne ruže odišu jednostavnom elegancijom. Uključite crne ruže u komade kose, gumbe ili korsaže za uglačano savršenstvo.

Drugi uobičajeni simbolizam crne ruže

Baš kao i fraza „kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore“, crne ruže mogu ukazivati na kraj značajnog perioda u vašem životu, ali takođe mogu biti divan pokazatelj početka nečeg novog. Označavajući ponovno rođenje ili veliku promenu, poznato je da crne ruže predstavljaju optimizam i nadu. Dostavite crne ruže u njihovu novu kancelariju da biste inspirisali samopouzdanje „imate ovo“ potrebno za svačiji prvi dan na poslu. Kombinacija značaja i simbolike koja će ih razveseliti, proslavite svoje dete koje je na koledžu tako što ćete ukrasiti prostor za zabavu cvetnim dezenima koji ističu njihove školske boje crne i žute (ili narandžaste, crvene, bele ili ljubičaste!).

Crne ruže takođe mogu da izjavljuju osećanja večne ljubavi. Tražite godišnjicu koja izaziva strahopoštovanje ili poklon za Dan zaljubljenih? Naručite naše luksuzne crvene i crne ruže na mreži za očaravajući aranžman koji šiklja žarom i istinskom romantikom.

Kada treba poslati crne ruže

Klasična boja i vrsta crne ruže čine je svestranim, moćnim igračem u svetu cveća. Od veza sa crnom kravatom do zabave za Noć veštica vašeg deteta u učionici, crne ruže uzdižu sve prilike. Pošaljite saučešće da podržite ožalošćenog prijatelja ili odajte počast voljenoj osobi na godišnjicu njihove smrti. Za elokventan poklon domaćici ili jedinstven početak razgovora za svečanu večeru, naše crne ruže će sigurno impresionirati. Potaknite sablasno ili dodajte gotički štih za rođendansku zabavu sa dvostrukim igrama na temu horora. Ili dostavite buket crnih ruža vašoj ljubavi u njihov dom ili kancelariju kako biste pokazali svoju istinsku odanost bilo da je to za Dan zaljubljenih, Najslađi dan ili jednostavno zato. Bilo da se zatvarate ili krećete na novo putovanje, nenadmašni, baršunasti cvetovi crnih ruža savršeno se uklapaju u vaš događaj.