Rezervacija venčanja je i dalje jedan od najboljih načina da povećate ukupni profit cvećara.

Iznenađujuće, neki cvećari ne shvataju previše ozbiljno rezervisanje klijenata za venčanje ili radije odlučuju da se ne bave gnjavažom oko rezervisanja venčanja. Nažalost, bez obzira na to koliko novca zarađuje vaš posao sa cvećem, ovo je velika greška jer rezervisanje venčanja donosi značajan profit i pokazalo se da obezbeđuje budući profit cvećara.

Na ovom blogu ćemo razgovarati o 8 načina da privučete više klijenata za venčanje u svoju cvećaru putem marketinga i jednostavnih taktika u kući.

8: Stvaranje ambijenta

Stvaranje prelepe atmosfere će vam pomoći da obezbedite osećaj sigurnosti kod vaših venčanih klijenata. Uglavnom svi kupujemo očima i emocijama, naš cilj je da se vaši klijenti na venčanju osećaju prijatno i da budete najbolji cvećar za posao.

Napravite određeni prostor dizajniran za svadbene konsultacije.
Imajte odgovarajuće udobno sedenje.
Neka računar/tablet bude dostupan za brzu referencu slike.
Budite spremni, uverite se da je softver za venčanje otvoren i spreman za beleženje.
Ponudite svojim svadbenim klijentima nešto za piće.

7: Budite ljubazni

Cvećari su po prirodi veoma ljubazni, ljubazni i požrtvovani. Međutim, ponekad klijenti na venčanju zahtevaju super neobične stvari, pa čak i malo iznerviraju svog cvećara. Danas će vaši klijenti na venčanju uglavnom raditi svoj domaći zadatak i gledati šta im se dopada za njihov poseban dan.

Poštujte njihove potrebe i želje.
Budite uzbuđeni i delite njihov entuzijazam za njihov poseban dan.
Obrazujte svog klijenta za venčanje o tome šta je moguće, a šta ne.

Najvažnije ovde je, da budem iskren, ako postoji nešto što jednostavno ne možete da uradite po ceni ili jednostavno ne postoji način da se dobije određeno cveće, obavestite ih. Većina klijenata za venčanje će poslušati savete njihovih cvećara i tražiti alternative u svom izboru.

6: Plaćeni/besplatni oglasi na sajtovima za venčanja

Većina profesionalaca u oblasti cveća čula je za The Knot, Vedding Vire i mnoge druge. Preporučujemo vam da se prijavite za bar jednu od ovih lokacija da biste bolje upoznali svoju cvećaru.

Možete povećati svoje rezervacije za venčanja za 10 -40 više godišnje.
Besplatni oglasi mogu umanjiti vašu vidljivost pokrivajući neke ključne elemente koje klijenti na venčanju vole da vide, kao što su recenzije. Međutim, ako budžet ne dozvoljava, bolja je besplatna reklama nego bez oglasa.
Odredite budžet i platite neke oglase na sajtovima za venčanja. Nakon godinu dana, pregledajte koliki je profit ostvaren i odlučite da li ćete nastaviti da se oglašavate ili ćete smanjiti ili povećati budžet.

5: Veb stranica za venčanje

Ništa ne govori više od vašeg sopstvenog veb-sajta za venčanje, sasvim je u redu imati stranice za venčanje na vašoj veb lokaciji za e-trgovinu cveća. Ako želite da proširite svoje rezervacije za venčanja, preporučujemo vam da imate veb lokaciju koja nije e-trgovina dizajnirana da prikazuje samo vaše usluge venčanja.

Prikažite svoj rad na stranicama kategorija. primer: svadbeni buketi, cveće za prijem, lukovi i tako dalje.
Veb lokacije za venčanja koje su pune galerija nude posetiocima mnogo opcija da ostanu i pregledaju, što će povećati vašu optimizaciju za pretraživače ili SEO.
Napravite određenu stranicu dizajniranu da preporuči prodavce sa povratnim vezama i neka učine isto za vas na svojoj veb lokaciji ako vam uzvrate uslugu.
Povratne veze se smatraju zlatom za SEO, tako da je preporuka dobavljača i da vas prodavci preporučuju je situacija u kojoj svi dobijaju.

