Postoji vrlo malo stvari koje mogu lako i efikasno ulepšati sobu poput svežeg gomila svežeg cveća. Ne samo da izgledaju i mirišu uzvišeno, već vaš izbor i boje vašeg rezanog cveća zaista mogu dodati dubinu vašoj sobi.

Bez obzira da li imate prekrasan buket ruža na izložbi od vaše partnerke, buket letnjeg cveća od moćne lavande ili promišljen buket rođendanskog cveća od vaše ‘najdraže’, želite da izvučete maksimum iz svog rezanog cveća za neka traju duže i izgledaju kao da su juče sveže ubrani.

Savet br. 1 – Čuvajte rezano cveće na hladnom i suvom mestu.

Rezano cveće traje mnogo duže u hladnijim sredinama. Što je temperatura hladnija, to će vaše rezano cveće duže trajati. To je tako jednostavno! Čuvajte svoje rezano cveće dalje od direktne sunčeve svetlosti i dalje od kamina i očigledno obezbedite da se njihovo snabdevanje vodom održava na sobnoj temperaturi.

Savet br. 2 – Brinite o svom cveću u tranzitu.

Osiguravanje da je vaše cveće dobro negovano u tranzitu je često zanemaren, ali vitalno važan deo osiguravanja da vaše rezano cveće traje. U Appleiard-u je svo naše cveće pažljivo upakovano kako bi se obezbedilo da stigne na vaša vrata u savršenom stanju. Da biste pročitali više o našoj usluzi dostave cveća, kliknite ovde.

Savet #3 – Nega stabljike.

Uklanjanjem cveća, zelenilo sa dna stabljike koje će biti potopljeno u vodu, pomoći će da voda ostane bistrija, omogućavajući vašem rezanom cveću da se zadrži duže. Podrezivanje 1-2 inča stabljika pod tekućom vodom (ili u posudi sa vodom) pod uglom od 45 stepeni dodatno će pomoći da se produži život vašeg rezanog cveća. Razlog zašto ovo treba da se uradi pod vodom je taj što sprečava ulazak dodatnog vazduha u stabljike. Odsecanjem stabljika svakih nekoliko dana pomažete cveću da stalno dobija stabilan protok hranljivih materija i vode.

Savet #4 – Koristite ispravan pribor.

U zavisnosti od debljine stabljika, trebalo bi da koristite ili veoma oštar nož da biste rez održali što je moguće glatkiji ili, za drvene deblje stabljike, možete koristiti i oštre baštenske ploče.

Savet #5 – Koristite besprekornu vazu.

MORATE osigurati da je vaza koju koristite oprana u vrućoj vodi sa sapunom i potpuno isprana. Ovo pomaže da se osigura da svi mikroorganizmi koji mogu da naškode cveću budu kompetentno uklonjeni iz vaze. Ako se vaza ne opere kako treba, voda će postati smeđa, smrdljiva i ljigava i vaše cveće će umreti.

Savet #6 – Nahranite svoje rezano cveće.

Cveću, baš kao i nama, potrebna je dobra hrana da bi preživela. Možete kupiti biljnu hranu od većine lokalnih cvećara i supermarketa, ali kada kupujete cveće na mreži od Appleiard-a, mi uključujemo besplatnu kesicu hrane kako bismo osigurali da vaše luksuzno cveće izgleda kao novo nedelju dana kasnije.

Savet #7 – Zamaglite svoj buket.

Osim što svakodnevno menjate zalihe vode za cveće, vaše rezano cveće će takođe ceniti dnevnu maglu vode.

Dakle, evo ga, 7 saveta koji će vam pomoći da produžite život vašeg rezanog cveća.