Kako se boriti protiv novogodišnjeg bluza

To zatišje posle Božića je prilično čudno vreme. Maltretiraju vas oglasi u kojima se zahteva da uđete u teretanu nakon što ste ceo decembar ohrabrivali da jedete svoju telesnu težinu u pitama sa mlevenim mesom, soba je ogoljena nakon skidanja jelke i sve je samo malo sivo i hladno.

Ali dosta toga! Da, januar je možda malo dole na smetlištima i da, može se osećati kao davno od kada ste zveckali čašama i mazili nekoga u ponoć, ali mi smo tu da sve to popravimo. Kako? Sa bojom!

Prskanje boje tu i tamo može učiniti čuda za naše raspoloženje, a postoji čak i nešto što se zove terapija bojama (ili hromoterapija) za koju se smatra da se bori protiv sezonske tuge u tim danima.

Želite da saznate više o bojama, šta one znače i kako da ih uključite u svoj život ovog januara? Ovde imamo sve što vam treba.

Značenja boja

Nije tajna da nas određene boje ohrabruju. Ovde smo predstavili ključne boje duge i ono za šta se kaže da vas inspirišu, bilo da tražite buket ili samo novu nijansu boje za spavaću sobu.

Crveni

Ova boja može imati različita značenja, od ljutnje do strasti, ali se u Kini crvena smatra bojom koja predstavlja sreću i sreću. Upravo ono što nam treba da započnemo novu godinu.

Najbolje za stvaranje osećaja: romantike, strasti, snage, sreće.

Žuta

Energična i radosna, žuta nas tera da razmišljamo o toplim sunčanim danima i vremenu provedenom sa prijateljima. Gotovo da možemo da probamo onu pintu hladnog jabukovača u pivskoj bašti. Takođe je izabrana za Pantone boju godine za 2021, što nije iznenađujuće nakon godine koju smo imali.

Najbolje za stvaranje osećaja: sreće, pozitivnosti.

Pink

Mnogi od nas ovu boju povezuju sa ženstvenošću, ali se takođe smatra da predstavlja prijateljstvo i harmoniju. Savršeno ako tražite šareno cveće da biste razveselili svoju najbolju prijateljicu koja se bori protiv novogodišnjeg bluza.

Najbolje za stvaranje osećaja: udobnosti, radosti, harmonije.

Zelen

Boja biljaka i zemlje, prskanje zelene boje udahnjuje život svakom prostoru, savršeno u tim posebno sivim januarskim danima.

Najbolje za stvaranje osećaja: smirenost, fokusiranost.

Ljubičasta

Ljubičasta boja, koja se smatra bojom kraljevstva i luksuza, može da izazove osećanja ambicije. Sjajno ako imate neke ciljeve da srušite ove godine.

Najbolje za stvaranje osećaja: motivacije, mudrosti, luksuza.

Orange

Za ljubitelje Noć veštica, ovo je boja izbora, ali za sve ostale narandžasta je boja zalaska sunca i vatre – savršena boja da se motivišete ove nove godine.

Najbolje za stvaranje osećaja: motivacije, energije, snage.

Plavi

Možda mislite da je plava hladna boja, ali je najbolje uživati zbog njenih umirujućih efekata. Odlično ako je vaša novogodišnja odluka bila da malo više vežbate meditaciju.

Najbolje za stvaranje osećaja: smirenosti.
Šareno cveće da pobedi novogodišnji bluz

Tražite najbolje cvetove u vašem domu da biste bili motivisani i srećni tokom beskrajnog meseca januara? Evo samo nekih od naših favorita:

Ruže – crvene

Ruže

Ruže nas teraju da pomislimo na one „trenutke leptira u stomaku“ kada prvi put uđete u vezu ili uzbuđenje što vidite svog novog partnera – sve to osećanja koja bi trebalo da vam poprave raspoloženje i da pobede januarski bluz.

Bilo da ih kupujete kao samoljublje ili ubeđujete svoju drugu polovinu da vas tretira, crvene ruže dodaju malo romantike u sobu.

Crvena je takođe boja koja se povezuje sa srećom, pa unesite te dobre vibracije sa buketom šarenog cveća u grimiznim nijansama.

Narcisi

Ako se možete dočepati nekih od ovih ranih prolećnih cvetova, sigurno ćete se osećati veselije.

