Razlozi zašto je direktno cveće na farmi bolje

Žena drži svež buket žutog, crvenog i zelenog cveća

Kada naručujete cveće na mreži sa drugih veb lokacija, praktično nema načina da saznate odakle dolazi. Neki sajtovi mogu reći da cveće uzgajaju, nabavljaju i distribuiraju lokalni cvećari, ali to nije baš tako.

Većinu vremena kada šaljete cveće onlajn, ono se šalje sa nasumičnih farmi koje se nalaze bilo gde od jugoistočne Azije do Afrike, od Mediterana do Južne Amerike. Ono što ne znate je da cveće često stiže starije od nedelju dana. Oni idu od farme do lokalnog distributera do međunarodnog distributera do veletrgovca do maloprodavca – bilo veb sajta ili lokalnog cvećara.

U tom procesu se hlade ili ponekad čak zamrzavaju kako bi se sprečilo da uvenu. Ono što vam stigne na vrata obično će trajati u najboljem slučaju nedelju dana, jer nije baš sveže, čak i ako se tako čini u početku. U proseku 1 od 3 cveta umre u tom procesu, trošeći milione dolara na transport i troškove rasta, što se na kraju prenosi na potrošače po višim cenama cveća.

Razlozi zbog kojih je cveće sa farme bolje

Kad god možete da kupite cvetne aranžmane direktno na farmi, dodajete dane (ili čak nedelje) životnom veku svog buketa. Ako vam još nismo prodali, evo 8 razloga da kupite direktno cveće sa farme:
1. Fresher

U idealnom slučaju, ne želite cveće koje gubi vreme sedeći u skladištima za zamrzavanje ili na neizolovanim kontejnerima za transport. Na taj način cveće koje stiže još uvek snažno i sveže cveta. Tako je cveće lepše i mirisnije.
2. Povoljnije

Nikakvi dodatni troškovi posrednika se ne prebacuju na kupce. Nema izgubljenog ili izgubljenog proizvoda, a jednostavnije operacije slanja daju potrošačima bolju ponudu nego što bi dobili negde drugde. Malo poznata činjenica u industriji cveća je da se u proseku 1 od svaka 3 cveta izgubi u lancu isporuke i distribucije. Direktna kupovina štedi vreme, novac, energiju i smanjuje industrijski otpad, prenoseći te uštede na kupce. Za venčano cveće ili cveće za Dan majki ovo je savršen način da uštedite novac I dobijete bolji kvalitet.
3. Dugotrajnije

Što su cvetovi mlađi po dolasku, duže će trajati. Iako donekle zavisi od nege koju cveće dobije po dolasku, direktno cveće sa farme staro je nekoliko dana, umesto nedelja ako se kupuje od distributera i većine lokalnih prodavnica. To znači da mogu trajati do 2-3 nedelje.
4. Podržite zajednicu

Kupovina direktnog cveća na farmi znači da možemo da obezbedimo našim proizvođačima cveća bolje marže od tradicionalne industrije cveća. Ovo im omogućava da obezbede bolje uslove rada i kvalitet proizvoda za svoje zaposlene i zajednice. Takođe im omogućava određenu fleksibilnost u opcijama uzgoja. To olakšava pridržavanje ekološki prihvatljivih i održivih praksi uzgoja, što ne bi bilo moguće sa tradicionalnim putem nabavke. Okolina bi trebalo da kupuje direktno i bolje je za ljude koji primaju cveće.
5. Poznati lanac snabdevanja

Farma tačno zna šta ima na zalihama, a šta nema. Posrednici veletrgovci često nisu svesni šta je regionalno ili lokalno dostupno. Ne znate da li cveće dolazi sa farmi koje praktikuju etičku radnu praksu ili je dobro za životnu sredinu. Kada naručite od MojaCvecare, mi delimo farme sa kojih nabavljate vaše cveće kako biste upoznali ljude koji uzgajaju to prelepo cveće.
6. Visok kvalitet

Cveće ima idealne uslove gde raste snažno i najzdravije. Na primer, naše farme u Ekvadoru dobijaju više sati sunčeve svetlosti na većoj nadmorskoj visini u planinama Anda. Ova klima daje ružama jedinstvene uslove za uzgoj tako da ruže rastu veće cvetove i deblje stabljike. Veća nadmorska visina znači da je ružama potrebno malo duže da se razviju, ali dugi sunčevi sati zbog blizine ekvatora znači da dobijaju obilje energije da podstaknu svoj razvoj. Sve u svemu, ruže iz Ekvadora su cenjene zbog toga što su veće, robusnije i poseduju zadivljujući izgled.
7. Zamene su mnogo ređe

Kada kupujete cveće za isporuku širom zemlje od tradicionalnih cvećara, ne naručujete tačan recept. Mnogo puta kada naručite cveće na mreži sa drugih veb lokacija koje distribuiraju preko lokalnih cvećara, određeno cveće nema na zalihama ili nije dostupno i cvećar je primoran da ih zameni nečim drugim. Lokalni cvećar od koga ste nabavili će izvršiti zamene na osnovu dostupnosti i može dodati sve cvetove koje imate pri ruci. Kada naručite naše cvetove direktno sa farme, vaše stabljike se seku nakon što naručite i šaljemo direktno vama. Često ne znate dok buket ne stigne na vaša vrata i NIJE ono što ste naručili.
8. Podržite održivu poljoprivredu

Pošto naši farmeri dobijaju bolju nadoknadu, možemo im pomoći da ih podstaknemo da nastave da ulažu u održivije i ekološki prihvatljivije poljoprivredne prakse. Radimo samo sa farmama koje su minimalne ze otpad, recikliranje vode i rad na poboljšanju energetske efikasnosti.
Zašto je cveće direktno na farmi bolje za preduzeća

Kupovina direktnog cveća sa farme omogućava vam da tačno znate šta ćete dobiti. Vi ili vaši zaposleni, klijenti ili partneri možete duže uživati u cveću. Možete se osećati dobro što vaša kompanija podržava bolje poslovne prakse (eko-prijateljske, održive, etičke). Obezbeđujemo da, bez obzira da li naručujete cveće za grupu maloprodajnih objekata ili kancelarija širom zemlje ili cveće za veliku instalaciju, dobijate dosledno prelepo cvetanje čak i ako su vaše lokacije udaljene hiljadama milja. Ova doslednost znači da možete računati na nas da sve vaše prostore održimo svežim i živahnim. A ako niste znali, korporativni pokloni takođe mogu povećati produktivnost! Takođe vam možemo pomoći oko najboljih kancelarijskih biljaka i kako da se brinete o vašim kancelarijskim biljkama.
Ljubaznost, zajednica i sveže cveće

Naš cilj je da vam pružimo cvetna iskustva sa cvećem izuzetnog kvaliteta, pristup fokusiran na zajednicu, pojednostavljeni pristup koji čini naručivanje cveća lakšim nego ikada ranije i nudi bezvremenski i aktuelni, ažurni dizajn

U MojaCvecara-u, naša misija je da revolucionišemo način na koji obeležavamo životne trenutke tako što povezujemo ljude sa prekrasnim cvetnim iskustvima koje su dizajnirali zanatlije sa cvećem iz odgovorno uzgajanih izvora. Pomažemo da naručivanje cveća preko interneta bude bolje iskustvo za naše klijente i naše partnere na farmi.