Odabir mirisnog cveća

Potrebna vam je pomoć pri odabiru mirisnog cveća za vaše cvetne aranžmane? Kada prođete niz prolaz, vaš buket ispunjen mirisnim cvećem ostaviće trag mekog mirisa za vaše goste. I najmanji detalj može učiniti vaš dan venčanja posebnim. Ako pažljivo birate svoje mirisno cveće, miris koji odaberete za dan venčanja uvek će vam vraćati uspomene. Budite veoma oprezni da ne izaberete previše cveća sa neodoljivim mirisom. Izaberite svoje omiljeno mirisno cveće za bukete, gumbe, alke i ulaze.

Evo jednog profesionalnog saveta – budite pažljivi kada kombinujete fragmente cveća. Uverite se da se cvetni mirisi međusobno dopunjuju i da ne preplavljuju prostoriju. Ne želite da nadjačate aranžman mirisom.

Svi znamo da su ruže klasičan cvet i rastu u mnogim varijantama. Svaka ruža će imati malo drugačiji miris, neke mogu imati meki miris do slatkog, voćnog ili mošusnog mirisa, u zavisnosti od sorte. Dolaze u nizu boja i veličina. Najbolji deo ruže je to što su dostupne tokom cele godine. Svaka boja simbolizuje svoje jedinstveno značenje. Ruže postoje oduvek i uvek će biti popularno cveće.

Odabir mirisnog cveća

Orijentalni ljiljani su poznati po jakom mirisnom mirisu. ‘Lili Starfighter’ je blistav i krade predstavu! Ima tamne pegaste mrlje sa belim ivicama i završnom obradom nalik vosku. Ljiljani Azijati dolaze u raznim zabavnim bojama, svaka, žuta, roze, narandžasta, crvena i bela. Kombinujte ljiljane, orhideje, veroniku i medvedu ili ljiljan travu za privlačan kaskadni buket suza. Koji god stil ljiljana da odaberete, nećete biti razočarani. Mogućnosti su beskonačne!

Cveće frezije

Freesia je meki citrusni miris sa delikatnim mirisom. Ovaj cvet je jedno od omiljenih prolećnih cvetova među nevestama. Raste u raznim bojama, crvenoj, beloj, žutoj, ružičastoj i ljubičastoj. Frezija ima prelep cvet u obliku trube, koji ima razigrani luk i graciozan izgled. Uparite freziju sa božurima, ružama za prskanje, hortenzijama ili hrizantemama.

Gardenia

Gardenije su jedinstvene po svom začinskom mirisu i izgledu. Ovo su prelepo belo cveće koje buketima i centralnim delovima dodaje teksturu i dimenziju. Oni su manje uobičajeni, ali su jedinstveni i imaju nebeski miris. Dodajte nekoliko stabljika svom buketu ili napravite jednostavnu kosu sa jednim cvetom. Kombinujte pojedinačne cvetove sa svećama za središnji deo stola za klasičnu, sofisticiranu izjavu.

Zumbul

Slatki zumbul ima delikatan zemljani miris koji nam daje do znanja da je proleće! Gusti grozdovi cvetova su šareni i mirisni. Uparite zumbul sa lalama, ranunkulusima, ružama, stokom ili spojite svoje omiljene boje i napravite ručno vezan buket od trake. Zumbul dolazi u ljubičastoj/plavoj, ružičastoj i beloj boji.

Cvet jasmina

Jasmin je divan mirisni cvet koji simbolizuje ljubav, lepotu ili senzualnost. Ovo čisto belo cveće predstavlja čistoću. Dodajte cveće jasmina svom sanjivom boemskom venčanju u vijencima za stolove, cvetnim krunama ili ih ogrnite od romantičnih cvetnih lustera. Ipak, odlučite da koristite ovaj slatki mirisni cvet; doneće eleganciju vašem posebnom danu.

Stock

Stock je odličan način da dodate volumen i teksturu svakom cvetnom aranžmanu. Ima jedinstven, prijatan miris koji je pomalo začinjen sa mirisom poput karanfilića. To je slatki cvet koji je pahuljast i dostupan u raznim bojama, beloj, ružičastoj, ljubičastoj, žutoj i beloj. Stock dodaje volumen i teksturu svim cvetnim aranžmanima.

Đurđevak

Ovaj mali cvet je delikatan i čini jedinstven romantični buket. Đurđevak ima lagan, prepoznatljiv miris koji je nezaboravan! To je vrhunski venčani cvet za kraljevsku porodicu generaciju za generacijom. To je klasičan beli cvet sa briljantnim mirisom, ali može biti skup kada se koristi sam kao buket. Kombinujte ovaj mali cvet koji pokazuje svoju klasičnu lepotu sa orhidejama, liziantusom, astilbom, ranunculusom ili samo sa nekoliko stabljika zelenila. Učinite mladoženju gumbijer da se slaže.

Božur

Božur je pahuljasto meki cvet sa mirisom kao nijedan drugi cvet. Božuri su istorijsko i romantično cveće i, naravno, omiljeni nevesti! Treba li da kažem više? Napunite svoj buket božurima, a miris će biti veličanstven. Neobično slatki mirisni cvet nalik bombonima ima velike cvetove i ukrasti će predstavu.

Lavanda

Lavanda je popularna biljka zbog svog mirisa i poznata po svojim umirujućim svojstvima. To je jedan od najčešće korišćenih mirisa u esencijalnim uljima za meditaciju i banje za opuštanje mozga. Visoki sićušni ljubičasti cvetovi lavande i nebeski miris čine savršene umirujuće bukete, središnje delove stola i kućni dekor. Uparite sa divljim cvećem, sukulentima, ružama, zelenilom ili napravite jednostavan buket od lavande.

Eukaliptus

Eukaliptus nije cvet, iako je nevestino omiljeno zelenilo! Energičan je i dolazi u mnogim varijantama sa svežim mirisom mente. Ovo poznato zelenilo ima srebrno-zelenu nijansu i puno teksture. Eukaliptus dolazi u različitim oblicima, teksturama i oblicima. Da spomenemo neke – bebi plava, eukaliptus sa semenom, srebrni dolar, i bonsai, i još mnogo toga!