Zanatski cvetni alati

Bez obzira da li tek počinjete ili ste u industriji godinama, važno je da imate na umu alate koje koristite i koje svrhe služe. Vremenom alati mogu postati istrošeni i neudobni za upotrebu, zbog čega želimo da podelimo sa vama nekoliko najboljih 10 osnovnih alata za cvećare i kako vam oni mogu pomoći.


1. Cvetni nož

Cvetni nož je neophodan alat za svakog dizajnera. Kada radite sa stotinama stabljika, cilj je imati alat koji je efikasan i efikasan. Noževi za cveće su najbolji ako držite stabljiku cveta u jednoj ruci, a nož u drugoj dok se povlačite da biste sekli. Važno je da pronađete pravi alat za svoju ruku kojim se osećate prijatno da koristite. Postoji tehnika korišćenja cvetnog noža i potrebno je vreme da se usavrši.

2. Sekači cvetnih grana

U vašem cvetnom aranžiranju deblje stabljike i grane mogu biti problem bez pravog alata. Makaze se ne preporučuju jer mogu postati tupe, slomiti se i izazvati povrede ruku. Ono što vam treba je par rezača grana ili makaza. Sekači grana su alat koji liči na baštenske škare, ali može lako da preseče te dosadne stabljike. Zapamtite, kao i makaze, sekači grana dolaze u svim različitim oblicima i veličinama, izaberite onaj koji najbolje pristaje vašoj ruci!

3. Cvetni kavezi

Cvetni kavezi su čvrsti kavezi napravljeni od plastike koji se mogu napuniti cvetnom penom. Cvetni kavezi se mogu lako pričvrstiti pomoću cvetne trake ili cvećarske žice za štafelaje, kandelabre, stubove i druge strukture. Cvetni kavezi su suštinski alat za cvećare kada dizajniraju za simpatije, venčanja, zabave i/ili prevelike cvetne aranžmane.

4. Flover Thorn Strippers

Cvećari svakodnevno koriste sredstva za skidanje cvetnog trna. Ovaj alat se najbolje koristi za uklanjanje trnja i lišća sa ruža. Da biste pravilno koristili ovaj alat, morate početi lagano povlačiti niz stabljiku ruže, uklanjajući samo trnje. Važno je, za početak, imati dovoljno prostora dole od glave ruže da spreči da padne.

5. Floral Tape

Cvetna traka dolazi u različitim vrstama i bojama i najbolja je za umotavanje stabljika i oblaganje vaza. Zelena cvetna traka ima divan način prikrivanja stabljika stvaranjem bešavne zelene mešavine. Prozirna cvetna traka ili čvršća zelena traka mogu se koristiti za oblaganje vaza ili za vašu cvetnu mehaniku.

6. Cvetna pena

Cvetna pena je odličan alat za upotrebu kada pokušavate da stabilizujete cveće. Slično cvetnim žabama, cvetna pena će držati cveće čvrsto na mestu. Cvetna pena takođe ima sposobnost da produži život cveća umesto da bude u vazi jer pena može da apsorbuje vodu.

7. Žica cvećara

Žica za cvećare je odličan alat za upotrebu kada pokušavate da držite glave cveća okrenute nagore ili u određenom pravcu. Takođe može biti odličan alat za naglašene predmete u aranžmanu, sigurne aranžmane i kreiranje lukova. Imajte na umu debljinu žice kada određujete upotrebu. Žica većeg prečnika će biti tanja i fleksibilnija dok je niža debljina sa manje fleksibilnosti, ali nudi veću podršku.

8. Cvetni izbor

Cvjetni berači su dobra alternativa cvetnim žabama i cvjetnoj pjeni. Oni nude čvrstu podršku dok su veoma niskog profila. Cvjetni odabiri mogu učiniti da bilo koji aranžman ili vijenac izgledaju punije svojom sposobnošću da uvećaju izgled stabljike cvijeta. Pored toga, cvetni krakovi mogu produžiti dužinu stabljike zahvaljujući osnovnom osloncu koji se dodaje.

9. Lepak za cveće

Cvećari često koriste lepkove za cveće kada prave korsaže i gumbe. Lepak omogućava da se cveće zalepi direktno na zelenilo ili podlogu i spreči da se pomera ili otpadne tokom kretanja.

10. Floral Croving Glori

Crovning Glori je „tečni štit“ za cveće da zadrži vlagu i produži život cveća. Ovo rešenje održava cveće svežim tokom dužeg vremenskog perioda!

Cvećari, da li postoji alatka koju koristite a koja nije dospela na listu? Molimo vas da svoje komentare postavite ispod!