Žuta je boja koju definitivno povezujemo sa srećom i radošću, ali volimo i narcise u blistavim nijansama bele sa zabavnim narandžastim sredinama, podsećajući na one sunčane snežne dane kao dece.

Oni su još jedan cvet za koji se kaže da predstavlja nove početke, pa ostavite gomilu na svom stoliću za kafu i motivišite se da prihvatite ovu novu godinu. Mora biti bolje od 2020, zar ne?

Iako biste odmah mogli da pomislite na zlatna polja suncokreta ili vrčeve ispunjene veselim čamcima, u vašoj lokalnoj cvećari možete pronaći mnogo više žutog cveća – žute baštenske ruže, gerbere koje izazivaju osmeh, mimozu sa slatkim mirisom i ljiljane da spomenemo samo neke. .

Gerbera

Vrlo je malo cveća svetlih i srećnih kao gerbera tratinčica, sa svojim širokim spektrom boja i zadivljujućim oreolom latica, oni odmah ožive svaki buket.

Pokupite gomilu gerbera tratinčica u vrućim ružičastim nijansama i pastelnim nijansama za šareno cveće koje vašem domu daje snagu male devojčice.

Da li ste znali da se za tratinčice takođe kaže da predstavljaju mladost i nove početke?

Hrizantema – zelena

Hrizanteme u živopisnim nijansama zelene definitivno imaju polet za život i samo su ulaznica ako tražite šareno cveće da oterate novogodišnju bluzu.

Volimo ove lepršave cvetove kao deo buketa, uparene sa podjednako upečatljivim ružičastim karanfilima i živopisnom ljubičastom statikom.

Za cveće hrizanteme se kaže da predstavlja radost i sreću, a u Japanu se svake godine slavi festivalom u njihovu čast.

Koriste se i u medicinske svrhe i kuvaju u vrućoj vodi za pravljenje čaja. Mislimo da ćemo se držati naših uobičajenih kesica čaja (puno mleka, jedan šećer molim!), ali ipak biste trebali uživati u njima ovog januara.

Iris – ljubičasta

Cvetovi irisa simbolizuju nadu, dok njihova ljubičasta boja označava kraljevstvo i ambiciju. Napravite od ovih cvetova koji sede na vašem kancelarijskom stolu da vas inspirišu dok radite od kuće ili ih poklonite nekome kome je potreban motivacioni podsticaj ove nove godine. Oni su praktično Lico sveta cveća, koji vas podstiču kada vam zatreba.

Pazite na sunčano žutu traku na laticama cveta, verujemo da je to znak boljih dana koji dolaze.

Celosia – narandžasta

Postoje dve vrste cveća celozije koje možete naći u svom buketu. Egzotičnu Celosia argentea (Cristata) naši cvećari s ljubavlju nazivaju ‘mozak’, iako mislimo da ste možda pojeli previše šargarepe ako je vaša narandžasta poput ovih pahuljastih cvetova. Celosia argentea (Plumosa) ima šiljaste, mekane cvetove sa izgledom nalik na pero, a najpopularnije su tamno ružičasti cvetovi.

Obožavamo ovo senzorno cveće koje izgleda primamljivo meko na dodir i dodaje dašak boje vašem domu u onim mračnim danima kada se čini da se sunce ne vidi.

Uživajte u njima kao jedinom cvetu u buketu, pojačanom tamnozelenim lišćem ili među drugim narandžastim cvećem za živopisan aranžman koji izaziva pažnju. Takođe su omiljeni jer imaju dug životni vek u vazi, tako da možete zadržati taj sjaj boje dugo tokom januara.

Zumbul – plavi

Slatke biljke zumbula u saksiji dodaju dašak lepote u zimskim mesecima na prozorskim daskama i stolovima za kafu. Za cvet se kaže da predstavlja iskrenost, što ga čini dobrim, poštenim izborom kada tražite šareno cveće da vam ulepša raspoloženje i prvi mesec u godini.

Zumbul nas podseća na zimu, ali takođe ima divan umirujući efekat kada se uživa u sjajnim nijansama nebeskoplave. Ako je vaša novogodišnja odluka da ove godine više spavate, usredsredite ih na noćni ormarić, sa njihovom umirujućom bojom koja se lepo slaže sa sprejom za jastuke sa mirisom lavande i malo bele buke.