Ručna izrada. Vonki. Malo izgorelo. Ponekad najdragoceniji pokloni nisu najotmjeniji. To su svi savršeno nesavršeni činovi ljubaznosti koji ostavljaju najveći pečat u vašem srcu. Zato smo se udružili sa nekim od naših omiljenih brendova i kreatora sadržaja kako bismo vam doneli ovu listu od 8 promišljeno različitih poklona za Dan majki „uradi sam“. Na kraju krajeva, briga je ta koja se računa.


1. Sastavite dasku za ispašu za doručak

Ovo je nešto u šta se cela porodica može uključiti (i uživati!).

Za početak, moraćete da napravite omiljenu hranu za doručak za vašu majku. Napravili smo palačinke, ali stvari kao što su vafli ili francuski tost rade jednako dobro.

Kada to bude gotovo, zgrabite sebi poslužavnik/dasku za serviranje/tap za pečenje – šta god imate pri ruci. Zatim uzmite male činije. Ovde ćete staviti svoje prelive. Razmislite šta bi oni zaista voleli. Možda šećer u prahu, zlatni sirup, komadići čokolade ili mini marshmallovs.

Sada, tajna da se vaša tabla zaista istakne je korišćenje zaista živahne hrane. A najlakši način da to uradite je sa svežim voćem, kao što su jagode, maline, šipak, borovnice i kupine. Uverite se da imate dovoljno – ne želite da postoje praznine! Sve što sada treba da uradite je da kreirate svoju tablu. Želećete da napravite oblik sa hranom za doručak po izboru. Zavoji i uglovi stvaraju prirodne prostore za vaše činije, a zatim i za voće! Pokušajte da razbijete velike delove daske sa svojim voćem, to dodaje boju i teksturu. A ako imate male praznine, cveće je uvek pobeda!

2. Napravite najbolju šolju čaja. ikad.

Želite li da poslužite malo čaja pored svog majčinog praznika? Naši prijatelji iz Teapigs-a sastavili su ove savete o tome kako da napravite savršenu šoljicu.

Savet 1: Uvek koristite samo sveže izvučenu vodu. To znači vodu direktno iz česme. Ako ostavite vodu u čajniku i prokuvate je iznova i iznova, čaj će učiniti „ravnim“.

Savet 2: Zagrejte vodu na pravu temperaturu. Sada, ovaj deo je prilično štreberski. Ali zapamtite, mi težimo savršenstvu! Za crne i biljne čajeve potrebna je kipuća voda (100°C). Ali beli i oolong čajevi imaju najbolji ukus sa vodom od 80°C (zato izvadite termometar). Sve što je vruće može spaliti listove i zagorčati ih.

Savet 3: Kuvajte 3 minuta. Potrebno je vreme da se listovi čaja uliju i puste svoj ukus u vodu. Zato nemojte zakucavati i trčati. Neka odstoji neko vreme.

Savet 4: Nabavite sebi kvalitetan čaj. Ovo je velika stvar. Lepa šolja se dobija od kuvanja lepih listova čaja. Zato pokušajte da ne štedite kada je u pitanju kvalitet čaja. Vaši pupoljci ukusa će vam biti zahvalni na tome.

Savet 5: Stavite mleko u pravo vreme Pravite veliki lonac? Prvo sipajte mleko u šolju, a zatim sipajte kuvani čaj. Ali ako kuvate u šolji, sipajte mleko nakon što izvadite kesicu čaja

3. Pretvorite presovano cveće u slatku uspomenu

Ne želite da kupite tradicionalni buket? Evo kako da napravite cvetni poklon koji će trajati mesecima koji dolaze.

Prvo, uzmite makaze, presu za cveće (iako će teške knjige biti sasvim dobre), običan papir, lepak i sve sveže cveće koje imate.

Uzmite svoje cveće (manje funkcionišu najbolje) i odrežite stabljike na bilo koju dužinu između 1-5 cm. Zatim poređajte reznice na komad papira, ostavljajući malo prostora oko njih pre nego što ih prekrijete drugim listom.

Sada stavite svoje komade papira između cvetne štampe ili nekoliko teških knjiga. Moraćete da ostavite svoje cveće na miru oko 2 nedelje, tako da se potpuno osuši. Ali kada to urade, zabavni deo može da počne.

Našu smo prikazali u okviru za fotografije, ali možete da koristite svoje presovano cveće da ukrasite razne stvari. Od navlaka za telefone do sveća i još mnogo toga. Ali da biste nas kopirali, položite svoje cveće na staklo okvira kako god želite. Ne mora da bude savršen – nasumični aranžmani ionako izgledaju bolje. Kada ste zadovoljni kako izgledaju, samo ih držite na mestu sa malom tačkom prozirnog lepka. Et voila!

4. Pretvorite svoje kupatilo u spa centar kod kuće

Nema potrebe da rezervišete otmeni spa dan kada možete razmaziti svoju majčinu figuru iz udobnosti sopstvenog doma.

