Šta napisati u čestitki za venčanje

Bilo da se radi o vašem bratu ili sestri, bliskom prijatelju kojeg poznajete od detinjstva ili čak radnoj koleginici, malo je stvari koje vas draže od toga da ste pozvani da proslavite poseban dan vašeg bliskog para. Plus, imate zabavu kojoj ćete se radovati kada se završe svi romantični gestovi, zar ne?

Nakon što je poziv stigao, pronašli ste savršenu odeću i rezervisali hotelsku sobu za noć, moraćete da razmislite o poklonima i promišljenoj čestitki koju ćete pokloniti srećnom paru.

Verovatno ćete želeti da ponudite iskrenu poruku čestitki, prožetu ljubavlju i toplinom, ali kada je u pitanju stvarno stavljanje olovke na papir, možda ne znate odakle da počnete!

Ne paničite! Da bismo vam pomogli, napravili smo vodič za želje za dan venčanja i savršene poruke koje će se naći u toj čestitki za venčanje koje će mladenci ceniti i pamtiti zauvek.

Šta napisati u čestitki za venčanje

Savršena struktura poruke za svadbene čestitke

Iako vam preporučujemo da personalizujete svoju poruku, u zavisnosti od vašeg odnosa sa parom, pogledajte naš predlog u nastavku kako da je postavite:

Počnite tako što ćete čestitati srećnom paru. Ovo je njihov veliki dan i sada su legalno venčani – ovo je poseban trenutak!
Dodajte promišljenu želju za venčanjem prilagođenu njima. Preporučite školu, posao ili vaš odnos sa njima da biste stvorili tu personalizovanu atmosferu.
Zapamtite, karticu će verovatno čitati drugi ljudi. Budite prikladni, ako možete! Baka ne želi da čita psovke ili sramnu priču iz vaših studentskih dana (o tome verovatno nikada više ne bi trebalo da se priča!)
Uključite referencu na njihovu temu. Ako su veliki Diznijevi obožavaoci, štreberi Ratova zvezda ili fanatici horora i uključili su ovaj element u svoj dan, ceniće gest na vašoj kartici.
Hvala im što su vas pozvali. Napravili ste listu gostiju! To je prilično velika stvar.
Završite toplom završnom porukom.

Pogledajte ovaj osnovni primer koji možete prilagoditi svojim potrebama:

Čestitamo novom gospodinu i gospođi Smit!

Želim vam ljubav i sreću, sada i u budućnosti. Uživajte u medenom mesecu na Mauricijusu!

Hvala vam što ste nam dozvolili da budemo deo vašeg posebnog dana i da slavimo sa vama!

Puno ljubavi, Jane i John kkk

Poruke za venčane čestitke za brata i sestru

Bilo da se radi o vašem dosadnom mlađem bratu ili starijoj sestri koji je uvek pazio na vas, poruka na kartici će verovatno biti iskrena i prirodna. Vreme je da zaboravite na čupanje za kosu i taj put kada su vam (za sada) polomili omiljenu igračku, danas je o njima i njihovom novom partneru.

Verovatno ćete imati veoma blizak odnos i želite da ovo zasija u vašim rečima. Evo nekoliko predloga za svadbene želje koje možete uključiti za svog brata ili sestru.

Uvek ćeš biti moj mali [brat/sestra], ali ja sam tako srećan što sada mogu da zovem [ubaci ime] i svog brata ili sestru! Želim vam oboje puno ljubavi i čestitam vam dan venčanja.

Ne mogu biti srećniji zbog svoje [sestre/brata] i što si pronašao ljubav. Nadam se da je današnji dan zaista poseban i za pamćenje.

Mom [bratu/sestri], mom prijatelju i čuvaru tajne tokom godina. Sada ste svi odrasli i udajete se, ali uvek ćete biti moj [brat/sestra] sada i zauvek.

Možda se godinama nismo videli oči u oči, ali danas sam tako ponosan na to ko si postao i želim ti sve najbolje u budućnosti sa tvojim novim [mužem/ženom/partnerom]. Hvala vam što ste mi dozvolili da igram posebnu ulogu u vašem velikom danu.

