Biljke za prečišćavanje vazduha koje su potrebne svakom domu

Svi znamo da biljke mogu ispuniti sobu bojom i životom. Ali ima više od toga. Neki imaju supermoći prečišćavanja vazduha. Što znači da dok se vi brinete o njima, oni se brinu o vašem domu. Želite da saznate naše najbolje sobne biljke za prečišćavanje vazduha? Nastavite da skrolujete.


The Peace Lili
Šta ne treba voleti kod mirnih ljiljana? Oni proizvode najlepše malo cveće, san su za brigu i mogu da apsorbuju štetne toksine iz vazduha. I na isti način na koji upijaju vlagu kroz svoje lišće (vlažne kuhinje su njihov dom iz snova), takođe unose spore plesni i mikrobe u vazduhu. Ova biljka samo nastavlja da daje.

Kineska fabrika novca
Smatra se da kineske biljke novca donose sreću svom vlasniku. I moglo bi se reći da je prvo čime blagosiljaju svoj novi dom čistiji vazduh. Ove biljke se takođe veoma lako razmnožavaju. Dakle, ako želite, možete ispuniti svoj dom sa puno malih sobnih biljaka koje prečišćavaju vazduh. Ili počastite i svoje prijatelje.
The Rubber Plant
Jedna od najboljih biljaka za prečišćavanje vazduha za početnike – briga o biljci gume je lak. Sve dok se pojavi negde gde ima jednaku količinu sunca i senke i povremeno se zaliva, svideće mu se svaki vlasnik sa kojim živi. Čak i neko ko je možda previše zauzet da bi mu posvetio pažnju svaki dan. Da bi mogao da nastavi da ispumpava mnogo čistog vazduha, njegovo lišće će morati s vremena na vreme da se čisti vlažnom krpom.

Paprat iz ptičjeg gnezda
Zbog svojih naboranih ivica, paprati iz ptičjih gnezda su stručnjaci za upijanje zagađivača u vazduhu. Kao formaldehid, ksilen i toluen. Ali dok naporno rade na brizi o vašem domu, potreban im je vlasnik koji će ići ukorak sa njihovim potrebama. Biće najsrećniji sa nekim ko zna kada da proveri ljude – i biljke – koje vole.

ZZ Raven
Ozloglašeno lake za negu, biljke ZZ gavrana su savršen izbor za one koji mogu biti prilično zaboravni. Da li ste ikada propustili zalivanje? Ova superzvezda koja pročišćava vazduh neće učiniti da se osećate loše. I pošto im ne smetaju senovite tačke, odlične su za kućne kancelarije. Ne možemo smisliti boljeg druga za stolom od onog koji može da održi vazduh oko sebe lepim i svežim.

Bostonska paprat
Baš kao i njen rođak, paprat iz ptičjeg gnezda, bostonska paprat se smatra jednim od najboljih biljaka za prečišćavanje vazduha zbog svog bujnog zelenog lišća. Oni vole vlažna okruženja, tako da lako mogu uravnotežiti nivoe vlage u vašem domu. Ako ste tražili biljku da se pojavi u sobi za tuširanje sa parom, to je to. Ne samo da će svakom kupatilu dati izgled dostojan banje, već može i učiniti da se tuševi osećaju malo osvežavajućim.

Biljka zmija
Biljke zmija su vrhunska biljka koja se malo održava. Baš kao prijatelj koji vam oprašta kada zaboravite da uzvratite poruku, biljke zmije neće imati ništa protiv ako propustite zalivanje. I one su jedna od retkih biljaka koje mogu da konvertuju CO2 u kiseonik tokom noći. Neki kažu da vas čeka mirniji noćni san sa ovom biljkom u svojoj sobi. Postoji samo jedan način da saznate.