Zvanicno cvece za rodjenje za januar

Sve što treba da znate o januarskom zvaničnom cveću
Razmišljanje o najboljem rođendanskom cveću za januar može biti malo nezgodno jer ono pada odmah nakon praznične sezone koja je puna lepih želja i davanja poklona. Cveće je uvek dobra ideja. Ali da izaberete pravi cvet za svoje voljene, porodicu ili prijatelje kao poklon? Oh, to bi zaista mogao biti zastrašujući zadatak. Ovde ćemo vas provesti kroz sve što treba da znate o januarskom zvaničnom cvetu rođenja – karanfilu i snežnici, uključujući njihovu istoriju, poreklo, značenje, simboliku i kulturni značaj širom sveta.


Zvanični cvetni kalendar rođenja:
Mesec: Cvet rođenja: Značenja i simbolika:
Januar: Karanfili & Snovdrop Pink Karanfili (ljubav i poštovanje), Beli karanfili (sreća, ljubav i naklonost, i Crveni karanfili (ljubav i prijateljstvo) Snovdrop (nada i ponovno rođenje).
Februar: ljubičica, perunika i peršuna Ljubičice (verna ljubav, istina, odanost, poniznost), perunika (nada, vera, strast, čistota i nevinost), peršuna (naklonost, mlada ljubav, besmrtna naklonost)
Mart: Narcisi Narcisi (novi počeci, vernost, sreća, prosperitet i nada)
April: Daisi & Sveet Pea Daisi (čistoća, ljubav, novi počeci, plodnost i majčinstvo). Slatki grašak (blaženo zadovoljstvo, zahvalnost).
Maj: Đurđevak i glog Đurđevak (romantika, sreća, sreća, čistota, poniznost). Glog (nada, ljubav, lepota, plodnost i vrhunska sreća).
Jun: Roses & Honeisuckle Roses (ljubav, strast, romansa, čistoća, zahvalnost). Orlovi nokti (sreća i večna ljubav).
Jul: Larkspur & Vater Lili Larkspur (sreća, ljubav); Lokvan (prosvetljenje, vaskrsenje, čistota, lepota, stvaranje).
Avgust: Gladiolus & Poppi Gladiolus (integritet, čast, poštovanje); Mak (sećanje, prosperitet, očaranost, simpatija).
Septembar: Aster & Morning Glori Aster (vera, ljubav, dostignuće i mudrost); Morning Glori (naklonost, intimna ljubav, strpljenje).
Oktobar: Marigolds & Cosmos Marigolds (posvećenost, posvećenost); Kosmos (harmonija, ljubav, nevinost, lepota, skromnost, radost i ravnoteža).
Novembar: Chrisanthemum & Peonies Chrisanthemum (prijateljstvo, ljubav); Božuri (romantika, prosperitet, sreća, čast i saosećanje)
Decembar: Narcis, Poinsettia, i Holli, Narcissus (nevinost i čistota); Poinsettia (uspeh, proslava); Holi (sreća i optimizam).

Januarsko cveće za rođenje: karanfili i snežna kapa

Za mnoge od nas, januar je jedan od najhladnijih meseci u godini. Cvetanje može biti retko, ali nekoliko biljaka i dalje uspeva da se istakne i pokaže obilno i obećavajuće cvetanje uprkos tome što pada usred zimske sezone. Primeri ovih cvetova su karanfili i snežne kapljice, koji su i zvanično rođeno cveće u januaru.

Zvanično cveće za rođenje za januar: karanfili

Crveni karanfili
Zamislite mirisne cvetove poput karanfilića sa višeslojnim laticama nalik perju koje dolaze u raznim nijansama ružičaste, bele i žute. Divno, zar ne?

Možda jedno od najpoželjnijih, ako ne i najbolje, veoma poželjnih cveća je karanfil – zvanični januarski cvet. Naziva se i dianthus (od njegovog naučnog naziva Dianthus spp.), grenadini, slatki vilijam, gilliflover i ružičasti karanfilić.

Ova čuvena ukrasna biljka ne bi bila nazvana “božjim cvećem” bez razloga. Cveta u raznim bojama, pri čemu svaka boja označava različita značenja i simboliku.

Značenje cveta karanfila:
Karanfili u celini označavaju fascinaciju, razlikovanje i ljubav. Ali pošto ovo popularno cveće nudi razne vrste i boje, ono prenosi različita značenja. Ružičasti karanfili predstavljaju čistu majčinu ljubav i uvažavanje, dok su beli za sreću, ljubav i naklonost.

Tamnocrveni karanfili, slično kao i crvene ruže, predstavljaju duboku ljubav i naklonost. Svetlije nijanse crvenih karanfila, s druge strane, simbolizuju prijateljstvo i divljenje.

