predvidjanja trendova venčanog cveća za

S obzirom da su mnoge proslave 2021. prekinute zbog koronavirusa, 2022. će biti naporna godina za vezivanje čvora – naravno ako pandemija dozvoljava. Dakle, koje prekrasne cvetove očekujemo da vidimo krase prolaze i bukete? Razgovarali smo sa nekoliko naših zanatskih cvećara da saznamo koje cveće misle da će biti veliko na veliki dan.


# 1 Mikro venčanja sa smislenim aranžmanima

Sva otkazivanja i odlaganja 2021. znače da su mnogi parovi sada više fokusirani na ono što je zaista važno: proslavu ljubavi sa svojim najbližima. To, plus moguća ograničenja okupljanja, znači da očekujemo više mikro venčanja 2022. Ali to ne znači mikro cveće. Umesto toga, očekujemo da parovi još više razmisle o svom cvetanju – pazeći da budu smisleni i prikladni za stvaranje intimne atmosfere.

predvidjanja trendova venčanog cveća za

#2 Makro venčanja gde je više više

U drugom kampu će biti parovi kojima su se 2021. razbili snovi o venčanju, tako da planiraju da budu sve veći i bolji u 2022. Na ovim proslavama više je više.

„Očekujemo da ćemo videti neke prave cvetne bajke sa cvetovima apsolutno svuda – od centara stolova koji se zaustavljaju do upečatljivih cvetnih lukova dok parovi pokušavaju da prirede zabavu godine. ”

predvidjanja trendova venčanog cveća za

#3 Pantone boja godine

Gurui boja u Pantoneu odabrali su dve boje za koje misle da ćemo ih videti više u 2022.

Za venčanje Pantone boje čine upečatljivu kombinaciju, savršenu za postavljanje stilskog i elegantnog tona koji je i dalje radostan. Parovi koji žele da iskoriste boje trenutka mogli bi da imaju žute stabljike poput gerbera, mimoze sa slatkim mirisom i skulpturalnih krapsedija, nadoknađene srebrnoplavim stabljikama i lišćem (mislite na eukaliptus ili stahis).

Naša cvećara Zorana je rekla: „Svaka mlada koja želi da prihvati ovaj trend boja sa prelepim cvećem biće razmažena izborom. Žute ranuncule su uvek omiljene među zimskim i novogodišnjim nevestama. Njihove debele latice čine ih na pola puta kuća između božura i ruža. Vežite se kasnije tokom godine? Žuti delfinijumi će dodati visinu i dramatičnost aranžmanima stola, dok će cvetni zid ispunjen žutim baštenskim ružama i orhidejama činiti fantastičnu pozadinu vašim velikim dnevnim fotografijama.”

predvidjanja trendova venčanog cveća za

#4 Antički pasteli

Volimo belo venčanje koliko i sledeća osoba, ali 2022. očekujemo malo više boje. Očekujte da ćete videti kako prelepe, prigušene pastele ulaze u bukete i aranžmane.

„Poželećete ruže, ruže i još ruža da biste oživeli ovaj romantični trend. Zamolite svog cvećara da koristi baštenske sorte jer su one veoma mirisne i imaju puno raskošnih latica. O’hara ruža bi bila odličan izbor jer njene latice boje slonovače ustupaju mesto breskvasto ružičastim centrima i izgledaju tako lepo kada se kombinuju sa drugim cvetovima rumenila.”

predvidjanja trendova venčanog cveća za

#5 Kaskadni svadbeni buketi

Opet, moramo da zahvalimo kraljevskoj porodici za ovo. Sa ponovnim porastom interesovanja za princezu Dajanu nakon Netflik poslastice The Crovn, očekujemo da se njen izbor cveća vraća, odnosno zadivljujući kaskadni svadbeni buket koji je popularizovala 80-ih. Možda najtradicionalniji stil svih svadbenih buketa, buket za tuširanje je oličenje elegancije, dizajniran da graciozno izlazi iz ruku mlade. Gotovo svaka vrsta cveća može da se pojavi, ali buket je obično veličanstveno obogaćen pratećim bršljanom i svežim lišćem.

predvidjanja trendova venčanog cveća za

„Buket u kaskadnom stilu koji je princeza Dajana napravila ikonom, dobiće modernu preobrazbu za 2022. Očekujte da vidite cveće poput orhideja, klematisa, jasmina i ljiljana kako graciozno teče iz ruku mnogih nevesta. U pogledu boja , verovatno ćemo videti korak dalje od belih cvetova koji se stapaju sa venčanom haljinom i prelazak ka jačim tonovima koji osiguravaju da su sve oči uprte u mladu.”

#6 Uređenje stola

S obzirom da gosti imaju mnogo toga da nadoknade nakon toliko vremena razdvojenog, mislimo da će venčanja 2022. dati prioritet razgovoru nad visokim centralnim delovima. Dugi stolovi sa niskim rasporedom biće red dana. Ovi aranžmani su lepi, omogućavaju gostima da lako ćaskaju i nema opasnosti da se nečiji šešir uhvati za visoku sveću.

predvidjanja trendova venčanog cveća za

#7 Drage dalije

Pređite preko božura, u gradu je novi venčani cvet! Jednom odbačeni kao staromodni, mislimo da je konačno došao trenutak dalije. Nadamo se da će njegova zaslužena renesansa biti duga!

# 8 Učinite to mirisnim

Očekujte da će venčanja mirisati onako dobro kao što izgledaju 2022. Predviđamo da će neveste tražiti mirisno cveće da ispuni njihov veliki dan aromatičnom privlačnošću. Bez obzira da li parovi žele da ponovo stvore dragocene uspomene, poput mirisa bašte iz detinjstva, ili samo da obezbede da im dan bude potpuno čulno iskustvo, proslave bi trebalo da budu poslastica za nos. Ekskluzivni đurđevak, baštenske ruže i božure ocenjujemo zbog njihove mirisne moći.