4: Društveni mediji

Prednosti sajtova društvenih medija kao što su Facebook, Pinterest, Instagram i Ioutube su od suštinskog značaja za izgradnju vašeg brenda. Iako u početku možda nećete rezervisati mnogo venčanja, strpljenje i marljivost su ključ.

Često postavljajte slike na svoje platforme društvenih medija, ako je moguće, svakodnevno.
Ponudite podsticaje za rezervaciju venčanja.
Budite odgovorni na komentare kupaca.
Napravite IouTube video

3: Partner Up

Postoje mnogi vlasnici cvećara koji bi voleli više održivosti cvetnih venčanja, ali nemaju resurse ili vreme da se u potpunosti posvete marketingu venčanja ili konsultacijama. Ako ste u ovoj situaciji, nemojte odustati od venčanja, zapamtite da je sve u tome da vaš brend bude dobro zaokružen.

Postoji mnogo nezavisnih venčanih cvećara koji će raditi isključivo sa vama na izradi rezervacija za venčanje. Generalno, ovi nezavisni izvođači cveća za venčanja dobijaju proviziju za sva venčanja koja rezervišu za vas i drže se da samo promovišu vaš cvetni posao.

Izvođači venčanog cveća nude mnoge prednosti ako vam je vreme od suštinske važnosti.

Bavite se svakodnevnim marketingom za venčanja.
Aranžiranje cveća za venčanje se radi uz Vašu pomoć i Vaših dizajnera u Vašoj cvećari.
Bavite se svim naručivanjem cveća za venčanje.
Rukujte podešavanjem dok je vlasnik prodavnice odgovoran za pružanje usluga dostave, vozača i vozila.
Primite proviziju plaćenu na cenu venčanja minus sve troškove vlasnika cvećara.

2. Od usta do usta

Ponekad, posebno kada ste novi u cvetnoj profesiji, kada pravite venčanja morate dati mnogo da biste dobili malo, a po malo, ovo je finansijska dobit ili profit. Ono što zapravo dobijate je mnogo budućih klijenata.

Mi nikako ne preporučujemo da se svadbeno cveće pravi besplatno. Kada počnete, pokažite šta možete da uradite i budite po razumnoj ceni, smatrajte da je ovo marketinška taktika. Većina rezervacija za venčanja i poseta vašoj cvećari dolazi od gostiju na venčanjima koja ste opsluživali ili preporuka vaših klijenata za venčanje.

Od usta do usta je daleko najbolji način da plasirate svoj posao sa venčanjima sa cvećem.
Omogućava dugoročne odnose sa kupcima.
Održava vaše poslovanje stabilnim i konstantno profitabilnim.

1: Znajte šta je „vruće“ u svadbenom cveću

Kada imate sve svoje potencijalne klijente za venčanje, zakažite konsultacije, marljivo ste postavili odlično dizajnirani prostor za svoje klijente i budete super ljubazni i puni poštovanja, da li ste u toku sa najnovijim trendovima na venčanjima?

Za vaše klijente to svakako može biti razbijeno ako niste svesni specifičnih „vrućih“ trendovskih venčanih cvetnih dizajna.

Vaš je posao, kao profesionalca u cveću, da budete ispred trendova i ponudite uzbudljive opcije za svoje klijente da pokažete da ste „sa tim“, „trenutni“ i „u toku sa trendovima cvetnih venčanja“.

Idite na časove cveća za venčanje o tome šta je u trendu.
Provedite vreme pretražujući sajtove društvenih medija o tome koji cvetni trendovi na venčanju dobijaju najviše ušteda i lajkova.
Vežbajte specifične trendove venčanja. Ako vreme i budžet dozvoljavaju, odvojite dan za vežbanje raznih trendova na venčanju. Nakon dovršetka dizajna, možete objavljivati na svojim veb lokacijama za cveće i platformama društvenih medija.