Značenje i simbolizam tetovaže cveta lotosa

Sve što treba da znate o značenju i simbolici tetovaža cveta lotosa

U ovom vodiču ćemo vas provesti kroz sve što treba da znate o značenju i simbolici tetovaža cveta lotosa. Lotos je dugo bio sveti i duboko simboličan cvet u religijama i kulturama širom sveta danas. Čitajte dalje da biste saznali više o tome šta danas simbolizuju tetovaže cveta lotosa.


Šta simbolizuje tetovaža cveta lotosa?

Mnoge kulture smatraju svetim, cvetovi lotosa daju različita značenja i simboliku. Nazivaju se cvetom života zbog njihove povezanosti sa ciklusom života, smrti i ponovnog rođenja. Štaviše, cvet lotosa, posebno ružičasti, je nacionalni cvet Indije.

Ove vodene zeljaste trajnice niču sa dna blatnjave vodene površine koja graciozno cveta na vrhu vode. U međuvremenu, korenje je duboko ukopano u mulj na dnu jezera ili drugih voda.

Rečeno je da ovo znači izlazak iz tame i neizvesnosti do uzdizanja do lakoće, lepote i prosvetljenja. Simbolično je iskustvo čoveka, prolaska kroz tamu i patnju, tako da možete steći perspektivu i pronaći pravi smisao života.

Kako boja tetovaža cveta lotosa utiče na njihovo značenje i simboliku

Cvetovi lotosa različitih boja takođe su reprezentativni za različite stvari. Ovo se može odraziti i na tetovaže cvetova lotosa različitih boja.

Značenje tetovaže cveta belog lotosa:
Tetovaža cveta belog lotosa ima značenje čistoće, savršenstva i prosvetljenja. To je jedno od najvažnijih cvetova lotosa u boji u budizmu i predstavlja krajnji cilj koji bi osoba mogla postići dok je na duhovnom putovanju.

Značenje tetovaže plavog lotosa:
Plava je omiljena boja mnogih ljudi. Odlučivanje za tetovažu plavog lotosovog cveta ima značenje kontrole nečijih kompulzija dok kontroliše svoj duh.

Plavi lotosi takođe predstavljaju inteligenciju, znanje i mudrost. U isto vreme, kada njihov centar nije u potpunosti otkriven, pošto plavi lotos često nije potpuno otvoren, on simbolizuje kontinuirani rast uma i duha.

U starom Egiptu, cvet plavog lotosa bio je povezan sa proslavljanjem života i prelaska umrle osobe u zagrobni život.

Značenje tetovaže crvenog lotosa:
Tetovaža crvenog lotosa simbolizuje srce. Ona poprima značenje ljubavi, dobrote, strasti i entuzijazma i verovanja da i srce i duša treba da budu otvoreni u svakom trenutku. Često, kada osoba dobije tetovažu crvenog lotosa, cvet je u obliku srca.

Značenje tetovaže ljubičastog lotosa:
Ljubičasta je još jedna popularna boja tetovaža cveta lotosa. Ima duboku vezu sa drevnim budističkim verovanjima i ima značajno značenje. Predstavlja misticizam, duhovnost i plemeniti osmostruki put.

Značenje tetovaže ružičastog lotosa:
Ružičasti cvetovi su dugo bili povezani sa značenjima ljubavi i naklonosti.

Ružičasti lotosov cvet je još jedan veoma popularan izbor za tetovaže cveta lotosa. Ružičasti lotosovi cvetovi koji su prikazani sa otvorenim laticama i pupoljcima se pozdravljaju kao simboli najvišeg nivoa prosvetljenja.

Koje je duhovno značenje tetovaža cveta lotosa?
Tetovaže cveta lotosa poprimaju duhovno značenje u mnogim različitim verama. Tetovaža cveta belog lotosa može da simbolizuje bilo koju religiju u koju osoba veruje i praktikuje. Većina tetovaža ljubičastih cvetova lotosa predstavljaju budizam u celini.

Sve tetovaže u boji koje prikazuju lotosov cvet simbolizuju put do prosvetljenja. Duhovno značenje tetovaže cveta belog lotosa se takođe često opisuje kao vera u sebe.

Takođe se veruje da tetovaže cveta lotosa predstavljaju mir na Zemlji ili čak želju da se živi mirnijim životom. Oni takođe mogu značiti da želite mir zbog suočavanja sa unutrašnjim nemirima ili ratom, i bukvalno i metaforički.

Da li lokacija tetovaže cveta lotosa utiče na njeno značenje?
Lokacija tetovaže cveta lotosa takođe može imati različita značenja. Kada je tetovaža koncentrisana na kičmu, kaže se da predstavlja ravnotežu.

Kada se tetovaža cveta lotosa nalazi na zadnjoj strani ruke, to je da se pokaže ne osobi koja je ima, već spoljnom svetu. Ovo može poprimiti različita značenja, kao što je želja da budete viđeni i želja da privučete pažnju.

Tetovaža lotosovog cveta sa trakom, koja se nalazi na unutrašnjoj strani podlaktice, označava neku vrstu ogledala. Ono ima značenje ravnoteže želje da se postigne ravnoteža.

Upakovati

Tetovaže cveta lotosa nastavljaju da rastu u popularnosti u različitim delovima sveta. Baš kao što cveće ima značajno značenje u religiji i kulturi, njegove tetovaže znače različite stvari.