Jesenji trendovi venčanja

Daleko od užurbane praznične sezone, ali pre nego što nastupi hladnoća zime, jesen je postala sve popularnije doba godine za sklapanje braka. Sa insajderskom perspektivom o svemu što se tiče venčanog cveća, delimo naš stručni uvid u boje, trendove i stilove koji se pojavljuju ove sezone.


Jesenska slava

Uzimajući inspiraciju iz Pantoneovog izveštaja o jesenjim bojama za 2017., ova tema venčanja je upravo u trendu za jesen. Vatreno crvena, žućkasto narandžasta i zlatno-lajm su glavne boje sezone, dajući cvećarima obilje kreativne dozvole za kreiranje jesenjeg dizajna venčanja bez sramote. U ovim zadivljujućim primerima tema je oživljena kroz kombinaciju baršunasto crvenih ruža, vatrenog leukospermuma i zlatnih kala. Postoji čak i suptilan nagoveštaj baletske papuče i Marina plave – dve Pantone-ove akcentne boje za jesen 2017. Upotpunite izgled uvođenjem minijaturnih tikvica i rustičnih tkanina poput hesijana.

Hladnije jesenje vreme

će podstaći kreativniji cvetni stil jer je na cveće manje pogođena toplota, što znači da buketi i ukrasi mogu biti od srca obogaćeni omiljenim šumskim proizvodima kao što su šišarke i gole grančice da daju sezonsku atmosferu

Jesenji trendovi venčanja

Enchanted Forest

Za modne neveste, jesenja tradicionalna zemljana paleta boja sigurno će biti zanemarena u korist raskošnijih nijansi. Dove siva i prašnjava ružičasta u kombinaciji sa bogatim crvenim i ljubičastim bojama stvaraju ovaj glamurozni izgled. Izbor cveća je takođe luksuzan – razmislite o puno raskošnih ruža i bluzastih hortenzija, koje će i jedno i drugo trajati duže sada kada je temperatura niža. Nemojte zanemariti ni male detalje – bujnost svežeg (ili lažnog) voća poput sezonskog bobičastog voća je odličan način da kreirate dizajn koji je jedinstven koliko i moderan. Još jedan vrhunski savet za jesenje neveste je da koristite lampice za čaj i sveće u svojim cvetnim aranžmanima.

Za modne neveste

jesenje klasične palete boja narandžasta i crvena će pasti sa liste obaveznih boja i biće zamenjene nežnijim pastelnim nijansama sive i prašnjavo ružičaste u kombinaciji sa bogatim crvenim i ljubičastim.

Za neveste koje žele da budu šik i klasične, čisto bela tema zaista dobro funkcioniše za jesenja venčanja. Što se tiče izbora cveća, ljiljani i ruže su savršeno uparivanje i, kada se kombinuju sa sivo-zelenim lišćem, stvaraju izgled koji uspeva da bude bezvremenski, ali u isto vreme. Cele godine smo videli modu za veće bukete, kako labave, tako i izmišljene, a jesen nije izuzetak. Strukturne stabljike kao što su Calla ljiljani zaista dobro funkcionišu u kaskadnim buketima, a potpuno bela verzija posebno pokazuje zaustavljanje.

Za neveste koje traže alternativu

uz tradicionalnu jesenju paletu boja žućkasto narandžaste i crvenkaste crvene, prigušene boje su definitivno favoriti sezone. Bela, zelena i siva je šema boja koja je ključna za doba godine.

Pitajte stručnjake

Evo nekih od naših najboljih saveta koji će vam pomoći da odaberete cveće za vaše jesenje venčanje

Udajem se krajem oktobra i želeo bih da dam suptilan znak za Noć veštica, a da ništa ne izgleda strašno! Koje cveće je u sezoni i kako da ga prikažem?

Jesen je sve o bojama. Topla crvena, crvenkasta i žuta boja promenljivog lišća, jarko narandžasta bundeva i tamno smeđa kornjača čine prelepu toplu temu venčanja.

Suptilan nagoveštaj Noći veštica može se stvoriti dodatkom grevilije obojene u crno, dajući savršen osećaj za Noć veštica kada se pomeša sa drugim jesenjim bojama.

Mini tikvice se takođe mogu koristiti u samim aranžmanima, dajući sugestiju o vremenu žetve, a možete razmisliti o upotrebi sveća da biste stvorili toplu atmosferu za Noć veštica.

Za poklon jeseni i Noć veštica, predložio bih cveće poput dalija, rudbekije i fizalisa, sa kordilinom, miskantusom i hrastovim listovima. Bobičasto voće i voće će takođe dobro funkcionisati, a naravno bundeve, tikve i vrbe će dodati dodatnu dramu.

Vežemo se u štali polovinom septembra – koje cveće/boje treba da izaberem koje će upotpuniti mesto održavanja i odražavati doba godine?

Jesenska paleta boja je toliko bogata i živahna, da je radost za cvećara da radi za venčanja.

Obim štale će vam omogućiti da budete veliki i smeli sa svojim izborom cveća, pa bih predložio dosta hortenzija u bordo i roze, mango kala i tamnocrvenih i dalija breskve.

Postoje i neke prelepe sorte ruža koje će upotpuniti jesenju temu i bile bi savršene za vaš buket – ja posebno volim Miss Piggi i Vuvuzela sa njihovim dvobojnim narandžastim i ružičastim nijansama.

Možete ići na veliko i sa lišćem, sa većim listovima i vrbama koje stvaraju visinu i oblik savršene za mesto održavanja štale.

Da li mogu da ubacim voće u svoj svadbeni buket u ovo doba godine?

Apsolutno! Posebno bobice izgledaju sjajno u jesenjim buketima.

Vaš cvećar će moći da da predloge na osnovu vaše ukupne teme boja i stila i oblika vašeg buketa.

Ako ste zabrinuti da koristite sveže voće, postoje neke fantastične lažne bobice i sušeno voće koje će zaista izgledati kao deo i kada se pomešaju sa svežim cvećem i lišćem izgledaće jednako dobro kao i pravo.

Želeo bih cvetnu krunu za venčanje početkom septembra – Koje cveće da koristim? Imam neutralnu šemu boja.

Zavisi od toga koliko biste želeli da vaša cvetna kruna bude velika ili mala i kako ćete stilizovati kosu za vaš veliki dan.

Vaš cvećar će vam pomoći da se odlučite za nešto savršeno, ali ja posebno volim mešavinu anemona, astilba, frezija, prskanih ruža i astrancije u beloj boji i boji slonovače, sa zelenim bobicama hiperikuma i eukaliptusa.

Tako lepo i delikatno.

Voleo bih da malo drugačije ukrasim prolaz u mojoj crkvi, ali ne znam odakle da počnem. Pomoć!

Na svakoj drugoj klupi rasporedite visoke grane vrbe u velike saksije od terakote i pričvrstite jesenje lišće poput hrasta na grane kako biste stvorili dizajn nalik drvetu.

Velike hortenzije u jesenjim nijansama u podnožju grana u saksijama će stvoriti maksimalan uticaj.