divnih mini sukulenata saveti za uzgoj

Bilo šta mini je automatski neodoljivo, poput minijaturnog konja, šolje za kafu, cipele ili čak spajalice! Postoji čitav svet mini predmeta koji su spremni da ih istražite. Od svih mini artikala koje možete izabrati, naši favoriti su mini sukulenti. Uklapaju se u svaki kutak i pukotinu dok pružaju očaravajući prikaz. Sukulenti su takođe laki za održavanje, što ih čini izborom bez muke za svadbene usluge i dekoraciju zidova.

Jednom kada počnete da sakupljate mini sukulente, možda nećete prestati! Pogledajte naše zabavne ideje u nastavku da biste prikazali sve svoje sočne bebe.

divnih mini sukulenata saveti za uzgoj

divnih mini sukulenata saveti za uzgoj

divnih mini sukulenata saveti za uzgoj

divnih mini sukulenata saveti za uzgoj

divnih mini sukulenata saveti za uzgoj

divnih mini sukulenata saveti za uzgoj

divnih mini sukulenata saveti za uzgoj

divnih mini sukulenata saveti za uzgoj

divnih mini sukulenata saveti za uzgoj

Kako posaditi mini sukulente + saveti za uzgoj

Mini sukulenti su… pogađate, mini verzija sukulenta prosečne veličine. Iako, neki sukulenti mogu ostati mali do kraja života. Za one sukulente koji mogu izrasti iz minijaturne faze, razmnožavanje iz druge takve vrste može usporiti rast. To se lako može uraditi tako što ćete odlomiti srdačan list i zabiti ga u tlo sa mešavinom za ukorenjavanje.

Još jedan savet da vaše sukulente duže zadržite manjim je da nastavite da zalivate sukulente sa misterom ili bocom sa raspršivačem i ne stavljajte ih na direktno sunce ceo dan. Ovo će održati vaše mini sukulenti naprednim i divnim po veličini! Sve u svemu, sukulenti po prirodi sporo rastu, ali možete još više smanjiti stopu rasta tako što ćete svoje mini sukulente staviti na suvo i hladno mesto. Konsultujte naš vodič za negu soka da biste bili najbolji roditelj biljaka ikada.
Najbolji mini sukulenti

Ovo je odlična vest jer svi vaši omiljeni sukulenti imaju divnu verziju sebe. Neki sukulenti rade bolje mini od drugih, jer neki rastu sporije ili ostaju mali zauvek.

Pogledajte nekoliko ispod.

Zebra kaktus (Havortija)

Zebra kaktus ima bele kvrgave pruge duž prstiju svojih zimzelenih listova. Obično ne raste više od šest inča, što znači da možda nikada neće izrasti iz minijaturne faze!

Kokoška i pilići (Sempervivum)

Ovaj sukulent ima višegodišnje, zimzelene rozete i obično ne raste veoma visoko. Mogao bi čak ostati oko jedan inč visok ceo svoj život! Dolazi u nizu boja i zahteva skoro malo ili skoro nikakvo zalivanje. Preferira peskovito zemljište koje dobro drenira, plus voli sunce.

Vazdušne biljke (Tillandsia sp.)

Vazdušnim biljkama nije potrebna zemlja, što znači da nema nereda. Ako to nije bilo dovoljno da vas ubedi da ga nabavite, pogodite šta? Takođe se mogu postaviti bilo gde. Uobičajena upotreba vazdušnih biljaka uključuje njihovo kačenje u drvene ili staklene posude. Jedini uslov je da ih s vremena na vreme prskate vodom.
Biljka “živi kamen” (Lithops)

Nikada nećete morati da brinete da će se ovaj sukulent pretvoriti u odraslog, ovaj sukulent voli da ostane mali. “Živi kamen” sukulent ima dva debela lista, od kojih svaki list izgleda kao šljunak. S vremena na vreme, biljka može proizvesti nekoliko malih mladunaca ili cvetova.

Ideje za mini sočne aranžmane

Vreme je za zabavni deo — ukrašavanje sukulentima za vaše bebe. Postoje stotine lukavih ideja za sočne biljke koje možete izabrati. Neki dizajni su veoma ekstravagantni i mogu nadmašiti vašu zanatsku igru, pa smo sastavili neke jedinstvene i jednostavne mini sočne aranžmane kako biste ulepšali vaš dom.

1. Mini sukulentni zid

Prelepa vizuelna poslastica je mini sočni zid. Ovi sočni zidovi čine svaki događaj ili priliku zaustavom, plus elegantni su i jednostavni za kreiranje. Pogledajte naš vodič za pravljenje sopstvenog sukulentnog zida.

2. Mini Succulent Fairi Garden

Ovo je jedan od naših omiljenih mini sočnih aranžmana jer se možete pretvarati da vile plešu u vašoj bašti. Osim toga, možete dodati minijaturne vilinske kućice i građevinske strukture kako biste dočarali magiju vilinskog grada.

