Rodjendansko cvece za vasu zenu Vas vrhunski vodic za odabir najboljeg cveca

Kada su u pitanju rođendanski pokloni, cveće je uvek fantastičan izbor. Ko ne bi voleo poklon koji ispunjava sobu bojom, teksturom i mirisom? A s obzirom na stotine hiljada sorti cveća koje rastu širom sveta, nije iznenađenje da je davanje cveća bila tradicija u različitim kulturama i vremenu. Naravno, važno je odabrati pravo rođendansko cveće za svoju ženu.


Rođendansko cveće za vašu ženu: Vaš vrhunski vodič za odabir najboljeg cveća

Cveće se dugo koristilo za obeležavanje posebnih prilika kao što su rođendani i slanje značajnih poruka. Istorijski dokazi ističu ključnu ulogu cveća u mnogim drevnim društvima. Na primer, u Grčkoj, Rimu, Egiptu i Kini, cveće je često bilo povezano sa božanstvima ili kraljevskim porodicama, vezano za mitove i korišćeno i svečano i svečano.

Upotreba cveća za slanje poruka je zaista uzela maha u 17. veku. U Osmanskom carstvu, radnici harema su izmislili selam, jezik na kome je cveće imalo specifična značenja. Praksa se proširila na Evropu i dostigla vrhunac popularnosti u viktorijansko doba.

Jezik cveća, ili floriografija, pridavao je simboliku i značaj različitim bojama i vrstama cvetova. Danas cveće i dalje šalje poruke kao što su ljubav, divljenje, radost i slavlje. A kada je u pitanju rođendan vaše žene, nema boljeg načina da joj pokažete koliko vam je stalo.

Kada odlučujete koje će joj se rođendansko cveće najviše dopasti, uzmite u obzir njene lične preferencije, kao i specifična značenja koja su povezana sa svakim cvetom.

Naš vodič za rođendansko cveće za vašu ženu će vam pomoći da započnete.

Romantično rođendansko cveće za vašu ženu

Rođendan vaše žene je savršeno vreme da joj kažete koliko je volite. Naravno, crvene ruže su klasični romantični cvet. Viktorijancima je poklon jedne crvene ruže rekao: „Volim te“, dok buketi crvenih ruža simbolizuju strastvenu ljubav i želju.

Burgundske ruže simbolizuju unutrašnju lepotu, dok koraljne i breskve ruže označavaju želju. Ruža lavande šalje poruku očaranosti i ljubavi na prvi pogled.

Crveni božuri simbolizuju ljubav i romantiku i govore svojoj ženi da je poželjna i dostojna. Božuri su takođe povezani sa srećnim brakovima.

Slatki grašak je još jedan romantičan izbor. Ovo mirisno cveće znači „blaženo zadovoljstvo“ na jeziku cveća i dolazi u raznim bojama.

Smelo i svetlo rođendansko cveće za vašu ženu

Ako vaša supruga voli smele, svetle boje i strukture, iznenadite je buketom prelepog cveća koje ostavlja utisak. Svetle, srećne gerbera tratinčice dolaze u virtuelnim duginim bojama. Šalju poruku odane ljubavi, a njihove šarene latice izmamiće joj osmeh.

Višeslojni ranunculus dolazi u raznim bojama koje označavaju šarm i privlačnost. Ružičasti cvetovi imaju dodatno značenje ljubavi i divljenja, dok cvetovi narandže predstavljaju radost.

Gladiolus simbolizuje zaljubljenost. U starom Rimu, ovo uspravno, dramatično cveće bilo je povezano sa snagom i iskrenošću. Oni su odličan poklon za jaku ženu.

Ne možete pogrešiti sa suncokretima za njen rođendan. Ovi veliki, svetli cvetovi simbolizuju obožavanje i naklonost. Njihova vesela lica ulepšaju svaki buket.

Elegantno rođendansko cveće za vašu ženu

Pošaljite buket luksuznog i sofisticiranog cveća koji odaje počast elegantnoj prirodi vaše žene. Orhideje su odličan izbor; ovi egzotični cvetovi simbolizuju ljubav, lepotu i prefinjenost. U floriografiji, oni predstavljaju „lepu ženu“.

