Uradi sam pokloni za Dan majki

Mame su superheroji sveta. Hranilice za kasno noćno hranjenje, gornji deo kolena, čuvari tajni i jedna osoba kojoj znate da se možete obratiti, bez obzira na sve.

Zato se svi bavimo domaćim poklonima za Dan majki, stavljanjem u kalem kako biste toj vodećoj dami u vašem životu dali do znanja koliko vam je stalo.

Bez obzira da li ste lukavi ili se retko bavite lepkom i šljokicama, u ovom vodiču imamo neke od najboljih ideja za poklone koje možete sami da isprobate.

Podmetači za cveće

Svako ima da ispriča priču o svojoj mami koja viče ‘podmetač!’ čim vide blagi nagoveštaj da spuštate šolju na sto za kafu.

Zato će ovaj lukavi poklon biti poslastica – bilo da kombinuje prelepe sušeno ili ceđeno cveće i smolu, ili veze prelepe cvetne šare da sedi u staklenoj vitrini, biće to poklon u kome će moći da uživa iz godine u godinu.

Sviđa nam se ideja da koristimo sveže cveće iz naše bašte, presovano ili osušeno u kutiji od smole za dugotrajan poklon. Evo kako to pravite:

Komplet smole – možete ih preuzeti na Amazonu ili u zanatskoj radnji.
Kalup – Uzmite osnovni kružni kalup iz lokalne zanatske radnje ili prodavaca na eBai-u.
Presano cveće – naš vodič za presovanje cveća bi trebalo da vam pomogne da pripremite cveće, a mi smo veliki ljubitelji lavande, karanfila i latica ruže za ovaj zanat.

Metod

Pomešajte smolu, prateći uputstva na pakovanju.
Sipajte smolu u kalup, ali zaustavite se na pola puta.
Dodajte svoje sušeno cveće, pažljivo ih stavite na vrh.
Sipajte ostatak smole u ​​kalup da biste ih zatvorili iznutra.
Ostavite ovo da stoji najmanje 24 sata, a zatim izvadite podmetač i gotovi ste! Možda ćete morati da obrišete ivice samo da biste završili stvari.

Reci to sa suvim cvećem

Omiljeni cvetovi vaše mame, osušeni i očuvani, su poklon u kome može da uživa još dugo posle Majčinog dana. Uzmite buket za koji znate da će joj se svideti i odvojite vreme da odvojite cveće i pažljivo ih osušite.

Pogledajte naš vodič za sušenje cveća za korake koje treba slediti da biste to uspešno uradili, ali evo nekih naših omiljenih cvetova koje možemo da prikažemo u sušenom aranžmanu:

Ruže – Osušite ih dok su još u pupoljku za slatki dodatak vašem buketu.
Gipsofila – Daju divlji, rustikalni osećaj svakom aranžmanu kada se osuše.
Lavanda – odlično miriše, izgleda odlično i može se dodati u buket pomoću reznica iz bašte.

Razmislite o dodavanju:

Zečja trava (ili zečji rep!) – Ove nejasne dodatke možete kupiti od prodavaca na mreži, oni su u suštini oblik sušene trave i mogu se pokupiti u širokom spektru boja.
Pampas trava – Ova sušena trava je uobičajena karakteristika u prednjim baštama, ali takođe dodaje ljupku teksturu i boemsku atmosferu svakom sušenom buketu. Osim toga, traje do tri godine!
Perje – Dodajte malo glamura i uključite neko veliko perje u boji u svoj buket.

Uradi sam bombe za kupanje

Poklonite svojoj mami ugodnu kupku sa domaćim bombama za kupanje sa pravim cvećem. To je zabavan zanat koji možete isprobati uoči Majčinog dana i ako ga usavršite, onda imate poklon koji se lako može napraviti za svaku priliku. U redu je, možete nam zahvaliti kasnije.

Preporučujemo da pratite korake u ovom vodiču od BBC Good Food. Moraćete da uložite u neke ‘sastojke’, ali možete napraviti nekoliko bombi za kupanje od njih. Možete čak i da sačuvate jednu za sebe. Hajde, nećemo reći.

