Kako odabrati cveće za venčanje

Cveće igra važnu ulogu na svakom venčanju; pomažu u postavljanju tona za proslavu, nose odabranu temu i stvaraju prelepo okruženje. Mnogim budućim nevestama može biti teško da znaju odakle da počnu kada je u pitanju izbor cveća za venčanje, pa pre nego što krenete na prvu konsultaciju cvećara, pročitajte naš stručni vodič…
Kada treba da počnem da razmišljam o svom venčanom cveću?

Odmah! Cveće bi trebalo da bude velika pažnja za vaš poseban dan. Izaberite ih mudro i ne samo da će poboljšati lepotu vaše venčanice, već će stvoriti savršenu sliku za vašu proslavu. Što se tiče pronalaženja cvećara za venčanje, započnite istraživanje godinu dana pre datuma venčanja i zakažite svoj prvi sastanak nakon što odaberete venčanicu i mesto venčanja, jer će to biti dva važna faktora koja će vaš cvećar morati da uzme u obzir kada raspravlja o idejama. za tvoj veliki dan.

Gde da tražim inspiraciju?

Blogovi, društveni mediji i sajtovi za venčanja su prepuni inspiracije za veliki dan, pa istražujte. Napravite tablu sa cvećom za venčanje na Pinterest-u i počnite da zakačite ideje dok idete – one će se pokazati od neprocenjive vrednosti za vaš prvi sastanak sa vašim cvećarom. Možete čak da napravite zajedničku tablu i dobijete informacije od svog mladoženja, „sluškinje ili mame“. Ako želite, uzmite isečke iz časopisa za mladence i pokrenite beležnicu. Kasnije ćete moći da dodate uzorke svoje odabrane haljine kako biste svom cvećaru dali jasnu viziju dana vašeg venčanja.

Koje cveće da izaberem?

Dobro je uzeti u obzir doba godine u kojem ćete se venčati i razmisliti koje će cveće biti u sezoni. Sezonsko cveće nije samo jeftinije i lakše za cvećare, već je i prirodno najlepše. Uz to, ne brinite ako cveće za venčanje iz snova nije u sezoni kada treba da se vežete, većina cveća se može nabaviti tokom cele godine.

Kako da svoje venčano cveće učinim ličnim za sebe?

Kao i kod svakog drugog aspekta venčanja, vaš svadbeni buket je prilika da svom posebnom danu dodate prepoznatljiv i individualan dodir. Jedan od načina na koji možete personalizovati svoj buket je da zamolite svog cvećara da ga ukrasi nakitom koji su vam za taj dan pozajmili rođaci. Medaljoni, privesci, starinski broševi ili druge sitnice mogu se uklopiti u dizajn vašeg svadbenog buketa. Ovo se ne može računati samo kao nešto što ste pozajmili, već je i divan način da odate počast voljenima koji su nestali na dan vašeg venčanja.

Ako bling nije vaša stvar, ponekad je izbor cveća sam po sebi dovoljan da prenese sentimentalno značenje. Na primer, vojvotkinja od Kembridža je odlučila da uključi Sveet Villiams u svoj venčani buket, bez sumnje odajući počast njenom galantnom princu. Druge neveste su tražile od svog cvećara da uključi isečke iz bakinog vrta ili cvet sa određenim značenjem za lični značaj. Na primer, da li ste znali da božuri predstavljaju srećan brak?
Gde mogu da nađem cvećara za venčanje?

Započnite pretragu mnogo pre venčanja. MojaCvecara katalog cvećara je odlično mesto za početak i navodi stručne lokalne cvećare u vašem kraju ili one koji su u blizini mesta za venčanje koje ste izabrali. Sastavite uži izbor cvećara i planirajte da se sastanete sa dva ili tri kandidata. Ponesite sa sobom album sa svojim idejama i zamolite cvećara da vam pokaže primere svojih nedavnih radova kako biste stekli osećaj za njihov stil dizajna. Dobar cvećar bi trebalo da bude u stanju da vam kaže da li su vaši izbori realni i da predloži odgovarajuće alternative ako će određeni cvetovi koje imate na umu biti nedostupni ili preterano skupi.

Kada treba da rezervišem svog venčanog cvećara?

Trebalo bi da tražite da rezervišete svog cvećara između šest do devet meseci pre dana venčanja. Zapamtite da se dobri cvećari brzo rezervišu, posebno tokom sezone venčanja. Uvek pismeno potvrdite svoju rezervaciju i budite spremni da položite depozit da rezervišete svoj datum.
Kako mogu maksimalno iskoristiti svoj budžet za venčanje?

Potražite one cvetove koji su prirodno u sezoni u vreme kada se venčate, jer će verovatno biti jeftiniji i imaju prednost da budu na vrhuncu svoje lepote, baš kao što je priroda nameravala. Ako imate ograničen budžet, poverenje vašem cvećaru da vam da preporuke o izboru cveća koje vam mogu pomoći da postignete sveukupni izgled i osećaj koji želite, može biti daleko. Drugi veliki savet za uštedu novca je da vaši aranžmani idu dalje tako što ćete ponovo koristiti dizajn sobe za ceremoniju na mestu prijema. Moraćete da razgovarate o logistici sa svojim cvećarom, ali oni će moći da vas posavetuju. Za više korisnih načina da uštedite novac na svom venčanom cveću pogledajte naš blog post na ovu temu.