Divna hortenzija ima pune, okrugle cvetove koji označavaju romantiku (ružičasta), gracioznost (bela) i razumevanje (ljubičasta). Oni takođe šalju poruku zahvalnosti, dozvoljavajući vam da kažete: „Tako mi je drago što si moja žena.

Delikatne anemone donose duboku simboliku. U drevnoj grčkoj mitologiji, cveće je povezano sa ljubavnom pričom između Afrodite i Adonisa. Danas, davanje anemona svojoj ženi govori joj da je poštujete, volite i verujete joj.

Za čistu eleganciju, izaberite kala. Ovi sofisticirani cvetovi su povezani sa lepotom i šalju poruku divljenja i uvažavanja. Njihove zapanjujuće peške dolaze u raznim bojama, od bele i žute do ružičaste i crvene.

Razigrano rođendansko cveće za vašu ženu
Ako vaša žena voli da se smeje i da se dobro zabavlja, svideće joj se buket pun razigranog cveća. U floriografiji, nekoliko cvetova, uključujući karanfile, šalje radosnu, zabavnu poruku. Ovo popularno cveće je povezano sa fascinacijom i divljenjem. Beli karanfili imaju dodatno značenje sreće, dok svetlo crveni dodaje poruku naklonosti.

Dramatične lisičarke su usklađene sa kreativnošću i energijom i dugo su povezane sa vilama u njihovoj rodnoj Evropi. Oni se takođe pojavljuju u rimskom mitu o Heroju i Marsu.

Klimajući glavom na svojim visokim stabljikama, kosmos je cenjen zbog svojih šarenih cvetova i pernatog, atraktivnog lišća i nosi konotacije sreće. U floriografiji, dar kosmosa označava lepotu i radost.

Tratinčice su savršen izbor za razigrani rođendanski buket. Predstavljaju dečju radost, sreću i igru.

Egzotično rođendansko cveće za vašu ženu

Za dramatičan, tropski izgled, izaberite egzotične cvetove za rođendan vaše žene, kao što su zapanjujuće rajske ptice. Narandžasti, plavi i beli cvetovi prenose ljubav, vernost i promišljenost.

Ako voli slatke, tropske mirise, plumeriju se ne može pobediti, jer mirise vazduh aromom citrusa-jasmina. Takođe poznato kao frangipani, cveće je povezano sa strašću i romantikom (crveno), srećom i elegancijom (belo), ​​radošću i veseljem (žuto).

Dramatična protea će joj svakako zapasti za oko. Ovi neobični cvetovi dolaze u raznim bojama i, pošto im je potrebna vatra za seme, šalju poruku snage, lepote i otpornosti. Krem cvetovi prenose eleganciju, dok ružičasta simbolizuje radost, a crvena označava romantiku i ljubav.

Veselo rođendansko cveće za vašu ženu

Zašto ne biste ulepšali poseban dan svoje žene buketom veselog cveća? Savršeni izbori uključuju tulipane. Ovo popularno rezano cveće raste u duginim bojama i predstavlja ljubav. Boje takođe šalju određene poruke. Za veseo buket izaberite žute lale za sunce u osmehu, a narandžaste za radost.

Neveni su srećni i sunčani u bilo koje doba godine. Ovi zlatni, crveni i narandžasti cvetovi su povezani sa toplinom, srećom, radošću i optimizmom.

Hrizanteme su još jedan veseli izbor. Rastu u raznim bojama i nose simbolično značenje predane ljubavi, radosti i sreće.

Mirisno rođendansko cveće za vašu ženu

Iako je cveće omiljeno zbog svojih šarenih nijansi, miris je još jedna ogromna prednost. Među najslatkijim mirisima su gardenije. Sa svojim snežno belim cvetovima i sjajnim listovima, ovo ljupko cveće emituje divan, gotovo začinski miris sa svojim snežno belim cvetovima i sjajnim listovima. Oni simbolizuju poverenje, nadu i mir.

Jorgovani takođe dodaju miris svakom rođendanskom buketu. Jorgovan svojim slatkim mirisom i divnim ljubičastim i ružičastim cvetovima šalje poruku ljubavi, proleća i radosti.