Napravite bombe za kupanje koristeći predmete iz celog doma, kao što su silikonski kalupi za pečenje – mislimo na dizajn u obliku srca ili zvezde – ili čak koristite svakodnevne kalupe kao što su očišćene posude za jogurt i posude za kockice leda.

Dodajte sušene latice hrizanteme, pupoljke ruža i cvetove lavande u konačni dizajn – za koje se kaže da ima svoja svojstva blagostanja – da biste zaista razmazili svoju mamu.

Skuvaj malo čaja za kupanje

Zar mama nije ljubitelj gazirane vode za kupanje? Bez brige, zamenite bombu za kupanje za čaj za kupanje. Ali ovo nije vaša stvar sa ključalom vodom i vrećicama čaja.

Čaj za kupanje se sastoji od Epsom soli, suvog cveća i esencijalnih ulja kako bi se stvorila bujna mešavina koja se može poprskati u vodi za kupanje za zaista uživanje – i ona to definitivno zaslužuje!

Trebaćeš:

Epsom soli – velike kese možete kupiti u supermarketu ili apoteci.
Osušena lavanda – poznato je da ova biljka deluje umirujuće i da tako dobro miriše u toploj vodi. Uzmite reznice iz svoje bašte ako možete!
Osušene latice ruža – dodajte malo luksuza kupanju, uzmite buket ruža i osušite latice kako biste ih našli u ovom čaju za kupanje.
Osušene latice hrizanteme – poznate po svojim lekovitim svojstvima, ovo je obavezno za svako kupanje u kadi.
Velika tegla sa poklopcem – volimo tegle sa poklopcima od plute za taj domaći dodir.

Metod:

Uzmite Epsom soli i sipajte ih u teglu dok se ne napuni do pola.
Položite svoje osušeno cveće na so. Otvorite poklopac, a zatim prekrijte teglu trakom i možda etiketom koja navodi šta je unutra. Lako!

Napravite buket kolačića

Volimo buket cveća, ali ako vaša mama voli slatko, ceniće ovaj domaći poklon za Dan majki. Uz jestivo cveće i gomilu glazura, sigurno će zadovoljiti svaku želju za slatkim.
Trebaćeš:

Mala poklon kesa – ovo će služiti kao ‘vaza’ za vaš buket.
Kolačići – napravite kolače u maminom omiljenom ukusu, bilo da je to čokolada, torta od šargarepe ili uvek popularan sunđer od vanile.
Jestivo cveće – ovim ukrasite svoju tortu. Maćuhice, latice ruže i cvetovi viole mogu se jesti ili samo uživati kao ukras. Ili ako volite izazov, zašto ne napravite cveće od fondana za dodatnu dekoraciju?
Blok stiropora – ovo ide na dno vaše poklon kese. Ovo možete uzeti iz bilo kog pakovanja koje stigne poštom.
Drveni ražnjići – zabadaju se u kolače kako bi se stvorile stabljike i formirao buket. Važno je da stoje samo nekoliko centimetara više od poklon kese, tako da se vaš buket ne bi prevrnuo kada ga stavite unutra.

Metod:

Ispecite kolačiće i ostavite ih da se ohlade pre nego što ih ukrasite glazurom i prelijte jestivim cvetovima.
Zgrabite svoje ražnjiće i nežno gurnite po jedan u svaki kolač, stvarajući iluziju stabljika, a kolači su cvetna glava.
Uzmite svoju poklon torbu, stavite blok od stiropora unutra, a zatim gurnite svaki cvet kolačića u stiropor. Držite ih blizu zajedno da biste stvorili oblik poput buketa.

I gotovi ste! Trebalo bi da imate slatki, jestivi buket kolačića u kome svi mogu da uživaju kada svratite da vide vašu mamu na Majčin dan.

Koji domaći poklon za Dan majki ćete probati? Ili vam je ponestalo vremena? Nema problema, pogledajte naše ideje za poklone za Dan majki da biste dobili inspiraciju.