Cvetne krune su trenutno najveći trend i u ovom trenutku može se reći da neće nestati!

Iako su cvetne krune sada veoma tražene za venčanja i posebne događaje, one su zapravo cvetni trend prošlosti počevši od antičke Grčke gde su se nosile da odaju počast bogovima, a zatim mnogo kasnije da predstavljaju mir, ljubav i harmoniju.

Danas pozdravljamo cvetnu krunu koja predstavlja slavlje, neki kažu plodnost, osim toga nema sumnje, svi izgledaju tako privlačno u cvetnoj kruni.

Većina cvećara zna kako da napravi cvetnu krunu, ali za one koji su novi u cvetnoj industriji, ovaj blog će vam pokazati najlakši način da napravite osnovnu cvetnu krunu.

Zalihe:

Biće vam potrebna žica, rezači žice ili makaze za cveće, traka za omotavanje stabljike i kruna.

Cvetna žica – Trebaće vam žica prečnika 22 inča i 26 inča. Ako imate samo žicu prečnika 26 inča, samo se udvostručite da biste žicu učinili jačom kada pravite formu krune.

Cvjetni omotač za stabljike – Ovo je ista traka koja se koristi za samozaptivne omote za korzeže i gumbe koja se lijepi za sebe i stabljike cvijeća.

Rezači žice/makaze za cveće – Šta god da želite, možda ćete osećati da je lakše i brže raditi sa oba ova.

Crovning Glori – usporava propadanje i tamnjenje cveća, zelenila i biljaka.

cvećara-cvet-kruna-zelenilo
Cvetno zelenilo:

Postoji toliko mnogo varijacija zelenila koje možete koristiti u cvetnoj kruni. Ako pravite finu cvetnu krunu, možete se odlučiti za manje lišće. Preporučujemo vam da isprobate mnoge varijacije zelenila u svojim cvetnim krunama.

Eukaliptus – odličan je izbor listova. Postoji više varijacija eukaliptusa koje se mogu koristiti da bi se postigao tako ljupko nakon boemskog izgleda cvetne krune.

Savet: Nemojte se ograničavati, eksperimentišite sa različitim cvetnim zelenim varijacijama kada pravite svoju cvetnu krunu i pokušajte da mešate zelenilo zajedno, izgleda neverovatno.

Stabljike cveća/punila:

Izaberite željene stabljike cveća, razmislite šta želite da postignete sa cvetnom krunom. Za klaster na jednoj strani, glavna cvetna stabljika koja se zove „cvet sa izjavama“, to mogu biti velike dalije ili baštenske ruže, koje najbolje izgledaju sa manjim okolnim cvetovima.

Za boemsku cvetnu krunu, koja je veoma popularna sa manjim cvećem, mnoštvo zelenila, bobica i cveća za punilo radi na postizanju izgleda i osećaja.

Cveće za punjenje treba izabrati kao kompliment cvetnom zelenilu i cveću, tu i tamo upotrebite male dodire što daje mnogo hirovitosti cvetnoj kruni.

Obavezno izaberite različite varijacije cveća ako koristite ruže za prskanje, izaberite pupoljke i otvorene ruže, da biste stvorili kretanje unutar cvetne krune.

Ranunculus
Lisianthus
Juliet Garden Rose
Sprai Roses
Vak Flover
Hipericum Berries
Babi’s Breath, i još mnogo toga – kliknite ovde da vidite kompletnu listu cveća

Savet: Kada imate osnove za pravljenje cvetne krune, zaista nema pravila pri odabiru cveća, zelenila i punila. Koristite malo ovoga, ili bez zelenila, ili više punila, zavisi od vaše mašte i kreacije. Samo budite sigurni da se cvetna kruna i dalje sastoji od osnovnih principa dizajna cveća, ravnoteže, harmonije, proporcije, pokreta i jedinstva.

Kako lako napraviti cvetnu krunu:

Obećavamo da će biti lakši nego što izgleda.

Odrežite svoje lišće na oko 4-6 inča i ostavite po strani, nema potrebe da prethodno ožičite lišće.
Isecite bobice sada ako želite ili možete da sečete kasnije.
Isecite svoj cvet i cveće birajući glave koje su vam potrebne, ne zaboravite da ih pomešate i koristite različite veličine istog cveta.
Odrežite cveće na oko 1/2 inča do 1 inča ispod glave cveta.
Izrežite žicu od 26 inča na komad koji je dugačak oko 5 inča.
U najvećem delu cvetne čašice (čaška je poznata i kao čašice i to je deo cveta koji drži reproduktivne organe) idite napred i povucite žicu horizontalno u najvećem delu čašice odmah ispod cvetne glavice. Spojite krajeve žice i koristite omotač stabljike da potpuno pokrijete žicu.
Samo napred i uradi ovo sa svim svojim cvetnim stabljikama.
Ako koristite cveće za punjenje kao što je vosak ili drugo cveće za punjenje, nema potrebe za žicom.
Pravljenje oblika cvetne krune. Uzmite dva komada žice od 22 inča i obavezno koristite cvjetni omotač stabljike da pričvrstite žicu sa jednog kraja na drugi kraj kako biste završili jednu horizontalnu liniju.
Slobodno omotajte žicu oko glave u ovom trenutku i pronađite početnu tačku malo ispred uha, iza ili čak desno ispred.
Lakše nam je raditi sa otvorenom krunom, tako da kasnije možete manevrisati po potrebi

Dok idete, obavezno preklapajte zelenilo da biste sakrili omotač stabljike cveća i povucite omotač cvetnog stabla koji se proteže oko žice.
Dodajte oko 2-3 zelene isečene stabljike, a zatim malo svog cveta za punjenje po izboru, koristite svoj cvetni omotač stabljike da pričvrstite cvet punila.
Uverite se da su vam stabljike okrenute u pravom smeru prema van od krune.
Dodajte svoje cveće i bobice na isti način na koji ste dodali zelenilo i punilo, obavezno pogledajte krunu da biste bili sigurni da izgleda uravnoteženo.
Imajte na umu da većina kruna ima cvetne grozdove koji ne idu u potpunosti oko krune, odlučite za izgled koji želite.
Obavezno tretirajte cvetnu krunu sa Crovning Glori, prskajte direktno na krunu cveta što će usporiti uvenuće.
Cvetne krune se mogu napraviti dva dana ranije i čuvati u hladnjaku u zatvorenoj posudi, slično kao hrabrost ili gumbe.

Savet: Uverite se da uvek koristite 100% Crovning Glori ne razblažite vodom, dodavanje vode ne dozvoljava Crovning Gloriju da deluje u potpunosti i ima mali uticaj na produženje veka vašeg cveća.
Cvećara, voleli bismo da podelimo vaše remek delo cvetne krune!