Cveće za godišnjicu: od 1 do 60!

Od mladenaca do dugotrajnih partnera, godišnjice braka su jedan od najposebnijih datuma u ​​kalendaru za svakog muža i žene. Cveće je jedan od najpopularnijih poklona za godišnjicu jer nije samo gest ljubavi, već i predstavlja romantiku i lepotu. Iz godine u godinu sentimentalna vrednost godišnjice se ne menja, ali postoje preporuke koje bi sadašnjost trebalo da bude! Na ovom blogu ćemo razgovarati o tome koje cveće treba da uključite u godišnjice prekretnice (i sve između toga)!

Cveće po godinama

1. godišnjica – novajlije! Nakon što provedete svoju prvu godinu u svetu braka, naučićete mnogo stvari i zvuk svadbenih zvona će i dalje biti svež u vašem umu. U proslavljanju prve godine braka sa voljenom osobom, maćuhice su preporučeni cvet za ovu godišnjicu. Ovo obrazloženje iza ovoga je da je to zato što se razmišlja o primaocu. Ime maćuhice potiče od francuske reči pensee, što znači misao ili sećanje.

10. godišnjica – Proslavljamo deceniju zajedno! 10 godina kasnije i vaš veliki dan će i dalje izgledati kao juče! Cvet za 10. godišnjicu braka je narcis. Narcisi u obliku trube predstavljaju radost, vedrinu i sreću – prikazuju veselih i srećnih deset godina i nazdravljaju još mnogima.

15. godišnjica – Ovu godišnjicu slavi jedno od najpopularnijih i najromantičnijih cveća – ruža! Široko korišćena za izražavanje ljubavi i strasti određenog 14. februara, ruža je simbol romantike i tako čini savršen cvet za godišnjicu venčanja.

25. godišnjica – Četvrt veka u braku je svakako datum za proslavu! Možda će biti malo više sedih vlasi nego na slici na poseban dan pre 25 godina, ali godišnjica srebrnog venčanja je prva od glavnih kamenih milja. Cvet koji dolazi uz posebnu godišnjicu srebrnog venčanja je iris. To je zato što se kaže da iris predstavlja obećanje, veru, strast, nadu i mudrost.

40. godišnjica – 40. godišnjica Rubi ponovo je jedna od elitnih prekretnica braka. Za 40 godina trijumfa u braku, nasturcijum je izabrani cvet. Ovaj elegantni cvet predstavlja osvajanje, patriotizam i pobedu u borbi. Narandžasti sjaj nasturcijuma izgleda sjajno i sam i u snopovima, pa svakako iznenadite svog supružnika od 40 godina prelepim buketom!

50. godišnjica – Zlatna godišnjica venčanja. Pola veka zajedno je pravo dostignuće i kakav razlog za slavlje! Neki će možda reći da nije ništa važnije od bilo kog od prethodnih, ali definitivno postoji poseban osećaj u vezi ove godišnjice venčanja. Pedeseta godišnjica se proslavlja uz ljubičicu (a verovatno i porodičnu!), jer predstavlja skromnost, vernost, vrlinu, jednostavnost, nevinost i naklonost.

60. godišnjica – platinasta godišnjica venčanja. Slike mogu izgledati davno, ali lepe uspomene će i dalje biti sveže kao i uvek. Platinasta godišnjica venčanja je krajnja prekretnica i svedočanstvo dugotrajne ljubavi! Ova godišnjica se obeležava sa cvetom orhideje, jer predstavlja retku lepotu, ljubav, prefinjenost, šarm, dugovečnost i snagu.

(Sve između: 2. – Kosmos, 5. – Tratinčice, 20. – Aster, 30. – Ljiljan)

Ako slavite godišnjicu (ili znate nekoga ko jeste), pogledajte našu ponudu godišnjica ovde!