Za početak, poželećete da nabavite malo soli za kupanje ili kupanje sa mehurićima. Ne samo da divno mirišu, već mogu pomoći i pri ublažavanju umornih i bolnih mišića. Dok kupanje radi, sipajte malo da se rastvore na vreme.

Zatim sakupite nekoliko delova da bi se soba osećala ultra-opuštajuće. Stvari kao što su sveće, difuzori i sobne biljke. Ni lepa šolja ne bi pogrešila. Možete koristiti policu za kupatilo da ih uravnotežite. A ako zaista želite da svom kupatilu date izgled dostojan banje, pokušajte da se držite neutralnih boja za svoje dekoracije.

Na kraju, preporučujemo da ostavite dobru knjigu ili tablet (kako bi mogli da emituju TV ili muziku) u sobi. Ovo će im pomoći da se potpuno isprazne dok se upijaju.

5. Priuštite im manikir dostojan salona

Krajnji kraj spa dana? Opuštajući manikir.

Prvo uzmite plavi, žuti i crni lak za nokte zajedno sa ukosnicom i gornjim slojem.

Koristeći plavi lak za nokte i ravnu, širu stranu ukosnice, napravite pet latica oko centralne tačke. Pokušajte da razmišljate o tome kao da stavljate tačke 12, 2, 5, 8 i 10 na brojčaniku sata. I ne brinite da ćete biti previše uredni – sve to doprinosi šarmu! Ali povremeno ćete želeti da obrišite ukosnicu acetonom da biste izbegli nakupljanje.

Zatim dodajte malu centralnu žutu tačku na svaki cvet koristeći sam vrh ukosnice. Manje je više sa ovim, pa pokušajte da uklonite višak laka sa ukosnice pre nanošenja na nokat. Kada se osuši, uđite i dodajte malu crnu tačku u centar žute tačke. Opet – manje je više!

Ostavite da se osuši 10 minuta pre nanošenja gornjeg premaza i gotovi ste!

6. Napravite album sa svim svojim najboljim uspomenama zajedno

Ako tražite sentimentalan ručno rađen poklon za Dan majki, mi imamo pravu stvar.

Sve što vam treba je knjiga sa običnim papirom, lepkom i svim drugim ukrasima koje želite. Ovaj komplet Marte Bruk – koja nam je dala ove savete! – ima sve što vam je potrebno za početak: personalizovani spomenar, olovku, zlatnu olovku, papir u boji, vashi traku i lepak, sve upakovano u luksuznu poklon kutiju.

Prvo, želećete da izaberete temu. Scrapbooking se odnosi na pripovedanje, tako da će vaša tema pomoći u ukupnom izgledu. Možda biste mogli da izaberete omiljenu boju ili godišnje doba svoje majke?

Zatim sakupite gomilu slika i uspomena. To može biti bilo šta, od starih karata za odmor do malo materijala sa ćebe za bebu. Zatim položite sve na pod. Ovo će vam pomoći da odlučite gde ćete staviti svaki komad.

Sada je vreme za zabavni deo. Budite kreativni sa različitim šarama, teksturama, pozadinama i izgledima. Ovo će zaista oživeti vašu beležnicu. Ali potrudite se da isprobate različite izglede kako bi stvari bile zanimljive. Sve od papira sa uzorcima? Uzmite olovke u boji i prazan papir da napravite svoje!

7. Pokažite im koliko vam je stalo pismom zahvalnosti

Pismo zahvalnosti može biti najlakši poklon za kreiranje, ali je tamo gore kao jedan od najposebnijih.

Počnite tako što ćete postaviti svoj prostor. Uzmite svoju omiljenu olovku, malo papira i sliku vaše majke. Zatim ćete želeti da stvorite okruženje koje vas čini opuštenim. Bilo da upalite omiljenu sveću ili pijete čaj. Ovo će vam pomoći da pišete sa mirnog mesta.

Zatim zapišite sve stvari koje najviše volite u vezi sa svojom majčinom figurom. Možda su to posebni kvaliteti koje imaju, posebna sećanja na koje negujete naše trenutke u kojima su vas podržavali.

Kada se osećate spremni, počnite da pišete svoje pismo. Pokušajte da ne brinete o svom rukopisu ili pravopisu. Oni će se fokusirati na vaše iskrene reči, a ne na male greške. Samo zapamtite da ga date na vrhu.

Niste sigurni šta prvo da kažete? Ova uputstva mogu pomoći:

Zahvalan sam što te imam u životu jer…
Zaista cenim vreme koje ste…
Ne mogu vam dovoljno zahvaliti za…

Zaista divan način da završite svoje pismo je pisanjem želje. Nešto za šta se zaista nadate da ćete zajedno raditi u budućnosti. To bi mogao biti sastanak na kafi, odlazak u šetnju – šta god da vam je najdraže da radite sa njima, završite na toj belešci.
8. Poklonite im buket koji uvek mogu da čuvaju

Ovo je nešto u koje se mogu uključiti i velika i mala deca. Zato što mislimo da bi svako trebalo da bude u stanju da pokaže koliko im je stalo do ovog Majčinog dana.