Dan vašeg venčanja je jedan od najspektakularnijih dana u vašem životu.

Ispunjena je ljubavlju, radošću, nadom i lepotom. Iako ćete, naravno, biti najspektakularniji prizor na venčanju, vaše venčano cveće bi trebalo da dođe odmah! Posle neveste, cveće je generalno najviše komentarisan aspekt venčanja, jer ono zaista ima moć da stvori ili razbije atmosferu u sobi. Na koji način to ide zavisi od odluke o tome ko treba da ih kreira za vas.

Zapošljavanje cvećara za venčanja

Kada je u pitanju dan vašeg venčanja, želite da svaki detalj bude apsolutno savršen. Ne radi se samo o tome da se obezbedi da su mlada i mladoženja spremni za odlazak, već se radi i o mestu održavanja. Uz pripremu prostora dolazi i koordinacija boja, postavljanje nameštaja i da, čak i cvetni aranžmani.

Evo nekoliko ključnih prednosti venčanog cvećara sa kojima će vašim prijateljima biti teško da se takmiče:

Pristup vrhunskim dobavljačima cveća

Cvećari svakodnevno kupuju i prodaju cveće u vrednosti od više hiljada dolara. Kada se pojave na tržištu donose značajnu kupovnu moć i snagu odnosa. Oni znaju kome da odu po šta i kako da povremeno izvuku uslugu da bi dobili nešto posebno za svoje mlade i mladoženja.

Pošto oni imaju pristup ovome na tržištu ili preko uzgajivača, vi imate pristup preko proksija. Želite da osigurate da je vaše cveće besprekorno, a angažovanje cvećara je način na koji možete biti sigurni da ćete to dobiti.

Iskustvo sa određenim mestom (tako da izgleda najbolje)

Mnogi cvećari takođe imaju veze i značajno iskustvo sa određenim mestima. To znači da već znaju kakav će aranžman najbolje izgledati u tom datom prostoru. Ovo je značajna prednost jer želite cvetne aranžmane koji neće biti nadmoćni, ali se takođe neće uklopiti i nestati. Želite da aranžmani budu savršena kombinacija i da se uklapaju u vaš prostor kako bi izgledao apsolutno najbolje!

Prijatelji mogu uživati u danu

Budimo iskreni, koliko god lepo izgledalo da vam prijatelj nudi svoje usluge, želite da uživate u posebnom danu pored vas. Ono što se tiče cvetnih aranžmana je da oni moraju biti postavljeni na dan i često u strogim granicama koje postavlja mesto. Vaši prijatelji bi trebalo da se sami pripremaju za ovaj poseban trenutak, a ne da se znoje i stresaju oko toga koji aranžmani treba da idu. Čak i ako kažu da žele, a verovatno žele, trebalo bi da uživaju u danu sa vama!

Povratne informacije/savet o drugim opcijama dobavljača

Nema mnogo cvećara sa deceniju ili dve iskustva koje nisu videli ili čuli u industriji. Oni poznaju sve dobre dobavljače, i što je još važnije, one na koje treba obratiti pažnju.

Od kolača do fotografa, obično imaju malu knjigu ljudi kojima možete verovati.

Zapošljavanje prijatelja

Angažovanje prijatelja da uradi vaše venčano cveće nikako nije loša stvar. U stvari, to može biti prilično iskustvo povezivanja. Međutim, zapošljavanje prijatelja nosi više rizika u poređenju sa angažovanjem cvećara. Postoje prednosti i mane, pa hajde da razgovaramo!

Rizik prijateljstvo

Nešto što svi pokušavaju da previde kada angažuju prijatelja u bilo kojoj situaciji je da imate potencijal da uništite prijateljstvo. Kritikovati prijatelja i tretirati ga kao zaposlenog može izazvati haos ako se uradi loše. Možda mislite da ste vi i vaš prijatelj izvan toga, ali ponekad ne znate dok ne bude prekasno. Ovo je nešto što treba dobro razmotriti pre nego što dozvolite prijatelju da uradi vaše venčano cveće.

Može biti sjajno iskustvo povezivanja

S druge strane, dopuštanje vašem prijatelju da to uradi za vas može biti neverovatno iskustvo povezivanja za vas oboje. Moći ćete da razgovarate o šemama boja, uporedite fotografije i imate posebnu memoriju koju delite samo vas dvoje. To je neverovatna čast i ako vaše prijateljstvo može malo da izdrži status zaposlenog, vredi razmisliti

Nedostatak iskustva

Ovo je posebno za prijatelje koji nisu profesionalni cvećari, već samo imaju strast prema tome ili su dobri u tome. Nažalost, to što su dobri u tome ne čini ih kvalifikovanim da pripreme čitavo mesto za venčanje puno aranžmana. Ovaj nedostatak iskustva može izazvati niz problema:

Planiranje može potrajati duže

Aranžmani možda neće izgledati baš onako kako ste mislili

Oni mogu preuzeti kreativnu kontrolu bez da vam kažu

Rizikujte da ne dobijete željeno cveće jer verovatno ne znaju za odgovarajuće vremenske okvire

Pogrešna komunikacija oko dizajnerskih ideja

Možda nećete moći da pozovete pravu pomoć tog dana

Posao ne shvataju ozbiljno jer nisu profesionalci

Plaćajte veću cenu na cveće

Cvećari često dobijaju popuste i posebne cene na cveće koje koriste u svojim aranžmanima. Ovi poslovi se često prenose na vas. Kada angažujete preko prijatelja, verovatno ćete platiti više jer vaš prijatelj nije upoznat sa najboljim dobavljačima.

Ne dobijaju nikakve posebne popuste ili promocije. Ovo može dovesti do toga da potrošite najmanje dvostruko više na cveće ili da morate da smanjite svoje dizajne, ostavljajući vas blizu onoga što biste platili profesionalnom cvećaru za venčanje.

Poslednje misli

Iako postoje prednosti i nedostaci za zapošljavanje prijatelja da uradi vaše venčano cveće, to često nije poželjna metoda. To je jednostavno zato što su prijatelji retko profesionalci za venčanja. Imaju najbolje namere, ali ovo je vaš veliki dan, i zaslužujete da mirno spavate znajući da se sve radi profesionalno i da će izgledati kako očekujete na veliki dan.