Cenjen od strane proizvođača parfema širom sveta, jasmin je poznat po svom složenom mirisu. Buket sa cvetovima jasmina šalje poruku romantike i senzualnosti.

Lavanda je još jedan mirisni izbor. Ljubičasto, roze ili belo cveće je odličan izbor u rođendanskim buketima zahvaljujući svom sivo-zelenom lišću bogatom uljem. Lavanda simbolizuje predanost, ljubav i poverenje.

Smisaono rođendansko cveće za vašu ženu

Poput kamena za rođenje, jedna ili dve različite vrste cveća zvanično predstavljaju različite mesece u godini. Ovo je zvanično cveće za mesec rođenja i savršen je poklon za prepoznavanje rođendana vaše majke.

Januar: karanfil i snežna kapa Jul: larkspur i lokvanj
Februar: ljubičica i peršun Avgust: gladiole i mak
Mart: Narcis Septembar: Astra i Jutarnja slava
April: tratinčica i slatki grašak Oktobar: neven i kosmos
Maj: đurđevak i glog Novembar: hrizantema
Jun: ruža i orlovi nokti Decembar: narcis i božikovina

Jedinstveno rođendansko cveće za vašu ženu
Vaša žena je jedinstvena, pa zašto ne pokloniti unikatno cveće? Manje uobičajeni izbori za rođendan uključuju ljiljan gloriosa. Poznati i kao vatreni ljiljani, ovi svetlo narandžasti cvetovi ističu se u gomili i simbolizuju slavu i čast.

Čipka kraljice Ane je još jedan neobičan izbor. Njihovi veliki cvetovi u obliku kišobrana, napravljeni od kolekcije delikatnih belih ili ružičastih cvetova, označavaju radost, zabavu, slatkoću i svežinu.

Pernasta, svetla celozija predstavlja dramatičan dodatak rođendanskom buketu. U floriografiji, oni šalju poruku smele hrabrosti i simbolizuju ljubav, naklonost i partnerstvo.

Ukrasni cvetovi alijuma u ​​upečatljivim globusima napravljenim od stotina sićušnih cvetova na visokoj, jednoj stabljici. Savršeni su za nekoga ko voli svež, moderan stil. Allium šalje pozitivne poruke sreće i jedinstva.

Značajne cvetne poruke za vašu ženu
Dok cveće samo po sebi šalje poruku, takođe ćete želeti da uključite i nekoliko napisanih reči. Naravno, izražavanje svojih osećanja može biti pomalo zastrašujuće.

Kada kreirate rođendansku poruku, odvojite vreme da razmislite šta vam žena znači. Možete se usredsrediti na nešto smešno da je nasmejete, ponavljanja koliko je posebna za vas, izjave ljubavi, šta god mislite da će joj biti od najvećeg značaja.

Korišćenje upita može vam pomoći da započnete. Iznad svega, jednostavno napišite svoju poruku iz srca. Iskrenost i izražavanje ljubavi učiniće da njeno rođendansko cveće bude još bolje.

Ideje za poklone za vašu ženu bez cveća

Uz prelep cvetni buket ili aranžman, dodajte poklone koji će upotpuniti te cvetove. Čokolade ili nakit od kamena od rođenja su uvek dobar izbor.

Umesto cvetnog aranžmana, možda ćete želeti da izaberete živu biljku za godine uživanja; neki čak i cvet! Samo budite sigurni da odaberete biljke sa zahtevima koji odgovaraju iskustvu i interesovanjima vaše žene. Biljke koje ne zahtevaju mnogo održavanja, kao što su biljke zmija, monstera, biljke pauka, pothos, ZZ biljke ili druge biljke koje se lako održavaju, odličan su izbor za mnoge baštovane u zatvorenom prostoru.

Ideje i predlozi za cvetni aranžman

Cvetni pokloni dolaze u svim oblicima i veličinama. Možete odabrati jednostavan, ručno vezan buket sa samo nekoliko stabljika ili buket koji je prepun više vrsta cvetova. Neki buketi uključuju vazu, dok drugi mogu biti umotani u papir i zahtevaju od primaoca da koristi sopstveni kontejner.

