Juna venčanja

Bela stolica ukrašena crvenim cvećem

Junska venčanja su tradicionalno najpopularniji mesec za venčanje. Jun, jul i avgust su najbolji meseci za venčanje napolju ili u dvorištu. Uz našu promenu sveta i novu normalu sa društvenim distanciranjem, uživajte u planiranju bezbrižnog romantičnog, intimnog venčanja na otvorenom sa ograničenim brojem gostiju. Svi moramo poštovati socijalno distanciranje, ali zašto čekati da se venčamo! Zabavite se i kreirajte sopstvene cvetne aranžmane. Kombinujte omiljeno letnje sezonsko cveće i cveće koje je dostupno tokom cele godine, kao što su ruže, karanfili, ljiljani, gerbera tratinčice i hrizanteme.

Junska letnja venčanja ispunjena su toplim sunčanim danima i prelepim zelenim pejzažima. Izaberite cveće koje upotpunjuje vašu venčanicu. Bledo roze i rumenilo, ili ljubičaste sa žutim pramenovima. Neka vaše cveće bude smelo ili jednostavno; vaš je poseban dan, pa izaberite svoje omiljene i umešajte ih u svoj buket!

Vjenčanje na plaži

Ili ste možda sanjali o venčanju na plaži sa prirodnim bluz nebom i pozadinom vode okeana. Buketi za plažu mogu biti tako zabavni za „uradi sam“, dodajući školjke, korale, morsko staklo, foliju i dodir plavog cveća kako bi upotpunili vodu i plavo nebo.

Buket tropskog cveća

Da li razmišljate o temi tropskih ostrva? Ukrasite zelenilom dodajući palmino lišće, sago palmu, žad palmu ili čudovišno zelenilo. Uparite zelenilo sa tropskim cvećem kao što su dendrobijum orhideje, protea, sukulenti i rajska ptica. Izaberite ruže u živopisnim bojama zalaska sunca kao što su vudu narandžasta, ruža Tara žuta ili vruće ružičasti topaz.

Ruke drže stabljike

Ima toliko lepog venčanog cveća. Neki od mojih omiljenih cveća su ranunculus, asters, dugmad hrizanteme, kala, orhideja cimbidijum, dalije, tratinčice, delfinijum, frezija, božuri, hortenzije, perunika, larkspur, čipka kraljice Ane, ruže, bele ili žute tratinčice, pauci Chrisanthemu , suncokret i hortenzije.

Saveti o cveću

Ruže u spreju imaju mnogo ličnosti i savršeno su cveće za bilo koji cvetni aranžman! Izgledaju prelepo sa skoro svim žarišnim cvetovima ili pomešani sa cvećem punila. Lako se organizuju i povoljni su za budžet.

Da li aranžirate cveće u vazi ili kontejneru sa širokim grlom? Ponekad, ako je otvor vaze širok, cveće će pasti na stranu, što će otežati raspored. Formirajte mrežu sa cvetnom trakom na otvoru vaze kako biste podržali stabljike cveća. Pre nego što napravite rešetku, napunite vazu vodom.

Da li su vaši cvetovi čvrsto zatvoreni? Topla voda pomaže da se čvrsto zatvorene cvetne glavice potpuno otvore. Kada su vaši veliki cvetovi otvoreni, dodajte ih prvo u svoj aranžman okrećući aranžman. Popunite manjim cvetovima koristeći različite oblike i veličine, praveći visok aranžman? Neka visina bude oko jedan i po puta veća od dužine kontejnera. Širina treba da uravnoteži visinu.