Kako napraviti cveće kod kuće

Pravljenje kolačića od cveća sa jestivim cvećem „uradi sam“.

Svidelo se to vama ili ne, leto je (skoro) gotovo i škola je ponovo u toku. A to znači lančeve i užine posle škole! Ako tražite način da poboljšate standardne izbore, pripremite neke jestive cveće. Ne samo da su ovi kolačići lepi i ukusni, već ih je i zabavno napraviti. U stvari, oni su jedan od najboljih dečijih zanatskih projekata sa cvećem!

Iako ovi kolačići izgledaju kao da su izašli iz profesionalne pekare, prilično ih je lako napraviti. Sve što će vam trebati je vaš omiljeni recept za testo za kolače, malo jestivog cveća i kreativna energija. Kada sve bude rečeno i gotovo, imaćete neke slatke poslastice koje će odlično započeti školsku godinu.


Izbor jestivog cveća

Iako je svo cveće lepo, nije sve jestivo! Poslednja stvar koju želite da uradite je da koristite cvet koji može razboleti jedača.
Još jedna stvar na koju treba obratiti pažnju je ukus cveća. Nisu sve opcije na listi jestivog cveća odlične za kolačiće. Na primer, paprikasti ukus cvetova nasturcijuma ide bolje u salate nego u slatki kolačić. Isto važi i za cveće kao što su cvetovi cilantra i cvetovi vlasca.

Na sreću, postoje sve vrste jestivog cveća koje odlično radi za kolačiće. Evo nekih od najboljih jestivih cveća za slatkiše.
Maćuhice

Sveže maćuhice su možda najbolji izbor za peciva, uključujući cveće. Ovi delikatni cvetovi su ravni, lako dostupni i veličine kolačića. Osim toga, dolaze u raznim bojama.
Panies se ne prodaju kao rezano cveće, tako da je najbolje da tražite biljku maćuhica. Na sreću, ove biljke je lako uzgajati u svojoj bašti. Ako budete imali sreće, možda ćete moći da pronađete cveće maćuhica na pijaci ili lokalnoj prodavnici.
Ljubičice

Još jedan delikatan cvet koji odlično deluje na kolačićima je ljubičica. Uprkos svom imenu, ljubičice dolaze u bojama uključujući ljubičastu, belu i žutu.
Ovo nežno cveće raste širom Sjedinjenih Država, tako da bi njihovo pronalaženje moglo biti lako kao i odlazak napolje. Ako berete ljubičice, uverite se da područje nije poprskano toksičnim hemikalijama.
Ruže

Dok cela ruža neće stati na većinu kolačića, latice ruže su odličan izbor. Ako naručite buket ruža na mreži, možete koristiti cveće za ukrašavanje kolačića. Verovatno će vam trebati samo jedna ili dve ruže da ukrasite celu seriju, tako da ostatak možete držati u vazi.
Cornflover

Poznati i kao momačka dugmad, različak ima brojne delikatne latice. Najčešća boja je zelenkasto plava, ali se mogu naći i roze i beli različak. Pošto su latice tako tanke, možete staviti celu cvetnu glavu na kolačiće.
Dalija

Ako ste ikada pregledali kolekciju cvetnih aranžmana, verovatno ste videli dalije. Ovo popularno rezano cveće ima zapanjujuće slojeve latica koje dolaze u bojama uključujući ružičastu, belu, ljubičastu, kestenjastu i žutu.

Pošto je cveće veliko, stavljanje celog cveta na kolačić nema mnogo smisla. Međutim, lako možete odvojiti latice i koristiti ih za ukrašavanje kolačića i drugih peciva.
Neven

Možda najpoznatiji po svojim lekovitim kvalitetima, neven je odlično jestivo cveće. Oni podsećaju na tratinčice i dolaze u bojama uključujući narandžastu, žutu i ​​roze. Jedna stvar koju treba napomenuti u vezi sa cvetovima nevena je da su prilično lepljivi, tako da nemojte biti uznemireni ako primetite da vam se lepe za prste.
Kako napraviti kolačiće od cveća
Prikupite svoje zalihe

Testo za kolače i jestivo cveće spremno za pravljenje kolačića

Pre nego što počnete da pravite kolačiće, poželećete da prikupite sve potrebne zalihe.
Papir za pečenje
Oklagija
Pergament papir ili silikonska prostirka
Velika posuda
Rezač za kolače (opciono)
Stojeći mikser sa dodatkom za lopatice ili ručni mikser

Takođe će vam trebati ravna površina, pećnica i mesto za hlađenje testa.
Napravite testo

Pomoću oklagije poravnajte testo za kolače

Iako možete staviti jestivo cveće na bilo koju vrstu testa za kolače, isečeni šećerni kolačići najbolje funkcionišu iz brojnih razloga. Kao prvo, šećerni kolačići su relativno jednostavnog ukusa i boje, što znači da cveće ima prostora da sija. Drugo, pošto pre pečenja razvaljate šećerne kolačiće, imaćete lepu glatku površinu na koju ćete pričvrstiti cveće. Ako nemate recept koji volite, slobodno pogledajte ovaj recept za umotane šećerne kolačiće.