Poruke za svadbene čestitke sinu ili ćerki

Ako se vaš sin ili ćerka ženi onda je ovo vreme za proslavu! Evo nekoliko ideja kada je u pitanju šta da navedete na kartici ako ste zapeli za rečima, ali sigurni smo da znate šta da kažete kako bi ta želja za venčanje bila zaista posebna za vaše dete i njihovog novog partnera.

Tako smo/ja sam ponosni na to šta ste postali tokom godina i/tako smo srećni što vas vidimo sa nekim koga zaista volite. Dobrodošli u porodicu [unesite ime] ili novu [zeta/snaha].

Čestitamo na ovom zaista posebnom danu, tako smo srećni što možemo da poželimo dobrodošlicu [unesite ime] kao član naše porodice. Jedva čekam te unuke sada!

Nije tako davno da sam te šetao u školu i brinuo o tebi, sada imaš nekoga ko te voli i obećao je da će brinuti o tebi. Šaljem vam svu svoju/našu ljubav i najbolje želje.

Danas smo dobili još jednog [sina/ćerku] i ne možemo biti srećniji. Čestitamo vam obojici i počastvovani smo što ste deo naše porodice [unesite ime].

Poruke za svadbene čestitke za roditelja

Ako se vaša mama ili tata ponovo venčavaju, poželećete njima i njihovom novom partneru sve najbolje na njihov poseban dan. Ono što pišete zavisi u potpunosti od situacije i vaše veze, naravno, ali u nastavku smo prikazali nekoliko scenarija koji se mogu prilagoditi.

Mama, znam da nas tata danas gleda sa visine i da bi bio srećan zbog tebe. Tako mi je drago što imate [unesite ime] i što ste ponovo pronašli ljubav.

Šaljete puno ljubavi na dan vašeg venčanja.

Mama/tata, tako mi je drago što si ponovo pronašao ljubav i [unesi ime] Tako sam srećan što si se pridružio našoj porodici.

Ljubav se može pojaviti bez obzira na vaše godine ili situaciju i tako mi je drago što vas je oboje pronašla. Mama/tata, tako sam srećan što imate [unesite ime] i želim vam sve najbolje u budućnosti.
Poruke za venčane čestitke za člana porodice

Ako se vaš rođak konačno venčava ili vaši baka i deda obnavljaju svoje zavete – tako slatko! – evo nekoliko predloga šta da se nađe na toj važnoj čestitki za venčanje.

Dobrodošli u porodicu [unesite ime], kakav divan dan i puno čestitki!

Tako smo srećni što ste u našoj porodici [unesite ime] i što su se dve porodice danas udružile da bi proslavile vašu ljubav.

Ne možemo biti srećniji što vas oboje zovemo porodicom, dobrodošli u bandu!

Vi ste zvanično [unesite prezime], kakav uzbudljiv dan i dobrodošli u porodicu! Čestitam vam obojici.

Raduje me/nas što vas oboje vidim srećnim! Čestitamo i dobrodošli u porodicu [unesite ime].
Želje za venčanje za prijatelja

Koliko god dugo poznavali svog prijatelja, biti deo njihovog dana venčanja je zaista posebno i nešto što ćete želeti da prenesete u svoju čestitku. Bez obzira da li ste glavna deveruša, kum ili drugar iz teretane, evo neke inspiracije o tome šta da prikažete na toj čestitki za venčanje:

Ne mogu da verujem da sam/mi konačno gledamo kako se konačno venčate! Čestitamo i evo još mnogo nedeljnih izleta u pab zajedno kao parovi.

Škola sada izgleda kao davno, ali sam tako srećan što smo ostali prijatelji i vidim da se udaješ za osobu koju voliš.

Jedva čekam da ostanemo prijatelji sa vama u ovom sledećem poglavlju vaših života. Čestitam na vašem posebnom danu.

Šaljem vam dobre vibracije i svu ljubav na svetu na vaš poseban dan, moji divni prijatelji.

Kad smo bili mlađi, sećate se kako smo zamišljali i pričali o ovom danu? Znao sam da ćeš naći svoju srodnu dušu i tako sam srećan zbog tebe.

