Kao cvećari, razumemo da se cvetni trendovi mogu menjati iz godine u godinu i da se neki mogu zadržati neko vreme. S obzirom da je 2022. odmah iza ugla, samo tri nedelje, hajde da pogledamo nekoliko cvećarskih trendova koji se očekuju tokom 2022.


Pribor

Za prave ljubitelje cveća, potrebno je više od lepog cveća, kontejner bi takođe trebao biti odličan! Najnoviji trend koji će se nastaviti u 2022. su kontejneri od drveta i kože sa dizajnom pod uticajem indijske i afričke kulture. Cvećari, imajte na umu da dizajneri enterijera koriste mnogo pletera i ratana za dodatni šarm.

Umesto da kupci otkažu svoje planove za venčanje, odlučili su da ove godine budu manji sa mikro venčanjima. Mikro venčanja su trend koji će se nastaviti iu 2022. Svadbeni cvetni aranžmani u manjem obimu za ceremonije i prijeme. Cvećara da li ste razmišljali o ponudi cvetnih dizajna koji su manji ili za intimne prostore?

Trendovi cvećara 2022

Kako mnogi ljudi sada rade i uče od kuće, prostori koji su multifunkcionalni su zaista došli u fokus. Mnogi potrošači stvaraju biofilne dizajne koji uključuju prirodne elemente kao što su sveže cveće, svetlost i biljke u njihovom domu. Studije pokazuju da vas žive biljke čine produktivnijim tokom rada i može vas učiniti srećnijim.
biofilni dizajni

Održivost

Održivost se sve više pojavljuje kod cvetnih dizajnera i nastaviće se do 2022. Cvećari koriste ekološki prihvatljiva pakovanja i koriste ekološki prihvatljive zamene za cvetnu penu u aranžmanima. Ne samo da su cvećare održive sa svojim zalihama, već i cveće. Trendovi pokazuju da je sušeno cveće i dalje u trendu, a sušeno cveće se kombinuje sa svežim cvećem ili kompletnim sušenim aranžmanima. Kakav još jedan sjajan način za cvećara da smanji otpad i troškove cveća sušenjem sopstvenog cveća.
održivo cveće

Boja i stil

Neki od najvažnijih trendova u cvećaru odnose se na boje i stil za 2022. Boja godine prema Pantone-u je svetleća! Osvetljenje predstavlja snagu i pozitivnost. Ova svetla boja obuhvata dublja osećanja promišljenosti uz obećanje nečega što je sunčano i prijateljsko.

Zelenilo i lišće

Zelenilo i lišće su uvek popularan izbor među cvećarama. Dizajneri su prikazani kako koriste obojeno/izbeljeno cveće, obojeno zelenilo i pampas travu koja će se nastaviti i u novoj godini. Trend zaista odgovara Pantone boji godine!

Cvećari, koje trendove cvećara planirate da pratite u 2022? Podelite sa nama u komentarima!