Cveće za nove bebe

Sveže, lepo cveće je divan način da proslavite novi dolazak. Ali koje vrste cveća su prikladne za tu priliku?

Mislimo da se savršeni buket ne oslanja na zastarele stereotipe – plava za dečaka, roze za devojčicu – umesto toga, sezonski je i uzima u obzir značenje cvetova. Dakle, da bismo vam pomogli da pronađete savršeno novo cveće za bebe, pregledali smo naše knjige o floriografiji (proučavanju jezika cveća) i konsultovali naše kalendare.

Rezultat je naš sve što treba da znate vodič za novo cveće za bebe.
Cveće za prolećne bebe

Narcisi

Oličenje proleća, narcis je simbol novih početaka, što ga čini savršenim za dobrodošlicu novom dodatku. Topli puterasti sjaj će ulepšati svaki dom, ili biste čak mogli da date lukovice posađene u kontejner kako bi mogle da ih neguju godinama koje dolaze.

Ovi pokazivači simbolizuju sreću i prosperitet. Često se koriste da slave romansu, ali mislimo da drama njihovih lepih latica predstavlja savršenu čestitku.

Zumbul

Što znači radost, ili u slučaju ružičastog zumbula razigrana radost, ove lepotice hvataju jedinstvenu sreću nove bebe.
Cveće za letnje bebe

Suncokreti

Veliki, svetli i veseli, suncokreti su vrhunski letnji cvet. Oni takođe znače trajnu sreću, što ih čini idealnim cvetom za dolazak po toplom vremenu.

Gerbera

Prelepo živopisni gerberi daju šarenilo svakom aranžmanu. Simbolišući vedrinu, odanu ljubav i nevinost, oni su pravi kandidat za savršeni novi cvet za bebe. A ako to nije bilo dovoljno, njihova ravna lica (nije uvreda koju obećavamo) savršena su za presing, tako da nove porodice mogu stvoriti prelepe uspomene.

Hortenzija

Predstavljajući iskrena osećanja, hortenzije su odlične za pokazivanje vaših iskrenih čestitki. Takođe izgledaju divno same po sebi, što ih čini idealnim lakim cvetom za nove roditelje – sve što treba da urade je da ih stave u vazu.

Cveće za zimske bebe

Božićna ruža

Vrsta kuka (uopšte nije ruža), božićna ruža simbolizuje mir. Takođe se kaže da je bio poklon malom Isusu, tako da sigurno ima dobar presedan da bude cvet za novu bebu!

Prelepo oštar kontrast između bogatih zelenih listova i živih crvenih bobica božikovine čini ga jednim od suštinskih zimskih čuda. Drevni Druidi su verovali da će ih zaštititi od zla i loše sreće, a kom novom roditelju nije potrebna dodatna zaštita?

Amarillis

Bogata praznična crvena amarilisa samo je za proslavu bebe rođene zimi. Namenjen je da se pokloni nekome koga smatrate lepim, tako da je savršena dobrodošlica za divnu novu bebu.

Cveće za jesenje bebe

Dalija

Ovaj delikatan cvet simbolizuje trajnu vezu između dve osobe, ali mislimo da bi se to moglo proširiti na vezu između novih roditelja i njihovog mališana, ili između tetke i nove nećake, itd.

Hrizantema

Ovi cvetovi nude mrlje srećne boje koje su odlične za proslavu. Oni takođe simbolizuju radost, optimizam i dug život – baš ono što je za novu bebu.

Ruže

Značenje ruža zaista zavisi od boje. Nežna ružičasta pokazuje divljenje i uvažavanje što je čini idealnom za mlade roditelje, dok vesela žuta može značiti radost i slavlje. Ruže se takođe odlično osuše, tako da ih možete čak i osušiti i pokloniti kao dugotrajniju uspomenu.

Odlični svestrani

Karanfili

Ovi prelepi cvetovi su dugotrajni i dolaze u svim vrstama boja, što ih čini raznovrsnim poklonom koji nije potreban za održavanje.

Biljke

Ako želite poklon koji nastavlja da daje, odlučite se za biljku koja će rasti kao i mala. Ima li boljeg načina nego dočekati novi život nego novim životom?
Lavanda
Untitled-design-83-lavande

Lavanda je poznata po svojim umirujućim svojstvima pa bi mogla dobro doći u domu sa novorođenčetom. Dodajte grančice u aranžmane ili ih osušite i dodajte u hessian kese kako bi mogao da pusti svoj umirujući miris po kući.

Rođenje cveća

Da li ste znali da, baš kao i kamenčići, svaki mesec ima svoj cvet? Ako još uvek niste sigurni kako da dočekate novu bebu, odlučite se za prekrasan buket cvetova pri rođenju. Ovde saznajte njihov (i vaš!) rođeni cvet.
Ima li šta da izbegavate?

Podrazumeva se da nijedna nova beba ne bi trebalo da se previše približi buketu (ne želimo nikakve vaze koje se vrte, a svakako ni grickano cveće) – ali da li postoje cvetovi koji jednostavno nisu pravi za dobrodošlicu malom?

Mislimo da bi ljiljane trebalo izbegavati – njihov miris može biti prilično jak, što bi moglo biti malo neodoljivo za mali novi nos. Srećom, naši cvećari su više nego srećni da kreiraju bukete bez ljiljana.