Promocija na Instagramu je odličan način da pridobite nove kupce i razvijete svoj cvetni brend!

Pa zašto onda više profesionalaca u oblasti cveća ne iskoristi prednosti Instagram zajednice da plasiraju svoj posao sa cvećem? Možda zato što neki profesionalci u oblasti cveća ne znaju kako da iskoriste Instagram u potpunosti.

Pošto je Instagram dostigao 1 milijardu aktivnih mesečnih korisnika prošlog meseca, važno je razumeti ovu publiku. Instagram je moderna platforma društvenih medija sa velikim uticajem. Čitajte dalje za neke jednostavne načine da počnete da promovišete svoj cvetni biznis na Instagramu.

Napravite nalog za cveće na Instagramu

Ako to već niste uradili, napravite poslovni Instagram nalog. Posedovanje poslovnog naloga vam omogućava da se povežete sa vašom veb lokacijom za cveće, povežete svoju poslovnu Facebook stranicu i prikažete kontakt telefone prodavnice i adrese e-pošte.

Obavezno uključite vezu na svoju veb lokaciju kako biste korisnike usmerili na vašu veb lokaciju za cveće. Postoji samo jedna opcija za vezu, ali ova „povratna veza“ takođe pomaže u izgradnji vaše SEO vidljivosti.

Budite jasni u pogledu kvaliteta slike

Pravljenje objave na Instagramu zahteva malo vremena i truda. Uverite se da su vaše slike jasne, pravilno sastavljene i da izgledaju profesionalno. Na Instagramu je vaš marketing prvenstveno vizuelan. Privlačne slike će vam prikupiti više pratilaca, pa uložite malo vremena u snimanje kvalitetnih slika vaših cvetnih proizvoda.

Uključite druge korisnike

Da biste izgradili svoj brend i kredibilitet, morate biti aktivni učesnik na Instagramu. Obavezno pratite svoje pratioce, kao i druge kompanije, mentore i druge profesionalce u oblasti cveća da biste se uključili u razgovor i stekli veću vidljivost pratiocima tih korisnika.

Hashtagging nikada nije bio važniji za Instagram platformu nego danas. vodi računa o tome da koristite relevantne heštegove na svakoj objavi, nemojte samo da kopirate i lepite iste heštegove na sve njih – Instagram-ovi algoritmi snižavaju uzastopne postove sa ponovljenim heštegovima kao meru za smanjenje neželjene pošte.

Korisnici Instagrama sada takođe mogu da označe hashtag koji ne žele da vide, što pomaže Instagramovim algoritmima da im pokažu drugi novi sadržaj. Ovo je još jedan razlog da koristite različite hashtagove, u slučaju da korisnik filtrira onaj koji koristite.

Zapamtite, heštegovi su način organizovanja sadržaja i mnogi korisnici pretražuju kroz dati hešteg, oni nisu samo za dekoraciju.
Facebook i Instagram: Dva graška u mahuni

Facebook je vlasnik Instagrama, pa pomaže da se o njima razmišlja kao o blisko povezanim. Povežite svoju poslovnu stranicu na Facebooku (ne vaš lični Facebook nalog!) sa svojim poslovnim Instagramom da biste omogućili dvostruko objavljivanje. Ovo će povećati vašu vidljivost kako biste dosegli veći broj korisnika između dve platforme.

Započnite trend takmičenja

Takmičenja su direktan marketing sa preokretom i imaju široku privlačnost za mnoge korisnike Instagrama. Pozovite korisnike da stupe u interakciju sa vašom stranicom objavama poput „Podelite svoj omiljeni cvet“ ili „Vaš ljubimac sa cvećem“ i tako dalje. Mogućnosti su beskrajne, a deljenje i na Instagramu i na Fejsbuku je siguran način da se pridobije što više korisnika koji učestvuju.

Pokažite svoje cvetne operacije

Objavljivanje vaših cvetnih aranžmana je sjajno, ali je korisno da ih pomešate sa drugim objavama slika koje su lične za vaš cvetni posao. Ovo daje vašim sledbenicima osećaj da znaju ko ste i ličniju vezu sa vama i vašim cvetnim poslom. Kreirajte objave za svoje zaposlene, kupujte kućne ljubimce, cvetni dizajn u toku i smešne zabavne slike da biste pratiocima omogućili uvid u svakodnevni život u radnji.