Osećam se neverovatno srećnim što vas oboje sada zovem svojim najboljim prijateljima! Izvinite, [unesite ime] Ja sam deo paketa!
Poruke za venčane čestitke za kolegu sa posla

U zavisnosti od vaše veze, verovatno ćete želeti da budete malo formalniji sa svojim porukama, ali i dalje prijateljski i puni topline. Evo nekih predloga:

Hvala vam što ste me pozvali da budemo deo vašeg posebnog dana i želimo vam sve najbolje u budućnosti.

Jedva čekam da čujete o medenom mesecu kada se vratite u kancelariju! Hvala vam što ste dozvolili meni/nama da podelimo radost vašeg posebnog dana.

Ti si oženjen! Čestitam vam obojici! Hvala vam što ste me/nas primili na vaš poseban dan.

Radujete se promeni svih potpisa e-pošte kada se vratite na posao? Daću sve od sebe da to sredim pre nego što se vratiš. Čestitamo novom gospodinu/gospođi [unesite prezime].

Počastvovan sam što sam vas upoznao na poslu i što sam pozvan na vaš poseban dan. Čestitam!

Poruke verskih venčanih čestitki

Ako vi i par koji se venčava praktikujete istu religiju, možda biste želeli da to odrazite u porukama svoje kartice.

Religiozni citat o ljubavi može biti dovoljan ili ćete možda želeti da se pozovete na Boga i njegove blagoslove, u svakom slučaju, evo neke inspiracije koja može pomoći pri pisanju te kartice.

Neka Bog blagoslovi tebe i tvoj novi brak.

Bog je dobar i danas je spojio dvoje divnih ljudi.

Ako imate vere, vaš brak će uvek biti jak. Neka vas Bog vodi na svakom koraku.

‘Ljubav je strpljiva. Ljubav je ljubazna… Ljubav nikada ne prestaje.’ 1. Korinćanima 13:4-13

Božja ljubav je lepak koji drži vaš brak zajedno.
Svečane poruke za svadbene čestitke

Ako želite da stvari budu formalne – možda zapravo niste toliko bliski sa parom ili imate profesionalnu vezu – zašto ne biste razmotrili neke od ovih poruka? I dalje možete da komentarišete njihovu sreću i da im šaljete najbolje želje uz poštovanje.

Želim vam mnogo godina sreće i ljubavi. Nadamo se da ćete uživati u ovom danu koliko i vaši gosti.

Vi ste prelep par i želimo vam sve najbolje za sada i budućnost. Čestitam vam obojici na ovom posebnom danu.

Vaše najveće i najuzbudljivije putovanje je upravo počelo i nadamo se da ćete ceniti jedni druge sada i zauvek.

Kakav divan dan za venčanje! Čestitam i želim sve najbolje za budućnost.
Smešne poruke za venčane čestitke

Mislite o sebi kao malom šaljivdžiju? Evo nekoliko smešnih poruka koje biste mogli da prikažete na toj venčanoj čestitki – ali samo ako ste uvereni da će se par smejati zajedno sa vama.

Hvala što ste me danas nahranili i napojili! Čestitam vam dan venčanja!

Dao bih ti lepšu čestitku, ali sam pozvan samo na večernji prijem.

Srećno venčanje! Setite se izreke: ‘Srećna žena, srećan život!’

Mali savet za venčanje od para koji je bio tamo.

Živjeli za besplatno piće i čestitke obojici!

Stavio/la je prsten na to!

Romantični citati na čestitkama za venčanje

Hoćeš da izađeš na kraj? Zatim ubacite romantičan citat unutar kartice za koji smatrate da predstavlja njihovu vezu ili nudi želju za njih.

Preporučujemo da ovo napišete na levoj strani kartice, dalje od lične poruke. Ovaj citat može biti iz filma, poznate osobe ili čak iz teksta pesme. Evo nekoliko za početak:

“Znate da ste zaljubljeni kada ne možete da zaspite jer je stvarnost konačno bolja od vaših snova.” – Dr Suess.

„Uspešan brak zahteva da se zaljubite mnogo puta, uvek u istu osobu. – Minjon Meklaflin.

“Kada shvatite da želite da provedete ostatak svog života sa nekim, želite da ostatak života počne što je pre moguće.” — Kada je Hari upoznao Seli.

