SEO je skraćenica od Search Engine Optimization, to je način na koji veb lokacije poput Google-a, Bing-a i drugih pronalaze vašu veb lokaciju kada neko pretražuje sadržaj. Ovo je važno za vas kao cvećara jer vaša veb lokacija može da proizvede prodaju samo ako ljudi mogu da je pronađu! SEO može izgledati zastrašujuće, ali ako sledite ove jednostavne predloge, možete poboljšati svoj SEO za kratko vreme.

Učinite svoju veb lokaciju relevantnom

Šta održava vašu veb lokaciju relevantnom? Kvalitetan sadržaj kreiran posebno za vašu demografsku kategoriju. Da! Vaša veb lokacija, baš kao i vaše poslovanje, brendiranje i marketing, treba da budu usmereni ka određenoj demografskoj grupi! Da li vaši potencijalni kupci traže „cveće koje je povoljno za budžet“ ili im je važnije „cveće sa dugom vekom“? Čak i jednostavne fraze poput „Isporuka u oblast ’vaših gradova’“ će pomoći privlačenju saobraćaja na vašu stranicu. Uverite se da se ove fraze koriste na vašoj veb lokaciji jer će to biti ono što vaš klijent traži kada pretražuje na mreži.

Redovno ažurirajte svoju veb lokaciju

Drugi deo održavanja relevantnosti za SEO je da se vaša veb lokacija redovno ažurira. U veoma rastućem svetu digitalnog marketinga, ostati na vrhu vaše igre je kritično. Uverite se da se sve što uključuje datum na vašoj veb lokaciji stalno ažurira, uključujući autorska prava, podsetnike o datumima, postove na blogu i još mnogo toga! Redovno ažuriran sadržaj zasnovan na vebu jedan je od najboljih pokazatelja relevantnosti sajta u pretraživačima.

Metapodaci iza vela

Ovo može biti mesto gde SEO postaje malo složeniji i deo je u kojem se mnogi uplaše. Postoji mnogo SEO mogućnosti skrivenih u onome što izgleda kao beskonačni zidovi kodiranja. Ako imate alatku za dizajn veb stranice kao što je FloraNekt, rad iza kulisa može postati mnogo lakši. Kada dizajnirate svoju veb lokaciju, svaka stranica sadrži razmak između oznaka za umetanje metapodataka ili informacija o vašoj stranici. Ove reči koje gledaoci vaše veb stranice ne mogu da vide su kritične za vašu veb lokaciju da privuče pažnju pretraživača.

Povezati prikladno

Veze koje vode do drugih lokacija na vašoj veb lokaciji su odličan način da dodate SEO vrednost vašoj stranici jer potencijalno mogu privući klijente koji pretražuju drugu veb lokaciju poput vaše. Pokušajte da napravite relevantne, slične i korisne veze u svom tekstu. Ove veze mogu biti dodatne informacije u tekstu vašeg bloga do drugih izvora sa znanjem ili pohvala lokalnom preduzeću ili umetniku koji je pomogao u pružanju dodatnih proizvoda za vašu prodavnicu kao što su slatkiši. Umesto da dodajete veze „kliknite ovde“, pokušajte da napišete ime odredišta.

Koristite svoje Alt oznake

Alt oznake su poput metapodataka jer se nalaze iza teksta. Međutim, ovaj tekst je povezan sa vizuelnim slikama. Uverite se da uvek označavate svoje vizuelne elemente uključujući slike i video. Obe su glavne prodajne tačke u svetu cveća. Alternativni tekst omogućava pretraživačima da pronađu vašu stranicu baš kao gore navedene tehnike.

Nadamo se da će vam ovih 5 saveta pomoći da malo povećate svoju prodaju na mreži. Bez obzira na to koje savete uzimate, uvek pratite svoj onlajn saobraćaj da biste videli bilo kakvo povećanje ili smanjenje saobraćaja kako biste mogli da idete ka efikasnijem marketinškom planu u budućnosti.