Kako napraviti ružinu vodu

Ružina vodica u teglama i činijama iz pravljenja kod kuće

Ružina voda je jedna od najboljih ne tako čuvanih tajni za vrhunsku hidrataciju. Takođe ima antiinflamatorne i antibakterijske prednosti. Naprskajte lice da zablista. Poprskajte svoj jastuk, ili čak celu sobu, da biste dodali prednosti aromaterapije. Mogućnosti su praktično beskrajne. Razgovarajte o moći cveća.

U čast meseca samobrige, dodajte ovo D.I.I. da osvežite svoj prostor, svoje lice i svako drugo mesto koje smatrate prikladnim. Ružina voda se lako pravi i može se koristiti svuda po kući. Možete čak izabrati ruže najboljeg mirisa kako biste poboljšali svoj domaći recept.


Prednosti Rosevater-a

Može smanjiti nadutost i crvenilo (protivupalna svojstva)
Pomaže u hidrataciji i vlaženju kože
Ublažava iritaciju kože
Pruža sladak ukus za letnje koktele
Dodaje slatki miris savršen za vodu za kupanje
Deluje kao prirodno sredstvo za uklanjanje šminke
Može pomoći u lečenju, pa čak i u sprečavanju infekcija sa antiseptičkim svojstvima
Smatra se pojačivačem raspoloženja koji pomaže u smanjenju anksioznosti i pomaže u opuštanju i poboljšanju sna

The Simmering Method

Krčkanje je najbrži recept za pravljenje tečnog ružičastog zlata (ta šala je bila predobra da bi se odolio.). Pratite ova uputstva za najlakši način da naučite kako da napravite sopstvenu domaću ružinu vodicu. Potrebno vam je samo nekoliko stavki da biste započeli:
Materijali

Rose Petals
Destilovana voda
Veliki lonac sa poklopcem
Zatezač
Posude za merenje
Sanitizovana boca sa sprejom

Opciono:

Filtrirana voda (ako destilovana voda nije dostupna)
Muslin ili Cheesecloth

Korak po korak uputstva
1. Pripremite ruže

Uklonite ½ do 1 šolju svežih latica sa stabljika. (Napomena: 1 šolja svežih latica je
jednaka 2 ili 3 cveta.) Očistite latice vodom iz česme. Vreme pripreme: nekoliko minuta.
2. Dodajte latice i destilovanu vodu u lonac.

Sipajte tek toliko destilovane vode da pokrije latice ruže (otprilike 1 ½ šolje). Uverite se da je dovoljno, ali ne previše. Previše i destilovaće ružinu vodicu.
3. Kuvajte vodu 15-30 minuta.

Kada je lonac na šporetu, uključite gorionik na srednju toplotu. Kada proključa, pokrijte poklopcem i smanjite temperaturu na nižu temperaturu. Samo želite dovoljno toplote da ga održite na laganoj vatri. Da biste znali kada je gotovo, latice treba da budu bleđe boje. U ovom trenutku isključite vatru, skinite poklopac i ostavite da se potpuno ohladi.
4. Procedite tečnost.

Koristite cediljku da odvojite latice i svoju domaću ružinu vodicu. Koristite muslin ili gazu kada cedite da biste imali koncentrisaniju boju. Kada završite, odložite latice.
5. Flaširajte ružinu vodu.

Dodajte tečnost u bocu sa raspršivačem i poprskajte je! Može se čuvati u frižideru do mesec dana, a na sobnoj temperaturi do nedelju dana.
Samo dodajte ruže

Sada kada ste spremni da napravite sopstveni eliksir od ruža, pogledajte MojaCvecara da biste naručili svoje ruže na mreži. Da li ste znali da pretplatnici mogu pristupiti ekskluzivnim sortama ruža i aranžmanima? Postoji čak i MojaCvecara posebno dizajniran za negu sebe pod nazivom Feeling Good, što je upravo ono kako ćete se osećati nakon što poprskate svoju novu ružinu vodicu. Koji je bolji razlog za pretplatu na cveće?