Svako ima tajni savet ili tehniku koja radi u njihovoj cvećari kako bi bila efikasnija. Evo deset tajnih saveta koje možete početi da koristite već danas! Imate li svoje? Podelite svoje u odeljku za komentare.

10 tajni dizajna cvećara

1. Održavanje hidratacije hortenzija dok su u cvetnoj peni. Ključ za svežinu hortenzije je umočenje stabljike u prah stipse (dostupan u odeljku za začine u prodavnici). Uronite odmah nakon sečenja stabljike i pre nego što je umetnete u potpuno zasićenu cvetnu penu. Ovo takođe dobro funkcioniše na održavanju stabljika gerbera duže u cvetnoj peni.

2. Ne koristite uobičajene osumnjičene sve vreme. Kada je u pitanju zelenilo za vaše dizajne, pokušajte nešto osim uobičajenog. I pokušajte da manipulišete ovim neobičnim zelenilom, kao što je savijanje listova aspidistre i/ili korišćenje čelične trave za kreiranje oblika srca kako biste promenili dizajn i dali im poseban izgled. Ovo takođe važi i za korišćenje jedinstvenih cvetova. Oni bi mogli biti skuplji, ali sigurno daju prednost kada plasiraju vašu radnju!

3. Pripremite se rano. S obzirom da se praznici brzo približavaju, priprema vaših kontejnera ranije može uštedeti vreme. Za Dan zahvalnosti, „zeleno“ sa jesenjim lišćem čak 2 nedelje unapred pošto je lišće već osušeno. Za Božić počnite da ozelenjavate dugotrajnim borovima itd. pre Dana zahvalnosti. Još jedna ušteda vremena za užurbanu prazničnu krizu je da dizajnirate po receptu, napravite samo 3 ili 4, po vašem izboru, dizajna koji se mogu napraviti u proizvodnom režimu. Štedi vam vreme i novac!

4. Koristite lišće zaliha u dizajnu. Pažljivo orezujte listove svojih ukrasnih biljaka poput bršljana, paprati, aspidestre, palme, čudovišta i zmijske trave da biste ih koristili kao ukrasno lišće u svom dizajnerskom radu. Zatim koristite biljke da ukrasite izložbeni prostor ili ih čak koristite za prodaju.

5. Inovativno stakleno posuđe. Nabavite rukave za vaze poput onih na vvv.floristmercantilecompani.com i pretvorite standardnu cilindričnu vazu u vazu po meri sa stotinama stilova za izbor.

6. Dodatak za pogrebnu prodaju. Korišćenjem lonca od 4 inča sa penom pričvršćenom na dnu biljke u saksiji, grozd svežeg cveća se može dodati u narudžbu pogrebnih biljaka kako bi bila jedinstvena i šarena.

7. Lako postolje za dizajn buketa. Da biste napravili stabilan stalak za bukete kada dizajnirate kaskadne bukete u kaskadnom držaču za bukete, koristite žičani okvir sjenila kako biste ga držali uspravno i postojano dok radite.

8. Jednostavan način prilagođavanja. Želite da elastične narukvice i trake za glavu izgledaju više kao svoje? Koristite traku na mestu ili pored elastičnih narukvica. Poboljšava izgled i osećaj!

9. Oživljavanje uvele rezane hortenzije. Ako vaše hortenzije stignu ili uvenu u prodavnici, potpuno potopite uvenule stabljike u sudoper sa veoma toplom vodom, pazeći da sveže odsečene stabljike ostanu ispod vode. Posle otprilike pola sata, hortenzije će izgledati kao nove.

10. Uvek pripremite posudu za lepak. Svaki cvećar bi trebalo da koristi vruću posudu za lepak da bi ubrzao rad na dizajnu. Brz je, ekonomičan i efikasan.