Tumačenje Pantone boje godine

Opklade su isključene! Pantone je proglasio svoju dugo očekivanu boju godine za 2022. i ne možemo biti uzbuđeniji, ne samo zato što su najavili ne samo jednu već dve prelepe nijanse.

Ultimate Grei je opisan kao „čvrst i pouzdan“, dok Illuminating, nijansa sunčano žute, „blista od živahnosti“. Boje su uparene da prenesu „poruku snage i nade“ (i dečače, da li nam je potrebna posle ove godine!).


Obe nijanse će sigurno dominirati svetom dizajna 2021

Iako će se sigurno odraziti u našim enterijerima i ormarima, boja trenutka neće ostati neprimećena ni od strane naših cvetnih dizajnera. Uvek korak ispred trendova, uhvatili smo korak sa našom cvećarkom Viki, kako bismo razgovarali o svemu sivom i žutom.

Oni su savršeno uparivanje i upravo ono što nam je trebalo nakon tako burne godine. Osvetljenje vas ispunjava optimizmom, dok Ultimate Grei izaziva osećaj pouzdanosti, poput starih zgrada koje su preživele oluju.
Koje cveće je pogodno za Pantone boje godine?

Dosta! Iako biste odmah mogli da pomislite na zlatna polja suncokreta ili vrčeve ispunjene veselim cvetovima, postoji mnogo više žutog cveća koje možete pronaći u vašoj lokalnoj cvećari. Žute baštenske ruže, gerbera koja izaziva osmeh, mimoza slatkog mirisa i ljiljani da spomenemo samo neke. Zatim tu je craspedia, male kuglice senf žutih cvetova na skulpturalnim srebrnim stabljikama. Napravljene su za ovaj trend.

Tumačenje Pantone boje godine

Šta je sa Ultimate Grei?

Postoji mnogo srebrno-sivog ili sivo-plavog lišća koje se može koristiti u buketima i aranžmanima. Eukaliptus je jedan od mojih omiljenih za rad (i on je prelepo aromatičan). Takođe volim Stachis, ili jagnjeće uši, sa svojom mekom baršunastom teksturom i srebrnastom bojom i cinerariju koja dodaje divnu teksturu buketu.

Earl Grei ruže su savršene za ovaj trend boja. Njihove svetlosive latice ustupaju mesto blago lavandinom centru. Divan!

Kako Pantone boje godine prevazilaze godišnja doba?

Jer neka žuta će zauvek biti povezana sa prolećem, ali divna stvar u vezi sa Illuminating as shadov je to što ona zaista prevazilazi godišnja doba. Narcisi i lale koji cvetaju tokom prvih nekoliko meseci u godini uskoro ustupaju mesto dramatičnijim žutim stabljikama antirinuma, suncokreta i dalija tokom leta. Čak i zimi, možete odabrati da svom buketu dodate malo sunčeve svetlosti sa toplim žutim kukuricima ili ranunkulima. Donja granica? Svako ko želi da prigrli ovaj trend boja sa prelepim cvećem biće razmažen izborom.

Znate li o prelepim žutim cvetovima?

Onda je vreme da pošaljete cveće da nekome ulepšate dan.
Koje nijanse dopunjuju Pantone boje godine?

Dve nijanse rade zajedno u savršenoj harmoniji, ali ako biste želeli da ih podelite, bio bih sklon da uparim Illuminating sa blistavim narandžama, zeleno-zelenim lišćem i bledom ljubičaste da stvorim zaista živahan buket koji podiže raspoloženje.

Ultimate Grei bi izgledao sjajno uparen sa bledo ružičastim i pastelnim nijansama ili ogoljen i u partnerstvu sa šik belim cvetovima.

Šta biste preporučili za mladu koja želi da ugradi Pantone boje godine na dan svog venčanja?

Zaista zavisi od toga kada planirate da se venčate, jer je uvek najbolje (i za planetu i za vaš džep!) da izaberete cveće koje je prirodno u sezoni kada se venčate. Ranunculi su uvek omiljeni obožavatelji među zimi i novogodišnjim nevestama. Njihove debele latice čine ih malo na pola puta između božura i ruža.

Tumačenje Pantone boje godine

Da se ​​venčate kasnije tokom godine? Žuti delfinijumi će dodati visinu i dramatičnost aranžmanima za stolove, dok će cvetni zid ispunjen žutim baštenskim ružama i orhidejama činiti fantastičnu pozadinu vašim velikim dnevnim fotografijama.

Sećate se craspedia-a koji sam ranije pomenuo? Dostupan je tokom cele godine i savršen je za dodavanje boje u centre stolova i bukete.

Uvedite sivu temu dodavanjem sukulenata veličine pinte u saksije jarkih boja na svako mesto. Mogu se udvostručiti kao svadbene usluge za vaše goste.

Kako održavate korak ispred trendova?

Blisko sarađujemo sa agencijom za predviđanje trendova u predviđanju ključnih trendova za svaku sezonu, koji utiču na razvoj naših novih dizajna, uključujući sve od stabljika do pakovanja, vaza i kontejnera. Takođe kreiramo tabele raspoloženja sa ključnim temama, teksturama i bojama koje delimo sa našim cvetnim dizajnerima kako bismo ih inspirisali kada kupuju svoje cveće i kreiraju individualne dizajne za naše kupce.
Koje druge trendove volite za 2021.

Osvetljenje zaista igra u vellness trendu jer je trenutno nijansa koja podiže. Poznajete li nekoga ko se oseća loše? Želite da im poboljšate raspoloženje ili samo pošaljete pozitivne vibracije? Buket ispunjen žutim cvećem nikada ne uspeva.

Još jedna oblast fokusa za nas u 2021. je održivost. Posvećeni smo tome da naše proizvode i procese učinimo što održivijim. Naše ekološko pakovanje već uključuje biorazgradivu foliju i poklon kutiju koja se može u potpunosti reciklirati. Ove godine smo takođe zamenili naše plastične kesice sa hranom za cveće za one koje se kompostiraju u istom vremenskom periodu kao i kora od banane i preduzeli smo korake da uklonimo sav sjaj sa naših proizvoda za Božić. Sve je ovo napredak, ali svi smo previše svesni da moramo da učinimo još više da bismo smanjili uticaj na životnu sredinu. Za 2022. fokusiramo se na to da ambalaža koju koristimo za isporuku robe našim cvećarama, kao i drugi pribor koji uključujemo u naše poklone, bude što održiviji.