3. Šolja za kafu sukulent

Prelepa za kuhinjski sto ili pult, mini sočna šolja za kafu je nešto sa čime se možete zabaviti. Postoji nekoliko neobičnih šoljica za kafu koje možete izabrati za smeštaj vašeg novog mini sukulenta.

4. Velika čaša za vino sukulent

Za ljubitelje vina i sočnih, predstavljamo vam elegantan način da uredite svoje sočne bebe. Ove velike sočne bašte od čaše za vino su odličan završni dodir za svaku prostoriju i čine prekrasan centar za ljubitelje vina.

5. Mini sukulentni terarijum

Priredite žurku sa temom sukulenta i napravite sočne terarijume „uradi sam“ koje svako može poneti kući! Možete biti kreativni i staviti svoj lični dodir koristeći različite boje peska, mešajući i slažući sukulente ili čak dodajući rekvizite.

6. Viseći sukulenti

Vazdušne biljke su najčešće za ovaj sočni aranžman jer im nije potrebna zemlja da bi preživele, što olakšava bacanje vazdušnih biljaka u viseću staklenu ili drvenu posudu. Stvorite prekrasan ambijent tako što ćete zakucati viseće sukulente u uglovima soba.

Mini sukulentne ideje za venčanja i zabave

Sočne zabave i venčanja su u porastu i možda su najslađe zabave koje smo ikada videli. Vaša zabava će “uspjeti” bez sukulenata! Uzmi nekoliko inventivne ideje odozdo i počnite da pozivate sve svoje prijatelje ljubitelje biljaka.

7. Sočne usluge za venčanje i žurke

Predstavite slatke male sukulente kao poklone za zabavu za vaš sledeći događaj! Vežite ih lepom trakom ili dodajte oznaku da se zahvalite svojim gostima što su vam se pridružili na vašoj posebnoj proslavi.

8. Succulent Centerpieces

Elegantni i veseli, sukulenti će sigurno dočekati svakog ko sedne za sto. Dodavanje ukrasa i traka oko sukulenata stvara predivan prikaz za sve goste koji sede.

9. Mini sukulentni buket

Ostanite u trendu sa ovim spektakularnim sočnim buketima koji su vrhunac svake prilike ili kućnog dekora. Prednost ovih sočnih buketa je što traju mnogo duže od buketa cveća.

10. Mini sukulentni ukrasi

Ako niste shvatili, mini sukulenti se mogu postaviti bilo gde! Kao što smo ranije rekli, uklapaju se u svaki kutak i pukotinu. Koristite mini sukulente kao držače za salvete, utege za papir, u vence i još mnogo toga!

11. Sočna torta

Sukulenti možda nisu jestivi, ali predstavljaju divan toper za torte! Za rođendane, venčanja, godišnjice i druge zabave sa temom sočnih, torta ukrašena sukulentima pogodiće vam mesto i zadiviti vaše goste.
Uobičajena mini sukulentna pitanja

Imate pitanje o svojim mini sukulentima? Pogledajte ova često postavljana pitanja i pronađite svoj odgovor. Ako ne vidite svoje pitanje, slobodno ga postavite u odeljku za komentare ispod.
Koliko dugo sukulenti mogu ostati u malim saksijama?

U zavisnosti od brzine rasta za svaki tip sukulenata, mini sukulenti mogu ostati u svojim malim saksijama između nekoliko nedelja do nekoliko meseci – ponekad čak i godinama! Uobičajeni znaci da vašoj bebi sukulentu treba veći dom su ako korenje lomi saksiju ili ako korenje viri iz saksije dno.

Kako da zadržim svoje sukulente male?

Ako posadite svoje sukulente u male saksije i stavite ih u suvo i hladno okruženje, oni će duže ostati mini! Ređe zalivanje i stavljanje na indirektno sunce takođe će pomoći biljci da ostane mala.

Koliko dugo žive mini sukulenti?

Mini sukulenti mogu ostati živi nekoliko meseci, pa čak i godina uz odgovarajuću negu. Glavna stvar koju treba napomenuti je da će neki mini sukulenti na kraju želeti da rastu i mogu zahtevati veći prostor da napreduju i ostanu živi.

Da li sukulenti trebaju duboke saksije?

Opšte pravilo za manje sukulente je da lonac treba da bude dubok najmanje četiri inča i da ima dobru drenažnu rupu kroz koju voda može da prođe. Većim sukulentima može biti potreban dublji lonac da bi uspeli, u svakom slučaju od šest do osam inča.

Krećemo da napravimo našu kolekciju mini sukulenata, previše su divni da bi im odoleli! Mini sukulenti su neke od biljaka koje se najlakše održavaju, savršene su za elegantan poklon, izuzetnu dekoraciju ili kao bebu drage biljke. Ako imate neke kreativne upotrebe sukulenata, voleli bismo da ih čujemo u komentarima ispod!