Korpe i kutije za cveće su takođe odličan izbor. Vaša žena može sa ponosom da izloži svoje cveće na svom stolu, da ga koristi kao središnji deo za sto ili gde god želi da ulepša sobu.

Za više, pogledajte naš osnovni vodič za najbolje usluge isporuke cveća i najbolje opcije za specijalnu pretplatu na cveće.

Česta pitanja o rođendanskom cveću za vašu ženu:
Koliko unapred da naručim rođendansko cveće za svoju ženu?
Većina cvećara će vam omogućiti da zakažete određeni datum isporuke. Iako će svaki cvećar imati svoje smernice, preporučujemo vam da date dovoljno vremena i da ne čekate poslednji trenutak da naručite.

Koji je najbolji način da obezbedite da cveće ostane sveže i lepo što je duže moguće?
Odrežite kraj stabljike pod uglom, stavite rezano cveće u čistu vodu i uklonite sve lišće ispod linije vode. Vodu menjajte svaki drugi dan i držite dalje od sunca i toplote.

Da li se neko cveće smatra lošom srećom ili je neprikladno za poklon?
Na viktorijanskom jeziku cveća, neko cveće je slalo negativne poruke, kao što su žuti karanfili za prezir, crvena aurikula za srebroljublje i putiće za nezahvalnost. Srećom, današnje cveće se može poslati bez negativnih poruka i jednostavno uživati u njihovoj lepoti.

Da li treba da uzmem u obzir omiljenu boju moje žene kada biram cveće?
Definitivno! Kada poklanjate cveće, važno je uzeti u obzir ukuse i sklonosti primaoca.

Koji je najbolji način da iznenadim svoju ženu rođendanskim cvećem?
Poklonite cveće dok ste na pikniku ili izletu, rasporedite ga u kući pre nego što ona dođe kući, koristite ga kao središnji deo na večeri, a isporuka cveća je takođe uvek prijatno iznenađenje.

Koliko treba da očekujem da potrošim na rođendansko cveće?
Cene rođendanskog cveća variraju u zavisnosti od cvećara, vrste cveća koje izaberete, veličine aranžmana, troškova dostave i još mnogo toga. Uopšteno govoreći, očekujte da ćete potrošiti najmanje 45 dolara za povoljnu opciju.

Postoje li ekološke opcije za rođendansko cveće?
Ako želite da budete zeleni, izaberite lokalno uzgojeno cveće koje je u sezoni; ovo smanjuje emisije iz transporta.

Mogu li da prilagodim cvetni aranžman prema željama moje žene?
Da! Radite sa svojim cvjećarom kako biste bili sigurni da su želje vaše žene ispoštovane.

Koje su druge prilike prikladne za poklanjanje cveća mojoj ženi?
Nema pogrešnog vremena da poklonite cveće svojoj ženi. Voleće da ih dobije na vašu godišnjicu, Dan zaljubljenih, noć za sastanke, praznike, posebne prilike ili samo zato.

Mogu li dobiti isporuku cveća direktno na radno mesto moje žene?
Da. Mnogi cvećari nude dostavu; samo proverite kod njih da biste bili sigurni da će ga isporučiti na radno mesto i dati posebna uputstva.

Koliko dugo rođendansko cveće obično traje?
Uz pravilnu negu, kao što je redovno menjanje vode u vazi, buket rezanog cveća može trajati sedam do 12 dana. Za više, pogledajte naš detaljni vodič o tome kako da sveže rezano cveće traje duže.

Najbolje rođendansko cveće za vašu ženu: Završavanje
Nema boljeg načina da proslavite rođendan svoje žene nego sa prelepim cvećem. Ispuniće njen poseban dan bojom i mirisom i reći joj koliko vam je stalo. Odabir simboličnog cveća koje šalje poruke — kao što je Volim i cenim vas — učiniće poklon još značajnijim.

Za više, pogledajte naš detaljni vodič za najbolje rođendansko cveće za zdravo, najbolje cveće za rođendan za nju i najbolje cveće za rođendan za tvoju mamu.