, Litops – živi kamenTe dražesne patuljaste tustike pripadaju najzanimljivijim vrstama biljaka zadebljalih listova. Kod ove biljke postaje potpuno jasan pojam mimikrije – začuđujuće uspešno prilagođavanje oblikom i bojom neposrednoj okolini. Vrste ”živog kamena” variraju oblikom i bojom. Bojom i veličinom se prilagođavaju kamenju pored kojeg rastu. Biljka se sastoji od dva para listova, međusobno sraslih. Zametene peskom, najčešće ostaju vidljive samo gornje ravne površine listova sa zanimljivim pegama, koje u svim tonovima oponašaju boju okoline bilo tačkama ili prugama. Odstupanja u boji na površini najčešće su ”prozor” koji propušta svetlost. U razdoblju apsolutne suše listovi usahnu. Ubrzo nakon kiše ponovo poteraju novi. Za uspešan sobni uzgoj litopsa morate dobro upoznati njegov način života. Od novembra do kraja marta obustavite zalivanje ”živog kamena”.

 

Od aprila nadalje započnite pažljivo zalivati. To će rezultirati postepenim izrastanjem novih listova. Najbolje je zalivati u podložak, te višak vode odliti nakon dest minuta. Zalivajte tek onda kad se zemlja posuši. Nakon cvetanja u maju-junu, postepeno smanjite zalivanje. Prihranjujte ga od juna do septembra tečnim gnojivom za kaktuse. Litops voli svetlo i prozračno mesto, podnosi direktno sunce. Uz nedovoljno osvetljenje litops neće preživeti sušno razdoblje. Prezimljuje li na temperaturi od 10 do 15°C uz dobro osvetljenje uspešno će napredovati. Litops presađujte nakon sušnog razdoblja, u martu-aprilu. ”Živi kamen” se veoma retko uzgaja iz reznica. Razmnožava se uglavnom setvom. Dobro uspeva u plitkim posudama.

 

 

Poverenje i pouzdanost

MojaCvećara Online Prodavnica

Moja Cvećara se potrudila da Vaša online kupovina bude podjednako prijatno i sigurno iskustvo, primenivši najviše standarde prilikom obavljanja plaćanja i dostave naših proizvoda.

, Litops – živi kamen

Bezbednost

Vaši podaci i transakcija su osigurani SSL sertifikatom

, Litops – živi kamen

Garancija i Povraćaj

Zagarantovan povraćaj novca u slučaju otkazivanja porudžbine

, Litops – živi kamen

Dostava Cveća

Dostava cveća u bilo koje mesto u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji.

, Litops – živi kamen

24/7 Podrška

Imate nedoumicu? Treba Vam pomoć? Naši operateri su tu

Utisci naših klijenata

5 godina ako ne i vise narucujem cvece iz inostranstva za bliske ljude u Srbiji i jako sam zadovoljna i brzinom i uslugom i kvalitetom. Divni su. .
, Litops – živi kamen
Svaka cast. Sjajna usluga. Danas u 6 posle podne sam naruio cvece iz Kanade i zamolio ako moze da se dostavi do kraja dana i ljudi su dostavili u roku od dva sata. Stvarno sam prezadovoljan i narucicu ponovo preko iste cvecare. Hvala!
, Litops – živi kamen
Iz Chicaga sam narucila ruze za svoju prijateljicu koja zivi u Beogradu Buket sa 55 ruza je predivan isporucen je tacno po dogovoru. Prezadoboljna sam sa Vasom ljubaznoscu. Zelim Vam puno srece i uspeha u Vasem poslu.
, Litops – živi kamen
Vec trecu godinu koristim usluge MojaCvecare i mogu reci samo najbolje. Odlicna i profesionalna usluga i dostava. Sretna sam da imam mogucnost da obradujem i iznenadim svoju majku. Hvala vam!
, Litops – živi kamen
Savršeno pouzdani! Cine i posiljaoca i primaoca jednako srecnim svojom profesionalnošcu, brzinom isporuke i tacnoscu, kao i lepotom svih aranzmana. Zaista je fantasticno iskustvo saradjivati sa Vama jer cinite da zaista opravdate ocekivanja, mada i mnogo vise od toga. Potrudite se da zaista iz ruke u ruku predate poklon, koji je cesto lepsi od slike na sajtu. Odusevljena i tople preporuke za sve koji se dvoume.
, Litops – živi kamen

Instagram

Pratite nas na Instagramu

NAŠI KLIJENTI

  • , Litops – živi kamen
  • , Litops – živi kamen
  • , Litops – živi kamen
  • , Litops – živi kamen
  • , Litops – živi kamen
  • , Litops – živi kamen
  • , Litops – živi kamen
  • , Litops – živi kamen
  • , Litops – živi kamen

0