Ljubav se sastoji od jedne duše koja nastanjuje dva tela. – Aristotel.
Šta napisati u čestitki za venčanje ako ne možete da prisustvujete venčanju

Dvostruko rezervisano? Neko je popularan! Ako ne možete da stignete do dana venčanja, ali ipak želite da pošaljete paru čestitku da im poželite dobro, smislili smo nekoliko ideja za poruke koje se mogu staviti unutra.

Večeras ćemo vam/nazdraviti izdaleka, nadam se da će dan proći bez problema i da ćete se divno provesti.

Tako smo/ja sam tužni što vam se nismo mogli pridružiti danas, ali vam želimo sve najbolje u budućnosti.

Čestitam! Žao mi je, još jednom, što nismo mogli da vam se pridružimo na vašem posebnom danu, ali volimo vas i tako smo srećni zbog vas.
Poruke za venčane čestitke za par koji je morao da odloži venčanje

Ne želimo da pominjemo reč C, ali znamo da ima dosta parova koji trenutno odlažu dane venčanja. Iako je za mnoge to tužno vreme, čak i pre nego što nas je 2020. pogodila, ponekad je venčanje trebalo odložiti ili pomeriti na drugi dan.

U ovom slučaju, možda ćete želeti da date paru karticu da priznaju koji bi bio njihov poseban dan. Evo nekoliko poruka koje treba razmotriti.

Srećan ‘trebao je biti tvoj’ dan venčanja! Jedva čekamo da proslavimo vaš novi datum. Šaljem vam puno ljubavi.

Iako danas možda nećete hodati uz prolaz, znamo da ćete ionako imati poseban dan zajedno. Radujemo se danu kada ćete konačno moći da kažete „da“ pred prijateljima i porodicom.

Iako ne možemo da proslavimo danas, bićemo tamo sa našim plesnim cipelama kada konačno možete da isplanirate taj poseban dan!

Još jedna godina planiranja = još veća zabava! Nemojte biti tužni što danas ne možete da hodate niz prolaz, ovo vam daje više vremena da se predomislite 100 puta više.

Šaljem vam puno ljubavi. Javite nam ako vam bilo šta treba.

Možda sada nije tako, ali doneli ste pravu odluku i jedva čekamo da proslavimo sa vama kada stvari budu u redu/osećajte se bezbedno.
Kako potpisati venčanu kartu

Spremni ste da se odjavite, ali niste sigurni kako da završite nakon svih tih divnih poruka? Evo nekoliko ideja:

Puno ljubavi [unesite imena],

S ‘ljubavlju,

Srdačan pozdrav gospodin/gospođa [unesite prezime],

Čestitam vam golubice,

Vodite računa jedni o drugima,

Uživajte u medenom mesecu!
Najbolji saveti za ispravnu čestitku za venčanje – prvi put!

Kada pišete tu specijalnu poruku, želite da budete sigurni da ćete je dobiti na mestu i da takođe izgleda odlično. Par će verovatno zadržati sve svoje karte kako bi se osvrnuo na njih u budućnosti i iako će ceniti svaki gest, ne želite da pošaljete zamrljanu karticu sa iscrtanim rečima.

Imajući ovo na umu, prikupili smo nekoliko saveta kako da osigurate da vaša svadbena čestitka bude savršena od početka do kraja.

Napišite svoju poruku na drugom komadu papira. To znači da možete da nažvrljate bilo šta i promenite svoje reči, a da ne zabrljate stvarnu karticu.
Pročitajte svoju poruku naglas pre nego što se obavežete.
Izaberite olovku kojom vam je udobno pisati i koja se ne razmazuje!
Ispišite kartu na ravnu površinu. To znači sto ili radnu ploču, ne pokušavajte da se naslonite na sofu ili mekano sedište da biste to ispisali.
Odvojite vreme da napišete čestitku pre dana venčanja. Švrljanje po kartici ujutru na venčanju, dok izlazite na vrata, recept je za katastrofu!
Priložite svoju karticu svom poklonu. Ne želite da ga srećni par izgubi!

Fuj! Ko je znao da svet pisanja venčanih čestitki može biti tako zamršen, zar ne? Pa, nadamo se da ste sada spremni da kreirate savršenu poruku koju će mladenci voleti. Obavezno pogledajte i naše čestitke cveće i poklone, savršene za poklone srećnom paru na dan.