Ako tražite način da dodate malo ukusa testu, razmislite o tome da dodate malo korice, ekstrakta ili začinskog bilja. Kora narandže, limunova kora, ekstrakt badema, ekstrakt vanile i seckani ruzmarin su dobar izbor.

Međutim, ne postoji pravilo kada je u pitanju kreativnost! Ako imate omiljeni recept za kolačiće, ne oklevajte da ga koristite! Jestivo cveće će oživeti čokoladne kolačiće, snickerdoodles i kolačiće od peciva. Osim toga, postoji mnogo veganskih i bezglutenskih recepata za kolačiće ako tražite nešto u čemu cela učionica može da uživa.
Oblikujte kolačiće

Korišćenje kolačića

Rezač za isecanje oblika iz testa za kolače

Kada napravite testo, vreme je da ga pretvorite u seriju kolačića. Bez obzira koju vrstu testa koristite, lim za pečenje obložite papirom za pečenje ili silikonskom prostirkom za pečenje. Ovaj mali korak će olakšati uklanjanje kolačića i čišćenje tiganja.

Ako koristite recept za kolačiće sa šećerom, imate mnogo opcija kada su u pitanju oblici. Krugovi pružaju čistu i jednostavnu pozadinu kako bi cveće sijalo. Međutim, nemojte se plašiti da budete kreativni sa svojim oblicima za sečenje kolačića! Razmislite o pronalaženju rezača za kolače koji odgovara školskoj maskoti ili simbolu koji odgovara nečemu što vaša deca uče u školi.

Ako koristite testo za kolačiće, kao što je čokoladni komadić, kolačići će završiti kružno. Jedan savet koji treba zapamtiti kod ove vrste testa je da se širi! Zato se pobrinite da ostavite dovoljno prostora između svake kuglice testa.
Dodajte sveže cveće

Utiskivanje jestivog cveća u testo za kolače

Kada su vaši kolačići spremni, vreme je da dodate malo svežeg cveća!
Koristite četku za pecivo da premažite kolačiće belancetom. Ovo će pomoći da deluje kao lepak za cveće. Zatim nežno pritisnite jedan cvet na vrh svakog kolačića. Alternativno, možete dodati komade cvetnih latica efekta konfete.

Ovo je savršeno vreme da uključite svu svoju porodicu i prijatelje. Deca svih uzrasta će uživati u ukrašavanju testa za kolače jestivim cvećem. Osim toga, odlično je vreme da edukujete mališane o različitim vrstama cveća koje koristite.

Kada su cvetovi postavljeni, nežno nanesite još jedan sloj belanaca. Ovo će dodati prekrasan sjaj gotovim kolačićima. Ako želite, možete lagano posuti granuliranim šećerom za lepu iskricu.

Ako koristite sušeno i presovano cveće, sačekajte da ih dodate dok ne ispečete kolačiće.
Pecite kolačiće

Jestivo cveće postavljeno na testo za kolače

Kada budete zadovoljni izgledom kolačića, pošaljite ih u rernu. Pecite dok kolačići ne porumene. Ne morate da brinete da li će cvetovi izgoreti ili promeniti boju tokom kratkog procesa pečenja ako koristite sveže cveće.

Kada izvadite kolačiće iz rerne, stavite ih na rešetku za hlađenje. Obavezno ostavite da se kolačići ohlade na sobnu temperaturu pre nego što ih stavite u posudu za skladištenje. Ovo će sprečiti bilo kakve probleme sa kondenzacijom.
Dodajte završne detalje

Ako koristite sušeno cveće, vreme je da ga dodate u kolačiće! Napravite jednostavnu šećernu glazuru i stavite malu mrlju na vrh svakog kolačića; ova glazura će delovati kao lepak. Zatim dodajte cvet u svaki kolačić. Alternativno, možete prekriti ceo vrh kolačića glazurom i dodati cvet na vrh.

Bez obzira da li koristite sveže ili sušeno cveće, možete dodati posebne detalje svojim cvetnim kolačićima. Jestivo šljokice dodaju dodatni sjaj, dok prozirna šećerna glazura daje privlačan sjaj. Zapamtite da su ovi koraci potpuno neobavezni i da je vaše cveće samo po sebi sjajan ukras!