Cvetovi jabuke cvjetni amblem ljubavi i obnove

Ukrasno drveće predstavlja veliku žarišnu tačku, dajući više strukture i okvira svakom pejzažnom dizajnu. Jedan primer je cvetna jabuka (Malus spp.), dobro poznato ukrasno drvo blisko povezano sa jabukama iz voćnjaka. Cvet jabuke dodaje lepotu i simboličnu vrednost kućnim baštama pokazujući obilan cvet mirisnog cveća i atraktivnih malih plodova. Čitajte u nastavku da biste saznali više o značenju i simbolici cveta jabuke na jeziku cveća.

Značenje cveta rakove jabuke, popularne vrste i saveti za uzgoj
Pregled sadržaja:
Simbolizam cveta rakove jabuke – ključni detalji
Etimološko značenje
Značenje i simbolizam Crabapple Blossom
Cvet jabuke u umetnosti i književnosti
Pogodne prilike za poklone za cvetove rakove jabuke
Simbolizam cveta rakove jabuke – ključni detalji
Cvet jabuke je povezan sa ljubavlju, brakom i plodnošću. Cveće jabuke je takođe simbol mladosti, iznenađenja i radosti. Postoji tradicionalno verovanje da ako bacite seme jabuke u vatru dok izgovarate nečije ime, prava je ljubav ako seme eksplodira.

Etimološko značenje
Drveće jabuke potiče iz planina Tjen Šan u centralnoj Aziji (danas Kazahstan). Njihova popularnost kao malog drveća počela je kada su ih Rimljani doneli u Evropu oko 18. veka . Odatle su uzgajivači biljaka razvili više sorti pogodnih za ukrasnu upotrebu. Ova vrsta je na kraju stigla u Severnu Ameriku, gde su i dalje popularan izbor za bašte do danas.

Etimologija izraza „cvet jabuke“ potiče od same reči „crabapple“, koja se povezuje sa stablom jabuke ili njegovim plodom. Hajde da to razložimo:

Termin „rakova“ nema direktnu vezu sa morskim rakovima „rakova“. Umesto toga, veruje se da ime potiče od kiselosti voća, zbog čega bi se lice moglo naborati kao da ga je ugrizao rak.

Staroengleska reč za rakovu jabuku bila je „crabӕppel”, gde je „rakova” mogla da znači nešto kiselo ili gorko, a „ӕppel” je značilo jabuku. Dakle, „rakova jabuka“ se u suštini odnosila na kiselu ili gorku jabuku.

Ovaj izraz dolazi od staroengleskog „blostm“, „blosm“ što znači „cvet voćke“ ​​(takođe „cvet bilo koje vrste“).

Na jeziku cveća, cvet jabuke se često povezuje sa plodnošću, brakom i ljubavlju. Takođe je simbol mladosti, iznenađenja i radosti. Cveće dolazi u različitim bojama, uključujući belu, ružičastu i crvenu.

Postoji tradicionalno verovanje da ako bacite seme jabuke u vatru dok izgovarate nečije ime, prava je ljubav ako seme eksplodira.

Cvet jabuke u umetnosti i književnosti
Crabapples igraju uzbudljivu ulogu u umetnosti i književnosti. Često biste o njima čitali u knjigama i videli ih na slikama i drugim umetničkim delima. U Japanu, cvetne grane su deo ikebana ili tradicionalnih cvetnih aranžmana. U Šekspirovim „Snu letnje noći“ i „Izgubljeni rad ljubavi“ postoje i reference na jabuku .

Pogodne prilike za poklone za cvetove rakove jabuke

Rakovice su rasprostranjene kao ukrasno drveće, ali to ne znači da nisu odličan poklon. Cvjetovi jabuke se posebno koriste u buketima i drugim cvjetnim aranžmanima. Jedan primer je Malusov svadbeni buket, koji je savršen za venčanja.

Patuljaste sorte, s druge strane, mogu se pokloniti u kontejnerima ili velikim loncima. Još jedna popularna opcija poklona je mladica drveta jabuke . Odličan je izbor kada kupujete poklon za nekog posebnog ili prijatelja koji voli biljke. Poznato kao „Drvo ljubavi“, stabla jabuke su omiljena za venčanja, rođendane, godišnjice i druge proslave.

Upakovati
Crabapples su dugo bili klasični favoriti u bilo kom dizajnu pejzaža i bašte. Mala do srednja listopadna stabla prave predstavu u proleće svojim prelepim, mirisnim cvetovima u belim, ružičastim ili crvenim nijansama. Više od popularnosti i atraktivnih karakteristika jabuke su značenja i simbolika koji nude beskrajne mogućnosti. Generalno, stabla i cveće jabuke su simbol plodnosti, ljubavi i braka. Takođe su relevantni u različitim kulturama, kao iu umetnosti i književnosti.