Cveće i zelenilo

Dajte svojim cvetnim aranžmanima magičan dodir dodavanjem cveća i zelenila! Pratite ova tri jednostavna koraka kada pravite svoje bukete cveća i centralne delove. Prvo izaberite svoje omiljeno žarišno cveće. Zatim izaberite sekundarno cveće. Poslednji korak je odabir cveća i zelenila sa akcentima za dopadljiv dizajn.

Neki favoriti su voštani cvet, prašnjavi mlin, čipka kraljice Ane, Veronika, razne vrste eukaliptusa i još mnogo toga! Izaberite lišće koje odgovara vašem stilu venčanja.

Voštani cvet je drvenasta loza sa tamnim voštanim zimzelenim listovima i grozdovima sitnih cvetova. Ne paničite kada primite voštani cvet – on se linja kada ga uzmete. To je sasvim normalno! Kada radite sa ovim cvetom, pokrijte svoju površinu da uhvatite komade koji padaju. Voštani cvet je fleksibilan i relativno izdržljiv, što ga čini lakim za rad. Ovo punilo dolazi u beloj, ljubičastoj i roze boji i dostupno je tokom cele godine. Cvet od voska možete koristiti sam za idealno venčanje na rustikalnu temu ili u buketima, centralnim delovima i dugmetima.

Čipka kraljice Ane je nežna i delikatna za sve vrste aranžmana. Izgleda savršeno kada je uparen sa divljim cvećem. Neki ga nazivaju korovom, ali ne dozvolite da vas ovaj delikatan cvet zavara. Ovaj lagani i prozračni punilac će odlično omekšati cvetove dajući vašim cvetnim aranžmanima prozračnost sa belim romantičnim čipkastim izgledom. Gornji buket je savršen primer!

Veronikino elegantno cvetanje ima sitne cvetne klasove koji rastu naviše od osnove stabljike. Uglavnom je dostupan tokom cele godine i dostupan u beloj, roze i maglovito plavoj boji. Ovo prelepo punilo može se koristiti u buketima vodopada, što dodaje moderan obrt, ili se može koristiti za klasično i bezvremensko venčanje.

Drveća paprat je poznata kao Ming paprat, plumosa ili sprengeri paprat. Drveće paprati će se osipati dok se njime rukuje, baš kao i voštani cvet. Boje će se razlikovati u nijansama zelene u zavisnosti od sorte paprati koju odaberete. Volim ovo zelenilo jer dodaje lagan, prozračan, ćudljiv osećaj vašim cvetnim aranžmanima. Ming paprat je tamnije zelene boje, plumosa paprat varira od tamno do svetlozelene, a sprengeri paprat je gusta tamnozelena. Nemojte se plašiti da dodate paprati svojim vencima, vencima ili cvetnim ukrasima.

Limonijum je jedan od najpopularnijih punila za cveće “uradi sam”“. Ovaj cvet je neverovatno delikatan i dodaje punoću i dubinu buketima za svaku priliku – ne samo za venčanja. Opisuje se da ima perjanice nalik na perje i sitne dimne cvetove. Ako želite da dodate volumen svojim tradicionalnim ružama, dodajte neke od ovih sitnih cvetova. Miris nije privlačan, pa preporučujemo da ga ne koristite puno u malim prostorima. Ako volite sušeno cveće, limonijum je savršen za vas! Dodajte ovo punilo u aranžmane od sušenog cveća, venčiće ili ukrasne šare na vratima.

Dusti Miller je bezvremenski sa srebrno mat zelenim listovima žalfije. Ima meku teksturu semiša i savršen je za bilo koje godišnje doba. Međutim, ovo zelenilo je omiljeno nevesti tokom hladnih meseci. Dobro se uklapa sa zimskim belim, pastelnim, pa čak i hladnim kombinacijama cvetnih boja. Izgledaće uvelo kada vam stigne, rehidrirano što je pre moguće. Sve stabljike narežite i stavite u plitku hladnu vodu. Listovi ovog zelenila su osetljivi na mokro; izbegavajte da voda dodiruje listove.

Eukaliptus je osnovni proizvod u svetu venčanja i popularan tokom cele godine! Postoji mnogo varijanti ovog zelenila koje možete izabrati za svoje bukete, centralne komade i gumbe. Dolazi u grančicama visokih grozdova ili ćudljivih stabljika sa glatkim zaobljenim listovima srebrnog podtona. Miris ima mentu, drvenastu i citrusnu aromu. Mlade vole ovo zelenilo zbog oblika draperije, savršenog za vijence, središnje komade, bukete ili komade za izjave.

Zelenilo kedra dodaje živopisnu teksturu svim vrstama zimskih cvetnih aranžmana. Mirisne grane mogu biti krute kada radite s njim, ali je savršen dodatak vijencima za stol ili vijence za kućni dekor. Koristite zelenilo kedra u svom buketu, čineći ga reflektorom vašeg venčanja.

Silver Brunia je jedinstvena srebrno-sivkasto smrznuta zelena sa baršunastom teksturom. Neutralna boja olakšava upotrebu sa širokim spektrom boja. Srebrna brunija je posebno popularna tokom zimskih meseci. Uparite ovo egzotično punilo sa prašnjavim mlinom i vašim omiljenim zimsko cveće, i nećete biti razočarani! Dizajneri cveća vole da ga koriste u buketima, centralnim delovima i gumbima tokom cele godine.