Saveti za venčano cveće koje morate da znate

Kako se krećemo u prolećnu sezonu venčanja, želeli smo da podelimo nekoliko isprobanih saveta za venčano cveće koji će vam pomoći dok pravite svoje cveće!

Ostanite organizovani

Dok počnete da tražite inspiraciju za svoje „uradi sam“ cveće za venčanje, predlažemo da sakupite sve što pronađete na jednom mestu. Korišćenje Pinteresta ili čak korišćenje linka obeleživača na Instagramu su odlične opcije, ali preporučujemo da se držite samo jedne. Može postati neodoljivo imati sve posvuda. Kada napravite izbor fotografija, predlažemo da ih prođete i pronađete zajedničko između njih. Na primer, da li su boje slične, da li aranžmani izgledaju organski, itd.? Kada to možete da identifikujete, možete odabrati cveće i svoju paletu boja.

Odabir cveća

Kada birate svoje cveće, važno je da ih održite jednostavnim držeći se samo nekoliko boja i cvetnih sorti. Cveće prirodno dobro teče zajedno sa malom paletom boja za kohezivan izgled. Ako niste sigurni odakle da počnete da pronađete cveće u vašim idealnim bojama, na našoj veb lokaciji imamo odličan alat za pretragu po boji.

Pre nego što odaberete određenu vrstu cveća, takođe je važno da znate da li će biti u sezoni tokom vašeg venčanja. Iako se neko cveće sigurno može nabaviti u bilo kom trenutku, cene će varirati ako nisu u špici sezone. Na primer, božuri su uvek omiljeni, ali imaju ograničenu ponudu i mogu se naći samo u maju i junu. Dakle, vaše venčanje u kasno leto neće biti dobar trenutak za uključivanje ove sorte.

Vaše mesto takođe može uticati na najbolje vrste cveća za vas. Na primer, ako imate ceremoniju ili prijem na otvorenom, određeni cvetovi će uvenuti brže od drugih na vrućini. Dakle, najbolje je koristiti bogate cvetove poput karanfila i hrizantema. Međutim, možete biti malo manje izbirljivi kada ste unutra jer će temperatura biti kontrolisana.

Plan za negu

Kada kupujete cveće od veletrgovca, važno je znati da će i dalje biti pričvršćeni listovi, trnje i latice. Moraćete da planirate da ih uklonite pre nego što počnete da organizujete. Takođe je važno da odsečete 1-2 inča sa svake stabljike pod uglom od 45 stepeni kako bi cveće dobilo odgovarajuću količinu vode. S tim u vezi, obavezno imate kante čiste, sveže vode za svoje cveće nakon što završite pripremni rad. Konačno, želećete da obezbedite da se čuvaju u hladnom okruženju van direktne sunčeve svetlosti kako biste sprečili uvenuće.

Vežbom do savršenstva

Predlažemo da kupite nekoliko cveća više nego što je potrebno da napravite aranžman za vežbanje, a to će vam omogućiti da rešite prelome pre nego što se nađete u vremenskoj stisci na veliki dan. Ovo je takođe odličan način da svojim prijateljima koji vam pomažu date vizuelni izgled izgleda koji želite da postignete.

Okupite tim

Važno je da ovaj zadatak ne preuzimate sami! Umesto toga, okupite svoje prijatelje i porodicu da vam pomognu oko procesa aranžmana. Ovo može biti zabavna aktivnost uz grickalice, piće, pa čak i malo muzike. Pored toga, možete ga koristiti kao zabavno iskustvo povezivanja.

Double-Duti

Cvetne postavke stola sa svećama
Ako se osećate preplavljeni troškovima ili čak pomisao da uradite sve svoje cveće, možete ga naterati da povuče dvostruku dužnost! Cveće za ceremoniju može preneti na vaš prijem od strane planera ili određenog prijatelja ili člana porodice koji NIJE na svadbenoj zabavi. Na primer, cveće pored prolaza u sadilicama može da okruži sto za dragu osobu ili ulaz na recepciju. Buketi su savršeni za sto za torte ili čak za svečani sto. Sjenica ili luk su zadivljujući iza stola za kolače ili mogu biti odlična foto-op za vaše goste!