Trendovi cvetnih stabljika dostigli su sve vreme korišćenjem platformi društvenih medija kao što su Pinterest i Instagram.

Iznenađujuće, ljudi su se zainteresovali za stvarne cvetne i zelene stabljike aranžmana, a ne za ukupni izgled i osećaj. Naravno, izgled i osećaj su jednako važni, ali je i branje cvetova i zelenila podjednako važno.

Cvećari, razumemo kako ovo može biti caka 22, jer neki cvetovi i zelenilo možda neće biti lako dostupni ili čak mogu biti nepraktični. Međutim, moramo da odamo počast ogromnom interesovanju za cveće i njihove zelene partnere, jer je to cvećarama dalo priznanje koje zaslužuju zbog svoje izuzetne kreativnosti i umetničkog statusa.

U ovom blogu ćemo navesti najtraženije cvetne, zelenilo i sočne stabljike u trendu. Većina cvećara će biti upoznata sa ovim cvetovima, ali za one koji su novi u industriji cveća, ovo će biti vaša varalica o cvetanju.

Zeleni cvetni trendovi 2022:

Ovo je trenutno najpopularniji zelenilo i tu će ostati dugo vremena. Korišćenje ovog zelenila će lepo naglasiti svaki cvetni aranžman. Pokušajte da ugradite novu zelenu boju u vašoj cvećari u bilo koju cvetnu vazu ili komad dizajna koji napravite da dodate taj ažurirani izgled i osećaj.

Trick Dianthus
Amaranthus
Poppi Pods
Seeded Eucaliptus
Srebrni dolar Eukaliptus
Babi Blue Eucaliptus
Gunni Eucaliptus
Parvifolia Eucaliptus
Jasmin
Tree Fern
Ming Fern
Maidenhair Fern
Svord Fern
Mirtle
Italian Ruscus

Savet: Mešanje sorti eukaliptusa u cvetnim vijencima izgleda apsolutno zapanjujuće i nudi onaj starinski izgled koji je trenutno prisutan.

Sukulentni cvetni trendovi 2022:

Da se ​​razumemo, sukulenti u cvetnim aranžmanima su tu da ostanu. Strateški postavljeni sukulenti u bilo kom cvetnom dizajnu pružaju veliki uticaj. Takođe nam se sviđa činjenica da su sukulenti tako otporni i dugotrajni.

Burros Tail
Echeveria Desert Rose
Echeveria Perle Von Nirnberg
Echeveria Green Prince
Kokoške i pilići
Niska bisera
Trachiandra

Trendovi cvjetnog bilja 2022:

Ako još uvek ne koristite bilje u svojim cvetnim aranžmanima, samo sačekajte, ovo je tako aktuelno i vremenom će postati još popularnije.

Korišćenje bilja u cvetnim dizajnom je veoma popularno zbog posebnog značenja koje stoji iza svake biljke, koje pruža posebnu sreću. Pokušajte da uključite neke od ovih trendovskih biljaka u svoje cvetne aranžmane i dizajn venčanja.

Žalfija, mudrost i dug život
Ruzmarin, lojalnost i vernost
Timijan, hrabrost i hrabrost
Vasilije, ljubav i dobra volja
Nane, vrlina i poštenje
Peršun, veselje i radost

Cvetni cvetni trendovi 2022:

Ove cvetne stabljike nude taj boemski modni stil koji je tako primamljiv i zadivljujući za sve. Upareni sa zelenilom, sukulentima i biljem, ovi cvetovi čine prezentaciju koja zaustavlja predstavu.

Dalija
Ranunculus
Peonies
Juliet Rose
Astilbe
Electra Sprai Rose
Lisianthus
Agapantus
Anemone
Protea King
China Mama
Craspedia
Allium
Scabiosa
Nezaboravni čvor
Thistle
Limonijum
Čipka kraljice Ane
Veronica
Grašak
Vak Flover
Bebin dah
Hortenzija
Delphinium

Nadamo se da će ova lista biti od pomoći u pružanju znanja o najpopularnijim cvetovima, zelenilu i sukulentima. Cvećari da li ima cveća, zelenila ili sukulenata koji nisu navedeni? Molimo vas da podelite sa nama suštinski cvet, zeleni, sočni ili začinski za koji smatrate da svaki cvećar treba da koristi u svojoj cvećari.