Ljubičasti karanfili predstavljaju hirovitost, žuti izražavaju razočaranje i tugu, a prugasti često znače žaljenje i nevoljnost.

Karanfili su takođe zvanično cveće za prvu godišnjicu venčanja.

Iako nisu tako široko priznate kao karanfili, ove biljke se takođe smatraju januarskim cvetom. Daju zadivljujuće belo cveće visećeg oblika. Cvetajući u zimu između januara i marta, snežne kapljice su poznati simbol nade i ponovnog rađanja. Zovu se i Galanthus.

Značenje cveta sneške:
Pošto kepice cvetaju samo u belom, one dalje simbolizuju čistoću kao i ostalo belo cveće. Ovi mali cvetovi se takođe koriste za izražavanje saučešća ili saosećanja na sahranama.

Međutim, za Viktorijance, prelepi cvetovi snežaka predstavljaju sve osim nade. Veruju da dovođenje kući cvet sneške bi doneo samo nesreću i smrt.

Najbolje rođendansko cveće za januarski rođendan:

Naravno, odmotavanje rođendanskog poklona može biti uzbudljivo, ali ništa nije bolje od osećaja dobijanja svežih cvetnih aranžmana na svoj rođendan ili bilo koju posebnu priliku. Ispod je koristan vodič za brze poklone za januarsko cveće:

Za tvoju mamu
Da li tvoja mama slavi rođendan u januaru? Možda nijedan drugi cvet osim karanfila ne može biti prikladniji da joj se pokloni za posebnu priliku.

Karanfil se ne smatra samo januarskim cvetom. Poznat je i kao zvanični cvet za Majčin dan, a posebno ružičasti simbolizuju majčinu čistu ljubav i naklonost. Dakle, koji bolji poklon za vašu voljenu mamu od lepih ružičastih karanfila?

Postoje različite nijanse ružičastih karanfila od svetlo roze do živih i dubokih nijansi ružičaste u zavisnosti od sorte, tako da imate mnogo opcija za izbor. Grenadinski ružičasti karanfili, na primer, pokazuju tamno ružičaste cvetove. Sorta Pinkie ima bledo roze cvetove, dok karanfili Peach Delight nude cvetove boje breskve.

Za vašu ženu ili devojku
Zašto čekati Dan zaljubljenih da biste ljubavi vašeg života dali do znanja koliko je volite i cenite? Ako razmišljate o tome kakav cvet da poklonite, nikada nećete pogrešiti sa raznovrsnošću karanfila. Buket crvenih karanfila je vaša najbolja opklada ako želite da izrazite svoju beskrajnu ljubav i zahvalnost svojoj drugoj polovini.

Takođe možete izabrati mešavinu tamnih i crvenih karanfila da biste preneli duboku ljubav, romansu, naklonost i divljenje.

Neki od najčešćih crvenih karanfila su Cinnamon Red Hots, King of the Blacks i Garden Spice Red.

Za baku i dedu
Bake i deke takođe zaslužuju našu ljubav, a jedan od načina da im to damo do znanja je davanje cveća poput karanfila i snežaka.

Neka vaš deda i baka znaju koliko vam znače tako što ćete poslati buket belih karanfila ili snežaka – ili kombinaciju oba! Beli cvetovi poput ovih januarskih cvetova su simbol čistoće i ljubavi.

Grenadin beli i Floristan beli su neki od najpopularnijih dostupnih belih karanfila.

Ružičasti karanfili, koji predstavljaju majčinu ljubav, takođe su odlična ideja za poklon za bake.

Za prijatelja ili kolegu
Za prijatelje ili kolege koji slave rođendane u januaru, darivanje karanfila je takođe lep gest promišljenosti. Možete im poslati bele karanfile za sreću ako im se sprema nešto veliko, ili šareni buket za poštovanje i brigu.

Jedna poželjna karakteristika karanfila je njihova svestranost. Da li je vaša prijateljica vrsta devojke koja ne može da se zasiti ružičaste boje? Zatim joj nabavite sortu Dusti Pink i umešajte druge ružičaste karanfile kao što su Dona, Pink Dover i Bizet za ženstveni aranžman cvetova.

Da se ​​zahvalim ili čestitam
Iako se karanfili često povezuju sa ljubavlju i naklonošću, oni takođe predstavljaju odlične poklone za zahvalnost ili čestitke. Kao što je gore pomenuto, dolaze u različitim vrstama i nijansama koje nose poruku koju želite da prenesete.

Poklanjanje ružičastih karanfila ne bi trebalo da bude ograničeno na mame ili bake, jer oni takođe čine odličan poklon u znak zahvalnosti. Možete postati kreativni i ugraditi mnogo cveća.

Za više, pogledajte naš detaljni vodič za najbolje rođendanske poruke i citate koje možete podeliti sa prijateljima, porodicom i voljenim osobama.