Kako biti dobar prijatelj u pandemiji najboljih saveta

Prijateljstva nas često održavaju kada su vremena teška, a globalna pandemija se definitivno kvalifikuje kao jedno od tih vremena. Naši prijatelji su važniji nego ikad. Jedini problem je što su i oni dalje nego ikad. Dakle, kako ostati društveni dok ste društveno distancirani?

Evo nekoliko naših najboljih saveta kako da ostanete prijatelji tokom pandemije.

1. Zamenite maratonske video pozive telefonskim razgovorima ili tekstovima

Ako se još uvek ne viđate lično sa mnogo prijatelja, možda imate umor od video poziva. Bez obzira da li ste na Zoom-u ili kućnoj zabavi, dugi video razgovori mogu biti intenzivni (naročito ako radite od kuće i već ceo dan buljite u ekran).

Pokušajte da zamenite dugačke video pozive manjim, redovnijim ažuriranjima na telefonu ili preko teksta. Zamislite ih kao brze sastanke za kafu umesto dugih večera. I ne zaboravite da mogu biti zabavne, a ne samo funkcionalne. U teškim vremenima svima nam treba nekoliko smešnih slika mačaka!

2. Ne zaboravite da budete saosećajni

Niko se ranije nije bavio ovakvom situacijom, tako da ne postoji vodič kako se ponašati, ali mnogo ljubaznosti i saosećanja se čini sigurnom opkladom. Ako imate prijatelja koji vam se čini dalekim ili pomalo nervoznim, pokušajte da se ne ljutite, možda se muče. Možete pokušati da pitate šta ima, da li možete da pomognete ili da li je bolje da ih nadoknadite nekom drugom prilikom. Nadamo se da će vam pokazati istu brigu kada vam bude dosadno.

3. Poštujte jedni druge korona-izbore

Saosećanje se takođe primenjuje ako ne žele da idu negde gde može biti mnogo ljudi. Svako pronalazi svoj način da upravlja rizicima od korona virusa. Ako i dalje želite da ih vidite lično, pokušajte da pronađete otvorene prostore gde se možete sresti ili istražite mesta sa dobrim merama socijalnog distanciranja.

4. Zamenite virusni ćaskanje za igre

Izgleda da će korona virus biti sa nama neko vreme i može postati prilično sveobuhvatan. Na vestima je, na društvenim mrežama, a takođe preuzima i razgovore! Ako otkrijete da se nadoknađujete sa prijateljima, nastavite da se vraćate na temu, a zbog toga se svi osećate još gore zbog situacije, pokušajte da je izbegnete. Aktivnosti su od velike pomoći, možete isprobati kvizove ili igre kao što su šarade i slovari.

5. Pokažite da vam je stalo, #ShareSomethingReal
Dan majke

Prijateljstva su trenutno uglavnom digitalna i to ponekad može učiniti da se osećaju malo manje značajnim. Sada je pravo vreme da podsetite svoje prijatelje da vam znače više od samo „lajkova“ ili zumiranja. Tu možemo pomoći.

Sa našim dizajnom po izboru cvećara možete iznenaditi svoje najbliže i najdraže zadivljujućim jedinstvenim cvetovima koje je ručno izradio lokalni cvećar i ručno isporučenim na njihova vrata. Kada šaljete cveće, donećete zadivljujuću lepotu na otvorenom u zatvorenom prostoru, pokazati prijateljima koliko vam je stalo, a takođe ćete podržati nezavisan posao u vašoj lokalnoj glavnoj ulici.